'Yeni Anayasa' İçin Öneriler

'Yeni Anayasa' İçin Öneriler
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medipol Üniversitesi, 'Yeni Anayasa' için önerilerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Sayman ve öğrencilerden oluşan bir heyet, yeni Anayasa'ya ilişkin talep ve önerilerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in yeni Anayasa konusunda üniversitelere yaptığı çağrı üzerine harekete geçen İstanbul Medipol Üniversitesi, öğrencilerin yanı sıra akademisyenler ve çalışanların da yeni Anayasa'dan beklentilerini dile getireceği ''Talep et'' isimli bir girişim başlattı. Bu girişim çerçevesinde ortaya çıkan talep ve önerilerden oluşan paket, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın liderliğindeki bir heyet tarafından TBMM Başkanı Çiçek'e takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, üniversitenin görüşünün öğrencilerden, akademisyenlerden ve çalışanlardan gelen talepler doğrultusunda oluşturulduğunu belirterek, "İşe öğrencilerden başladık. Türkiye'de ilk defa bir üniversite, bir konudaki görüşünü bir kurula ya da seçtiği kişilere yaptırmıyor, üniversiteyi oluşturan kişilerin taleplerinden kendi görüşünü hazırlıyor'' diye konuştu.

Aydın, öğrencilerin ilk başta Anayasa'nın içeriği ile ilgili bilgilerinin olmadığını ve taleplerinin ciddiye alınmayacağını düşündüklerini anlatarak, sözlerine şöyle devam etti: ''Biz onlara ilk defa Türkiye'de bir üniversitenin kendi görüşünü öğrencilerin talepleri üzerine oluşturacağını söyledik. Bu da 'Sizin ciddiye alındığınızı gösteriyor, siz üniversitenin karar sürecine katılıyorsunuz ve bu noktada belirleyicisiniz' dedik. O zaman işi ciddiye aldılar.''

Rektör Aydın, konuya çok ilgi olduğunu belirterek, üniversite bünyesinde bulunan öğrencilerin büyük bir kısmının çalışmaya katıldığını kaydetti.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Aydın da girişim kapsamında öğrencilerin üniversitede kurulan masaya ve ''bilgi@medipol.edu.tr'' adresine taleplerini ilettiklerini ifade ederek, "Üniversiteler böyle çalışarak, kendi tabanına sorarak görüşünü hazırlarsa bir anlam ifade eder. Aslında yapılması gereken de halktan yeni Anayasa'da kendileri için ne talep ettiklerini toparlayıp tasnif ederek bir şeyler çıkarabilmek olmalı. Yeni Anayasa ancak böyle halkın anayasası olur. Şahsen, demokratik devlet anlayışının yürürlükte olduğu bir Anayasa olmalı diye düşünüyorum ama bu halkın talepleri üzerinde toplanmalı'' diye konuştu.

Hak ve özgürlüklerle ilgili sınırsızlık talebi

TBMM'ye sunulan öneriler paketinde, öğrencilerin hak ve özgürlüklerle ilgili sınırsızlık talebi dikkat çekiyor. Devletin biçim ve nitelikleri, devletin yapılanması, eğitim sisteminde değişiklik, hak ve özgürlüklerle ilgili maddeler de en önemli talepler arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title