Haberler

Yeni Anayasa Çalışmaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupalı Karahasanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKARDER) Başkanı Kamil Öztaş, Türkiye'nin yeni bir anayasa ile demokratikleşme yolunda önemli adımlar atarak, daha gelişmiş ve ileri bir demokrasiye sahip olacağını söyledi.

Avrupalı Karahasanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKARDER) Başkanı Kamil Öztaş, Türkiye'nin yeni bir anayasa ile demokratikleşme yolunda önemli adımlar atarak, daha gelişmiş ve ileri bir demokrasiye sahip olacağını söyledi.

AKARDER tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen 'Karahasanlılar Buluşması', Kavaktepe köyünde gerçekleştirildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in de katıldığı etkinliğe köylüler yoğun ilgi gösterdi. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen ultramaraton koşucusu ve dernek üyesi İbrahim Şahin tarafından dernek faaliyetleri anlatıldı. Programa katılan aslen Kavaktepe köyünden olan Sanatçı Yunus Çoban, birbirinden güzel ilahi eserler sundu.

Çocuklardan oluşan Karahasanlılar Güzeller Grubu tarafından söylenen ilahiler ve skeçlerden sonra program, Prof. Dr. Ahmet Şahin'in; 'Toplumumuzda Eğitim ve Sorunları' konulu konferansı ve İl Genel Meclisi Üyesi Ali Demir'in geçmişten esintiler anlatmasıyla devam etti. Etkinliğe katılan TKDK İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu da katılanlara teşvikler ve uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Etkinlikte aynı zamanda da katılımcılara yöresel yemeklerden bir akşam yemeği ziyafeti de sunuldu.

"YENİ ANAYASA İLE TÜRKİYE İLERİ BİR DEMOKRASİYE SAHİP OLACAK"

Burada konuşan AKARDER Başkanı Kamil Öztaş, "Dünya bir hızla değişip dönüşüyor. Bu süreçte talep ve beklentilerimiz de sorunlarımız, hak ve özgürlüklere anlamlar da değişiyor. Bugün artık demokratik, eşitlik, katılım ve özgürlük değerlerinin çok ta yüksek bir düzeyde belirlendiğini görüyoruz. Türkiye'nin yakın tarihinde bu anlamda güçlü, demokrasiye sahip olma özlemi yolunda verilen mücadelenin tarihi olarak okumak mümkün. Bu noktada en önemli adımlardan biri de hala çalışmaları süren yeni sivil anayasa çalışmaları. Bu yeni anayasayla birlikte Türkiye demokratikleşme yolunda önemli adımlar atarak daha gelişmiş ve ileri bir demokrasiye sahip olacak. Demokratikleşme ve demokrasi kültürünün yaygınlaşması ve demokratik testlerin oluşması için çok fazla çalışma yapmamız gerekiyor" dedi.

"DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ TOPLUMA AŞILAYACAK DÜZENLEMELER YAPILDI"

Güçsüz bir demokrasinin geçmişte neden olduğu sorunları, Türkiye'de yaşayan herkesin acı bir tecrübe ile hatırladığı yorumunda da bulunan Öztaş, geçmişin gölgelerinin bugün dahi yapılan ve yapılmak istenenleri dahi etkilediğini vurguladı. Öztaş, "2002 yılından bu yana AB üyeliği çerçevesinde yürütülen çalışmalarla birçok yasal düzenleme gerçekleştirildi. Bunlardan en sonuncusu da 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa referandumu kapsamında demokratikleşme ve demokrasi kültürü toplumla ve kurumlarla yerleştirmeyi sağlayacak düzenlemelerin yapılması. Türkiye demokrasisi birçok sorunu ve eşitliği birlikte, insan hakları ve demokratik yapıyı garanti altına alan uluslararası birçok sözleşmenin tarafı olarak yönünü çizdi. BM İnsan Hakları Sözleşmesi', 'Çocuk Hakları Sözleşmesi', 'Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi', 'Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi', 'Avrupa Sosyal Haklar Sözleşmesi' gibi birçok sözleşme Türkiye'nin ulusal mevzuatında oldukça önemli bir yere sahip" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ EĞİTİM YOLU İLE GÜÇLENDİRİLMELİ"

Ateş, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitimi ise belki yasalardan çok daha önemli olan başka bir alanı demokratik tutum ve değerleri benimsetmeyi, içleştirmeyi amaçladığımız çocuklarımızı, gençlerimizi kapsıyor. Bu görevin yasaları değiştirmekten çok daha büyük bir çaba ve emek gerektiğini ama sonuçları bakımında bizi demokratik bir topluma taşıyacak, olanın da burada yapıp ettiklerimizin olacağını biliyoruz. Demokrasinin eğitim yoluyla güçlendirilmesi ve bu amaçla eğitim sisteminin demokratik değerler açısından geliştirilmesi yönünde ülkemizde uzun yıllardır pek çok çalışma yapılmıştır. Demokrasi ve insan hakları konusunda hassasiyet eğitim ile ilgili yasa ve yönetmeliklerde ifade edilmiş, çeşitli derslerin öğretim programlarında yer aldı."

"MANEVİ DEĞERLERİN GENÇ KUŞAKLARA AKTARILMASI ÖNEMLİ"

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman da, "Gerçekten etkileyici bir manzara karşısındayız. Şöyle etrafıma baktığım zaman, yaşlısı, genci, bayı bayanı bir aradayız. Avrupa'da çalışan vatandaşlarımıza baktığımız zaman artık ikinci, üçüncü kuşak insanımız söz konusu. Dolayısıyla kuşakların sayısı arttıkça milli, manevi ve kültürel değerlerden uzaklaşma doğal olarak daha fazla oluyor. Bu açıdan bu tür platformlar ve toplantılar, tekrar özümüzü, kökenimizi, milli, manevi değerlerimizi tekrar hatırlamakta birlikte, bu değerlerimizi genç kuşaklara aktarılmasında son derece önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise bir toplumun kalkınması, büyümesi o insanların birbirlerini sevmesiyle olduğunu belirtti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title