Yemen'de Husilerin ablukası altındaki Taiz halkının nefes alma durağı: Sabır Dağı
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Arap Yarımadası'nın en yüksek ikinci dağı olan Sabır Dağı'ndan görüntüler Sabır Dağı'ndaki okullardan birinde öğretmenlik yapan Abdullah el-Ammari ile röportaj Yemenli Husam Ahmed ile röportaj Yemen'de iç savaşın başından bu yana Husiler tarafından abluka altında tutulan...
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Arap Yarımadası'nın en yüksek ikinci dağı olan Sabır Dağı'ndan görüntüler
Sabır Dağı'ndaki okullardan birinde öğretmenlik yapan Abdullah el-Ammari ile röportaj
Yemenli Husam Ahmed ile röportaj Yemen'de iç savaşın başından bu yana Husiler tarafından abluka altında tutulan Taiz kentindeki Sabır Dağı, bitmek bilmeyen sorunlarla bunalan halkın nefes alma durağı haline geldi.
Yemen'in en kalabalık kentlerinden Taiz'de tarihi Gelin Kalesi'ne de ev sahipliği yapan Sabır Dağı, bölgenin önemli turistik merkezleri arasında yer alıyor.
Amran kentindeki Nebi Şuayb Dağı'ndan sonra Arap Yarımadası'nın en yüksek ikinci dağı kabul edilen Sabır, deniz seviyesinden 3 bin 70 metre yükseklikte bulunuyor.
Taizliler, şehrin gürültü ve koşuşturmacasından kaçarak piknik yapmak için sık sık Sabır Dağı'na çıkıyor, buradaki kapalı ve açık dinlenme alanlarında uzun saatler geçiriyor.
Yemenlilerin kalbinde özel bir yeri bulunan dağ şimdiye kadar birçok şarkı ve şiire de konu oldu.
"Taiz'de halkın gideceği açık alanlar yok"
AA muhabirine konuşan Yemenli Husam Ahmed, Taiz kentinde halkın gideceği parkların bulunmaması nedeniyle özellikle devam eden savaş ve kente uygulanan kuşatmanın gölgesinde birçok kişinin Sabır Dağı'nı dinlenme ve nefes alma durağı olarak gördüğünü belirtti.
Sabır Dağı'ndaki okullardan birinde öğretmenlik yapan Abdullah el-Ammari de dağın yüksekliği ve ılıman havasıyla öne çıktığını söyledi.