Haberler

Yazıcıoğlu'nun Ölümü Davasında Üçüncü Duruşma Görüldü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bbp'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge gittiği helikopterin 25 Mart 2009 tarihinde Göksun İlçesi'nde düşmesi sonucu 5 kişi ile birlikte ölümünde, o tarihte Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Bbp'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge gittiği helikopterin 25 Mart 2009 tarihinde Göksun İlçesi'nde düşmesi sonucu 5 kişi ile birlikte ölümünde, o tarihte Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi.

7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasının ardından konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de yargının her dönem az ya da çok siyasallaştığını savunup, tecavüzcüler ve teröristler için idam getirilmesini istedi.

25 Mart 2009 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu ile 1'i gazeteci 5 kişi olmak üzere toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye, Yazacıoğlu'nun yaralı kurtulduğu bilgi notunu gönderen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması bugün Kahramanmaraş'ta görüldü.

GAZETECİLER DURUŞMA SALONUNA ALINMADI

7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşmayı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan yardımcıları, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Firuze ile Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kazada yaşamını yitiren pilot Kaya İstektepe'nin eşi Elçin İstektepe, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve birçok kentten gelen partililer katıldı. Davayı takip etmek için adliyeye gelen gazeteciler ise mahkeme heyetinin izin vermemesi üzerine, duruşma salonuna alınmadı.

ADLİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ, İÇERİSİNDE TEKBİR

Partililer, duruşma nedeniyle toplandıkları Kahramanmaraş Adliyesi önünde ellerinde pankart ve dövizlerle bir süre oturma eylemi yaptı. Adliye önünde ve duruşmanın yapıldığı salonun önündeki koridorda sık sık tekbir getiren kalabalık, Yazıcıoğlu lehine sloganlar attı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Nedat Türk, Ökkeş Şendiller, İbrahim İmalı ve Zekeriya Koca'nın önceki duruşmada tanık olarak ifade verdiği mahkemede, kazanın olduğu tarihte Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Dursun Özmen'i de tek sanık sıfatıyla görevli olduğu Isparta'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) dinlemişti. Sabah saatlerinde başlayan davanın üçüncü duruşmasında ise kazanın olduğu tarihte Döngel köyünün muhtarı olan Yılmaz Tilki ile arama ve kurtarmaya katılan Abdullah Göllü tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, öğle sonrasına kadar ara verilmeden devam eden duruşmayı diğer tanıkların da dinlenmesine için 21 Nisan 2015 tarihine ertelendi.

Duruşmanın tamamlanmasının ardından Kahramanmaraş Adliye önünde toplanan kalabalık, uzun süre slogan attı. Kalabalıktan ayrılan ve aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, yolu trafiğe kapatarak bir süre eylem yaptı. Grup, polisler tarafından ikna edilerek yolu trafiğe açarak dağıldı.

DESTİCİ: KUVVETLER AYRILIĞI ASLA VE KATTA TAM İŞLEMEMİŞ VE İŞLETİLMİŞTİR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, duruşma sonrasında adliye önünde düzenlediği basın toplantısında yargı sisteminin her dönem az ya da çok siyasallaştığını savunarak şöyle dedi:

"Kuvvetler ayrılığı prensibi asla ve katta tam şekliyle işlememiştir ve işletilmiştir ve eğer 6 yıldır bu dava süreci aydınlatılmamışsa hala bu 7 tane ana şüphe apaçık ortadayken bu süreç nihayetlendirilemiyorsa buradaki birinci sebep, yargının siyasallaşmış olması ve siyasetin yargının içinde elinin bulunması ve çekilmiş olmamasıdır."

'BİR MALZEME OLARAK KULLANMASI EN HAFİFİ İLE ADİLİKTİR VE AHLAKSIZLIKTIR '

Yazıcıoğlu davasını kimsenin kendi kavgasına alet etmemesini ve filmlerine senaryo yapmamasını söyleyen Destici, aksini yapmanın en hafifiyle adilik ve ahlaksızlık olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Bizim için çok önemli olan, manevi değeri büyük olan bu sürece hiç kimse kendi kavgasına alet etmesin, kendi çatışmasına malzeme yapmazsın, kendi filmlerini senaryo yapmasın."

'İKİ KESİM İÇİN İDAM GETİRİLSİN'

Mustafa Destici, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesine de baş sağlığı dileyerek tecavüzcüler ve teröristler için idam getirilmesini istedi.

ADALET HERKESE EŞİT OLSUN

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise adaletin herkese eşit olmasını isteyerek, "Bugün bir şey daha duydum ki mahkemede içim yandı. 6- 25'te yer tespiti yapanlar mahkeme huzuruna çıkıyor, yargılanmaya başlanıyor. Ama yer tespitini iletmeyenler, arama kurtarma yapmayanlarla ilgili hiçbir soruşturma yapılmıyor. Adaletin kör olduğu, sağır ve dilsiz olduğu bir ülkede yaşamak istemiyorum ben. Adalet gecikmesin istiyorum. Adalet kişiye zamana ve duruma göre değişsin istemiyorum benim ülkemde. Adalet herkese eşit olsun istiyorum" şeklinde konuştu.

BBP avukatlarından Kemal Yavuz da, Muhsin Yazıcıoğlu davası üzerinden kimi çevrelerin algı oluşturmak istediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bu dava dosyası üzerinden kimi çevreler bir algı oluşturmak istiyor. Yani bu davayı biri, diğerine karşı yaptığı mücadelede malzeme olarak kullanmak istiyor. Şunu açık, net olarak söyleyelim; Muhsin Yazıcıoğlu davası medya çerezi değildir. Bu dava, hukuki zemin içerisinde, maddi gerçeklerle, yargının kabul ettiği gerçekler üzerinde yürüyecektir. Başkalarının oluşturduğu senaryolar üzerinden yürümeyecektir. Bu algı operasyonunu yüce Türk milletinin de kabul etmeyeceği inancımızı muhafaza ediyoruz. Yargıdan tarafsızlık bekliyoruz." - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close