Yazarlık Okulu Sertifikaları Verildi
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Sütun Yayınlarının birlikte tertiplediği dört ayrı yazarın katılımıyla yapılan yazarlık okulu semineri gönüllerde hoş seda bıraktı.
KAR-EG-DER yönetim kurulu tarafından seminer ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı.
"Herkesin içinde bir şair ve yazar vardır." sloganıyla başlayan "Yazarlık Okulu" meraklılarını bir araya topladı. Yazarlarımız Hudayi Can roman geleneği ve roman yazma teknikleri, Hasan Çağlayan şiir ve deneme ile ilgili detayları, Osman Alagöz Hikâyenin dünü, bugünü ve türleri; hayatımızdaki yeri ve etkisini, Şemsettin Yapar Hikâye Yazma Sanatı teknikler ve tavsiyeler üzerine sunumlarını yaptılar. Yapılan sunumlar, karşılıklı soru cevaplarla ilerleyen seminer yazarlarımızın kitaplarını imzalaması ve Sütun Yayınları tarafından katılımcılara takdim edilen eğitim sertifikalarıyla program sona erdi.
Yazarlık okulu seminerine katılan Şeyma SARI "Hayatımda ilk defa yazar ve şairlerle vakit geçirme fırsatı yakaladım. Onların sıcak davranışları beni çok etkiledi. Onlarla sohbet etmek bana ayrı bir mutluluk verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Kübra ÇELİK, "Dört farklı yazarla tanışma fırsatı buldum. Aldığım sertifika benim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Hayatıma önemli katkı sağlayacağını ümit ediyorum" dedi.
Yazarlık okulu seminerinde sunum yapan yazarlardan; Hasan Çağlayan sözü öyle naif söylüyor ki "Kır Mührünü" şiirinde "yürümek yürek işidir" diyor ve ekliyor ""şiir yürek işidir" . Değil mi ki yüreği olmayanlar yazamaz, yüreksiz yazanlarda zaten yüreğe dokunamaz. Hüdayi Can, yazmak bir sanattır. Yazacağınız konuya yoğunlaşmamız gerekiyor. Yazmak bir kelime işçiliğidir. Sözlük ile aramız iyi olmalıdır. Osman Alagöz, "Hepimiz birer hikâye antolojisiyiz. Yaşadığımız yerlerden, yürüdüğümüz yollardan hikâyeler topluyoruz. Kalbimiz, biriktirdiğimiz hikâyelerin içinde akıyor. Çocukluk devri bütün yazarların beslendiği en önemli zaman dilimidir. Şemsettin Yapar iki günlük bir seminer katılımcıları yazar yapmayabilir ama bakış açılarına farklılık katar, yenilenmeye sebep olur, etrafındakileri daha iyi yorumlayabilmesini sağlar keşfetmek için bakar, ikna kabiliyeti artar ve kalemin hakkını vermenin ne olduğunu vicdanında hissetmiş olur dedi.
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği adına Sütun Yayınları yönetimine ve yazarlarımıza Türkçenin başkentinde böyle anlamlı bir çalışmaya katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz.