Haberler

Yatırımcı İlişkileri Ödülleri" Sahiplerini Buldu -2

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından düzenlenen 'Yatırımcı İlişkileri Ödülleri' sahiplerini buldu.

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından düzenlenen 'Yatırımcı İlişkileri Ödülleri' sahiplerini buldu. Yılın Günlük Gazete Ekonomi Sayfası ödülü Hürriyet ve Dünya gazetelerinin oldu..

TÜYİD'in bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiği Conrad Otel'deki ödül törenine, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç'in de aralarında bulunduğu, medya ve iş dünyasından davetliler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜYİD Başkanı Özge Bulut Maraşlı, ülkenin ve dünyanın gündeminin çok hızlı değiştiğini belirterek ? Dünyada inanılmaz bir türbülansın olacağını o günlerden hayal edemedik. Kriz yönetiminde yatırımcı ilişkileri cankurtaran görevi görüyor. Dünyada yeni gelişen bir terminoloji var; 'Hvuca' ifadesi. Çok büyük bir türbülans var ve buna bir çözüm bulunması gerekir. 2008'den bu yana dünya piyasaları toplanamadı. Hvuca bir iş terminolojisine dönüştü. H, Kırılganlığı temsil ediyor, tanımlanamazlığı temsil ediyor. V vizyon, U anlayış, C açıklık, A kıvraklığı temsil ediyor. Yatırımcı ilişkileri profesyonellerinin hayatı bu eksende gelişiyor. Rusya krizi sebebiyle uluslararası bankalar Türkiye hakkında olumsuz raporlar yazmaya başladılar" dedi.

HAYALİMİZ BORSA'NIN ÜYE OLMASIYDI

TÜYİD'in 2009 yılında kurulduğunu hatırlatan Maraşlı, 'Derneğimiz kurulurken 33 kişiydik. 'Türkiye'nin neden böyle bir derneğe ihtiyacı var, ne değer katabiliriz?' İşimizin bir kısmı analitik, bir kısmı duygusal zeka. Eğitimler, yayınlar, ekonomi toplantıları ve mevzuatlarla gelişme kat ettik. Hayalimiz, borsanın üyemiz haline gelmesiydi. 2015 yılında BİST (Borsa İstanbul) üyemiz oldu" diye konuştu.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ise yaptığı konuşmada tüm sermaye piyasalarının vizyonunun İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olması olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

'2013'te bir vizyon değişimi yaşandı. Sadece Borsa İstanbul'da değil, bütün sermaye piyasalarında İstanbul'un global bir finans merkezi olmasına yönelik olarak bir hazırlık başladı. Önce kanun değişikliği, ondan sonra da Borsa İstanbul'un yatay ve dikey entegrasyonu, buna ek olarak da teknolojik dönüşüm. Önümüzdeki 30 Kasım bizim teknolojik dönüşüm açısından ilan ettiğimiz tarih. NASDAQ ile beraber yürüttüğümüz projeyle BISTECH dönüşüm sürecinin ilk meyvelerini alacağız. Borsa İstanbul'un şu an kullandığı sistem 1993 senesinde uygulamaya koyulan program. Bugüne kadar böyle bir programı getirmek de övünç kaynağı, bunun için de arkadaşlarımı kutluyorum. BISTECH dönüşüm süreci kapsamında kullanacağımız Genium INET teknolojisiyle saniyede 5 bin işlem kapasitesinden 100 bin işlem kapasitesine çıkacağız. Emirlere verilecek cevabı 1 milisaniyeden 100 mikrosaniyeye indireceğiz. Yakında bunu da 60 mikrosaniyeye indirmeyi planlıyoruz"

NASDAQ'tan bu teknolojinin telif hakları ve kaynak kodlarını aldıklarını söyleyen Dinç "Türkiye'nin nasıl ki bir milli

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close