Haberler
Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Suriye'deki operasyon sonrası Fransızların 102 yıl önce hazırladığı harita yeniden gündem oldu

102 yıl sonra ortaya çıkan harita Orta Doğu'yu karıştıracak

Yenidoğan soruşturmasında 2. dalga operasyonu: 14 şüpheli daha gözaltına alındı

Türkiye'nin kilitlendiği soruşturmada yeni gözaltılar var

Sıkıyönetim ilanı Güney Kore'yi karıştırdı! Başkan Yoon'un yardımcıları istifa etti, sokaklar yangın yeri

Üst düzey isimlerin hepsi istifa etti, atılan sloganlar sokakları inletti

Yatay geçişte hedef geleceğin meslekleri

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını duyuran Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr.

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını duyuran Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş, "O yıl ki yerleştirme döneminde geleceğin meslekleri olarak seçilen bölümlere önemli ölçüde yatay geçiş yapılıyor" dedi.

Farklı bölüme ya da başka üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen üniversite öğrencilerinin beklediği yatay geçiş dönemi 29 Kasım'da başladı. Başvurular devam ederken Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş yatay geçiş ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. Her yıl binlerce gencin yeniden üniversite sınavına girmesinden dolayı Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) harekete geçerek yatay geçiş şartlarını daha uygun hale getirdiğini ifade eden Altuntaş, tüm lisans ve ön lisans öğrencilerinin bu haktan faydalanabileceğini belirtti.

Genel ağırlıklı not ortalamasının dışında merkezi yerleştirme puanıyla da yatay geçişin mümkün olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, "Şu an çok güzel bir sistem var. Merkezi yerleştirme puanınız o üniversitenin ilgili yıldaki taban puanına eşit veya ondan yüksek ise yatay geçiş yapma hakkını elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca yatay geçiş kontenjanları da eski dönemlere nazaran daha yüksek" dedi.

EN FAZLA HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ OLACAK?

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını bildiren Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş şöyle konuştu:

"Özellikle psikoloji ve bilişim eksenli bölümler ile ön lisanstaki sağlık programlarında tercih fazla olabilir. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık fakültelerinde üniversiteler arası yatay geçiş muhakkak olacaktır. Ancak bir kriter daha var. O yıl ki yerleştirme döneminde geleceğin meslekleri olarak seçilen bölümlere önemli ölçüde yatay geçiş yapılıyor."

DÖNEM ARALARINDA DEVLETTEN VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE GEÇİŞ ARTIYOR

Devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine yatay geçişin belirli açılardan avantaj oluşturabildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, "Birçok veli ve öğrenciden bu yönde geri dönüşler alıyoruz. Özellikle başka bir şehre okumaya giden öğrenciler için birçok unsur birlikte düşünüldüğünde kendi şehrindeki bir vakıf üniversitesinde eğitim görmesi bir avantaj oluşturuyor. Bahar dönemleri Anadolu'daki devlet üniversitelerinin birinci sınıflarından İstanbul'daki vakıf üniversitelerine yoğun geçişlerin olduğu dönemlerdir. Birçok açıdan gittiği şehre uyum sağlayamayan öğrenci geriye dönüş yapabiliyor" diye sözlerine devam etmiştir.

KURUM İÇİ, KURUMLAR ARASI VE YURT DIŞI YATAY GEÇİŞ

Bahar dönemi kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş imkanları hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, "Kurum içi yatay geçişlerde öğrenciler, merkezi sınava girdiği yılda aldığı puan ve puan türünün, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı ya da genel ağırlıklı not ortalamaları ile yatay geçiş yapılabilir. Kurumlar arası geçişlerde ön lisans programlarında merkezi yerleştirme puanı ve not ortalamasıyla, lisans programlarında da merkezi yerleştirme puanıyla geçiş yapılabilir. Yurt dışı yatay geçişlerde bahar döneminde ön lisans programlarına genel ağırlıklı not ortalamaları ile yatay geçiş yapılabilir" açıklamasını yaptı.

GEÇİŞ OLANAKLARIMIZ ÇOK CAZİP

Nişantaşı Üniversitesi'ne yatay geçiş olanaklarının çok cazip olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş şöyle konuştu:

"Nişantaşı Üniversitesi uygulamaya yönelik eğitim veren bir üniversitedir. Kurulduğumuzdan beri üniversite-sanayi iş birliğini aktif bir şekilde devam ettiriyoruz. Burs olanakları geniş bir üniversiteyiz. Büyük bir kampüste onlarca uygulama laboratuvarı, atölyeler ve çok sayıda sosyal alan ile eğitim faaliyetleri sürdürülmekte. Çözüm ortaklarınca sağlanan staj imkanları, mesleki uygulama dersleri ile sektöre yönelik eğitim ve sektör temsilcilerince yönetilen dersler gibi birçok olanağımız var. Bu anlamda Nişantaşı Üniversitesi'ne yatay geçiş olanaklarının birçok açıdan cazip olduğunu düşünüyoruz."

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 10 ŞUBAT

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş son olarak başvuruların 10 Şubat Pazartesi günü sona ereceğini hatırlattı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title