Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İsrail Maliye Bakanı'ndan skandal Gazze sözleri

İsrailli bakandan skandal sözler

YASED Geleneksel Protokol Resepsiyonu

YASED Geleneksel Protokol Resepsiyonu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YASED Geleneksel Protokol Resepsiyonu bu yıl da Ankara'da düzenlendi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Ankara Protokol Resepsiyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımları ile Rixos Grand Ankara'da yapıldı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ankara Protokol Resepsiyonu, Rixos Grand Ankara'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Resepsiyona dernek üyesi uluslararası yatırımcıların yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, büyükelçiler, uluslararası misyon temsilcileri ve iş dünyasının önemli isimleri de katıldı.

YASED Başkanı İzzet Karaca resepsiyonun açılış konuşmasında, Avrupa'daki ekonomik krizin ve ABD'deki durgunluğun yarattığı ekonomik belirsizliğin uluslararası yatırımların kararlı ve sağlam gözükmemesine sebep olmasına rağmen, gelişmekte olan ülkelerin ilk defa gelişmiş ülkeleri geçerek global yatırımların yüzde 50'sinden fazlasını çektiğini dile getirdi. Sürdürülebilirliğin sağlanması konusunda alınacak tedbirleri yapısal dönüşümler, yatırım ve verimlilik artışının oluşturması gerektiğini söyleyen Karaca, bunun önündeki en büyük engelin cari açık olduğunu vurguladı. YASED Başkanı İzzet Karaca ayrıca cari açığın kaliteli finansmanının uzun vadeli ve güvenli bir yolu olarak uluslararası doğrudan yatırım girişlerinin sürdürülebilirliği ve yerlileştirmenin sağlanmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Karaca, YASED'in her sektörden üyelerinin görüşleriyle hazırladığı cari açığı azaltmaya ve katma değerli üretimi artırmaya yönelik somut önerileri içeren akademik çalışmanın tamamlandığını ve hükümetle paylaşılacağını da sözlerine ekledi. "Ülkemiz büyüdükçe şirketlerimiz, şirketlerimiz büyüdükçe Türkiye'miz büyüyecektir" diyen Karaca, yeni yatırımların ülkemize çekilmesi kadar, var olan sermayenin korunmasının ve ülkemizde yatırımlarını artırmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Resepsiyona katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptığı konuşmasında, bitmek üzere olan 2011 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olduğunu söyleyerek, 2012 yılının tüm alanlarda ve herkes için başarılı bir yıl olmasını temenni etti. Gelişmişlik düzeyimizde özel sektörün ve yatırımcılarımızın çok önemli katkıları olduğunu dile getiren Cemil Çiçek, yatırımcılar için yatırım ikliminin uygun olması gerektiğini bunun için de güven ve istikrarın şart olduğunu vurguladı. Hukuki istikrarın önemini vurgulayan Çiçek, temel yasa olan anayasada istikrar yoksa buna dayanan yasalarda da istikrar olmayacağını dile getirdi ve bu sebeple 2012'de tamamlamayı hedefledikleri anayasa çalışmalarına sivil toplum örgütleri başta olmak üzere herkesi davet ettiklerini önemle vurgulayarak sözlerine son verdi.

Resepsiyonun bir diğer konuğu olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, yatırım ortamının iyileştirilmesi hakkında görüşlerini paylaştı. Türkiye ekonomisinin dünyadaki pek çok olumsuzluğa rağmen büyüme gösterdiğini dile getiren Nihat Ergün, 2011 yılı üçüncü çeyrek itibariyle Çin'den sonra dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olduğunu söyledi. Hızlı büyümenin de yavaş büyüme gibi sorunlar getirdiğinin farkında olduklarını söyleyen Ergün, "Yavaş büyüme veya küçülmenin getirdiği sorunlardansa hızlı büyümenin getirdiği sorunları kontrol altına almayı tercih ederiz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin reel sektör yatırımları ve ihracatla büyüyen bir ülke olduğunu vurgulayan Ergün, Türkiye'nin yalnızca üretim değil, ArGe ve inovasyon merkezi de olacağının altını çizdi. 2012 yılının belirsizliklerle dolu olmasına rağmen; Türkiye'nin, yatırımcıların sağlam basabilecekleri bir istikrar adası olduğunu belirterek, temelleri yeni atılacak 1 milyar $ civarında büyük bir yatırımın müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title