Yaşam İksiri Kefir
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde süt içeceği kefirin ham maddesi üretildi.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nde süt içeceği kefirin ham maddesi üretildi.
SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Seydim, asırlar boyu yaşam iksiri olarak tüketilen kefirin tamamen organik olarak ürettiklerini söyledi.
Doğal koşullarda üretilen kefirin ana ham maddesinin Türkiye'de sadece SDÜ'de üretildiğini kaydeden Doç.Dr. Seydim, "Gerçek kefir sütun kefir danesiyle mayalanmasıyla elde edilir. Gerçek kefir danesi sağlıklı ve mutlu bir hayat için çok faydalı olan probiyotikleri özellikle laktik asit bakterilerini, asetik asit bakterilerini ve mayaları belli oranlarda doğal olarak bulundurmaktadır" diye konuştu. Özellikle Kafkasya'da kefirin faydalarının iyi bilindiğini belirten ve burada yaşayan insanların yüzyıllardır kefir tüketmekte olduklarını söyleyen Doç. Dr. Seydim, kefirin Kafkas halkı için yaşam iksiri olduğunu aktardı.
HER DERDE DEVA
Doç.Dr. Seydim, "Kefir mucizevi bir içecektir. Düzenli kullanıldığı zaman kolesterolü azaltır, vücuttan atılması gereken maddelerin gidişini kolaylaştırır. Bağırsak hareketlerini hızlandırır. Hazmının kolay, proteince zengin oluşu nedeniyle kefir, hastalar ve çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Savunma sitemini güçlendirir. Konsantrasyonu artırır, kan şekeri düzenler. Rahatlatır ve enerji verir. Kolon kanserine karşı da düzenli kullanımda faydası görülmektedir" dedi.
PATENT ALIP ÜRETİME BAŞLADILAR
Kefir üretimini patent alarak endüstriyel üretime taşıdıklarını da kaydeden Doç.Dr. Seydim, 'Danem' ismine patent alarak marka hamlesi başlattıklarını bildirdi. Herkesin evinde kefir elde edebileceklerinin altını çizen Doç.Dr. Seydim, "Doğal kefir mayası üniversiteden 15 lira karşılığında temin edilebilir. Bizden alacakları kefir mayasıyla tüketiciler 1 litre sütü mayalayarak doğal koşullarda oda sıcaklığında 1 gün süren mayalama sonucunda kefir elde edebilir" diye konuştu.