Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Yargıtay'dan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e Kötü Haber

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA, Ankara-DHA(fotoğraflı) Boks Federasyonu'nun 2012 yılında yaptığı genel kuruluna, Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi iptal kararı verdi.

Ercan ATA, Ankara-DHA(fotoğraflı)

Boks Federasyonu'nun 2012 yılında yaptığı genel kuruluna, Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi iptal kararı verdi.

Başkan Eyüp Gözgeç, kararın temyiz edilmesi için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay, itirazı inceledikten sonra mahkemenin aldığı kararı onadı.

Yaşanan süreç içerisinde Başkan Eyüp Gözgeç yönetimi, mahkemenin iptal kararına itiraz etti. Bu gelişme üzerine 11. Asliye Hukuk Mahkemesi birleştirilen kongre iptal ve kayyum atanması dosyalarına bilirkişi atamıştı. 3 kişiden oluşan heyetin raporunda da usulsüzlükler ortaya çıkmıştı. Eyüp Gözgeç ve yönetimi mahkeme kararlarını Yargıtay'a taşımış ve temyiz haklarını kullanmıştı. Ancak, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi dosyaları inceledi ve kararını verdi. 5 kişiden oluşan Yargıtay üyeleri mahkemenin verdiği iptal kararının doğru olduğunu ve temyiz itirazının ise reddine karar verildiğini Esas No: 2015/1013. Karar No: 2015/11013 sayılı evrak ile açıklandı.

Yargıtay, evrakı Boks Federasyonu Başkanlığı, Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Federasyon yönetimi kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından 60 gün içerisinde Olağanüstü Genel Kurul kararı almak zorunda.

Federasyon yetkilileri Olağanüstü Genel Kurul kararı almaması halinde ise, Yargıtay'ın vermiş olduğu kararda, Türk Medeni Kanununun 75/2 maddesinde, Yönetim kurulu genel kurulu toplantıya çağırmaz ise, üyelerden birinin başvurusu üzerine sulh hakimi üç üyeyi toplantıya çağırmakla görevlendirir hükmüne yer verilmiştir denildi.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER YAŞANDI

Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulunda iki aday yarışmıştı. Mevcut başkan Eyüp Gözgeç ve Başkanlığa aday olan Fuat Alpaslan arasında geçen Olağan Genel Kurul öncesinde ise, delege seçiminde federasyon başkanlığının usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Alpaslan mahkemeye başvurmuştu. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi müracaatı kabul ederek Olağan Genel Kurul için iptal kararı verdi. Ancak, yapılması halinde ise seçime tedbir kararı konulmasını istedi. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, mahkemenin tedbir kararında yetkisiz olduğu gerekçesiyle konuyu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığı'na iletti.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker ise Mahkemenin kararını tanımayarak seçimin yapılması kararını verdi. Yapılan genel kurul için 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tedbir kararını ise araya giren Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri engellemişti. Başkan Adayı Fuat Alpaslan'a tedbir koymayın genel kurul yapılsın denildi. Yapılan seçimde ise federasyon başkanlığını Eyüp Gözgeç kazanarak tekrar başkan seçildi.

DELEGELER USÜLSÜZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TEKRAR MAHKEMEYE GİTTİ

Yaşanan seçim sürecinin ardından, delegeler tekrar Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Eski Ana statüye göre yapılan Olağan Genel Kurul'un yeni ana statü üzerinden yapılması gerektiği ve delegelerin bir çoğunun oy hakkı olmasına rağmen bu haklarının ellerinden alındığına dair verilen dilekçenin ardından, 11. Asliye Hukuk Mahkemesi eski dosya ve yeni itirazı tek dosyada birleştirdi.

11. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığı, konu ile ilgili olarak Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden 3 bilirkişi atadı. Mahkeme tarafından atanan Gazi Üniversitesi Hukukçuları o dönemde raporlarını tamamladı ve mahkemeye sundu. Mahkemeye verilen bilirkişi raporunda da usulsüzlükler tespit edilmişti. Eyüp Gözgeç yönetimi konuyu temyiz için Yargıtay'a taşımış ve bu güne kadar Yargıtay'ın kararını beklemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title