Haberler

MİT TIR'ları Davasında Gizlilik Kararı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay'da görülen MİT TIR'ları davasında gizlilik kararı alındı. Sanıklar 'darbeye teşebbüs'le suçlanıyor.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin davanın ilk duruşması, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde bugün başladı. İlk duruşmada gizlilik kararı alındı.

BASINA VE GÖZLEMCİLERE KAPALI

Dava, "Devlet sırrı ve kamu güvenliği" gerekçesiyle alınan gizlilik kararından sonra basına ve gözlemcilere kapalı olarak görülecek. Sanıklar darbeye teşebbüs ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri ifşa etmekle suçlanıyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca'nın yargılandığı MİT TIR'ları davasında, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Dava öncesi sanıkların Yargıtay'a girişleri sırasında jandarma ekipleri, gazetelerin görüntü almasını engellemek için set oluşturdu.

CHP'Lİ VEKİLLER İLE AVRUPA YARGIÇLAR BİRLİĞİ ÜYELERİ DE ORADAYDI

MİT TIR'ları davasını CHP'li milletvekilleri, Avrupa Yargıçlar Birliği üyeleri de takip etti. Cumhuriyet savcısının talebiyle davada gizlilik kararı alınmasının ardından sanıkların birinci derecedeki yakınları dışında olanlar dışarı çıkarıldı.

MAHKEME DOSYAYI YARGITAY'A GÖNDERMİŞTİ

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına göndermiş, Başsavcılık da dosyayı, 'ilk derece mahkemesi' sıfatıyla yargılamayı yapacak Yargıtay 16. Ceza Dairesine iletmişti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

1 Ocak 2014 yılında Hatay'ın Kırıkhan ve 19 Ocak 2014'te Adana'nın Ceyhan ilçesinde MİT'e ait araçların durdurularak aranması sebebiyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Bağrıyanık, Çokay, Takçı, Şişman ile Karaca hakkında hazırlanan iddianamede, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

SAVCILAR SİNCAN'DA, KURMAY ALBAY ASKERİ CEZAEVİNDE

8 Mayıs'ta tutuklanan savcılar Bağrıyanık, Şişman, Takçı ve Karaca, Adana F Tipi Cezaevi'nden nakledildikleri Sincan F Tipi Cezaevi'nde, Kurmay Albay Çokay ise Ankara'daki askeri cezaevinde tutuklu bulunuyor.

MİT TIR'ları Davasında Gizlilik Kararı
Kaynak: Haberler.com / Güncel
title
Close