Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

Yaralı Yakınları Psikososyal Destekle Ayakta Duruyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin'in konuşması TBMM Sağlık Komisyonu Başkan Vekili Celil Göçer'in konuşması Yaralı yakınları psikososyal destekle ayakta duruyor FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyarken yaralananların yakınları, hastanelerde verilen psikososyal destekle ayakta durmaya çalışıyor Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Zengin: "Hastanemizde bulunan hasta yakınlarına yönelik psikososyal destek veriyoruz" "Öncelikle hastalara tıbbi olarak gerekli müdahaleyi etkin ve hızlı bir şekilde yapma sorumluluğumuz var. Erken dönem geçtikten sonra hasta yakınlarımızın tıbbi durumuna ilişkin bilgilendirme süreci başlıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin'in konuşması

TBMM Sağlık Komisyonu Başkan Vekili Celil Göçer'in konuşması Yaralı yakınları psikososyal destekle ayakta duruyor

FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyarken yaralananların yakınları, hastanelerde verilen psikososyal destekle ayakta durmaya çalışıyor

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Zengin:

"Hastanemizde bulunan hasta yakınlarına yönelik psikososyal destek veriyoruz"

"Öncelikle hastalara tıbbi olarak gerekli müdahaleyi etkin ve hızlı bir şekilde yapma sorumluluğumuz var. Erken dönem geçtikten sonra hasta yakınlarımızın tıbbi durumuna ilişkin bilgilendirme süreci başlıyor. Bu bilgilendirme süreciyle birlikte, hasta yakınlarının hem psikolojik hem de sosyal yönden desteklenmesi gerekiyor. Bu da verilen tıbbi hizmetin bir parçası"

YEŞİM SERT KARAASLAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çıkan olaylarda yaralananların tedavileri devam ederken, yaralı yakınları da psikososyal destek verilerek güçlü tutulmaya çalışılıyor.

Darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan, tedavileri Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılanların yakınları, Manevi Destek Birimi'nde iyi bir haber almak umuduyla bekliyor.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin olduğu gece önce ne olduğunun tam olarak anlaşılamadığını, darbe girişiminde bulunulduğunun ve sivillere yönelik saldırıların olduğunun anlaşılması üzerine hastanede hızla hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Acil servis, kan bankası, yoğun bakım başta olmak üzere hastanenin tüm servislerinde hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Zengin, "Saat 10.30-11.00'e kadar bir yaralı intikali olmadı. Çünkü, ambulanslar olay yerine gitmekte güçlük çekiyordu. Saat 11.00'den itibaren hasta intikali başladı. Biz gece boyunca farklı derecelerde yaralanan 261 hastayı kabul ettik." diye konuştu.

Hastanede şu anda 68 hastanın tedavisinin sürdüğünü ifade eden Nurullah Zengin, bunlardan 11'inin yoğun bakımda olduğunu ve bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Zengin, hastanede bir taraftan yaralıların tedavileri sürdürülürken diğer taraftan da hasta yakınlarına yönelik psikososyal destek verildiğine işaret ederek, "Öncelikle hastalara tıbbi olarak gerekli müdahaleyi etkin ve hızlı bir şekilde yapma sorumluluğumuz var. Erken dönem geçtikten sonra hasta yakınlarımızın tıbbi durumuna ilişkin bilgilendirme süreci başlıyor. Bu bilgilendirme süreciyle birlikte, hasta yakınlarının hem psikolojik hem de sosyal yönden desteklenmesi gerekiyor. Bu da verilen tıbbi hizmetin bir parçası. Bu konuda biz de bu tür olaylarda, psikososyal uzmanlarımızın yer aldığı Manevi Destek Birimi'nde hizmet vermeyi sorumluluk olarak kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanvekili Celil Göçer de hastanelere ziyaretlerde bulunarak, yaralılara destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Göçer, "Yaraları beraber sarmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Yaralı yakınları ayakta durmaya çalışıyor

Hastanenin psikososyal destek biriminde olan yaralı yakınlarından Samet Topçu da olay gecesi babası Fehmi Topçu ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiklerini söyledi.

Burada çok sayıda ölü ve yaralı gördüklerini ifade eden Topçu, "Sürekli helikopterler ateş ediyordu. Asker miydi, onun bir üst rütbelisi miydi bilmiyorum, sürekli ateş ediyorlardı. İki polis vardı ve 'İçeri girin, yardım edin.' dedi." şeklinde konuştu.

Babasıyla Genelkurmay Başkanlığı yakınındaki alt geçitte sıkıştıklarını dile getiren Samet Topçu, "Sürekli ateş edildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından ateş edildi. Helikopterden ateş edildi. Babam yanımdaydı, öne çıktı. Bağırdı karşı tarafa. Ben çektim ama vuruldu. Şimdi ameliyata girecek." diyerek yaşadıklarını paylaştı.

Topçu, babasının tedavisinin yapıldığını, kendilerinin de yaşadıkları travmayı atlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Fehmi Topçu'nun eşi Neriman Topçu da yaralıların sağlık durumlarının düzelmesi için umutla beklediklerini, bu süreçte psikososyal destek alarak ayakta durmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yaralı Yakınları Psikososyal Destekle Ayakta Duruyor
Kaynak: AA / Güncel
title