Haberler

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta Nisan Ayı Etkinlikleri

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Nisan Çarşamba günü "Sabahattin Ali'nin Ankara'sı" söyleşisi ve 20 Nisan Cuma günü Gürsel Korat'ın Beyoğlu YKY Kitabevi'nde okuyucularıyla buluşacağı etkinlik var.

YKY tarafından yirmi iki yıldır yayımlanan üç aylık düşünce dergisi Cogito ve Felsefeciler Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Etik, İnançlar ve Eğitim Sempozyumu" da 20 Nisan Cuma ve 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek. Sempozyum, Türkiye'de yeteri kadar tartışılmayan "seküler eğitim" kavramını ve olgusunu odağına alacak.

Sabahattin Ali'nin Ankara'daki yaşamının izini sürmek, Cumhuriyet Türkiye'sinin kültür, sanat politikalarının izini sürmek anlamına gelir. "Şehirlere Alışamadı - Sabahattin Ali'nin Şehirleri" sergisi kapsamında 18 Nisan Çarşamba günü 18:30'da düzenlenecek olan "Sabahattin Ali'nin Ankara'sı" etkinliğinde Filiz Ali'nin tanıklığı, Necati Tonga ve Sevengül Sönmez'in değerlendirmeleriyle bu iz sürülmeye çalışılacak.

Yazar Gürsel Korat, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan ve Kapadokya'nın büyüleyici doğal manzaralarında, çokdilli ve çokkültürlü tarihinde geçen hikâyeler anlattığı

Zaman Yeli, Güvercine Ağıt ve Kalenderiye romanlarından sonra şu anda yazmakta olduğu romanla birlikte Kapadokya Dörtlüsü'nü tamamlamış olacak. 20 Nisan Cuma günü saat 17:00'da YKY Beyoğlu Kitabevi'nde okuyucularıyla buluşacak olan Gürsel Korat, okurlarıyla Kapadokya Dörtlüsü ve Kapadokya'nın kendi edebiyatıyla ilişkisi üzerine sohbet edecek, kitaplarını imzalayacak.

ETİK, İNANÇLAR VE EĞİTİM SEMPOZYUMU

Yapı Kredi Kültür Sanat, bu ay çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor. YKY tarafından yirmi iki yıldır yayımlanan üç aylık düşünce dergisi Cogito ve Felsefeciler Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Etik, İnançlar ve Eğitim Sempozyumu" 20 ve 21 Nisan günlerinde gerçekleşecek. 10:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacak olan sempozyum, bugün ülkemizde bir sorunsal olarak ortada duran ancak akademik düzeyde ve farklı perspektiflerden yeteri kadar tartışılmayan "seküler eğitim" kavramını ve olgusunu odağına alacak. İki güne yayılan ve toplam sekiz oturumda gerçekleşecek sempozyuma felsefe, psikoloji, psikanaliz, ilahiyat ve eğitim disiplinlerinden gelen otuza yakın isim bildiri sunacak. Sempozyumda tartışmaya açılacak belli başlı sorular şunlar: Ahlâki duyarlılık yalnızca din ve inanç bağlamında mı geliştirilebilir? Ahlâk eğitiminin din eğitimine indirgenmesinin siyasal, toplumsal, psikolojik ve psikanalitik sakıncaları nelerdir? Din eğitimi nedir? Seküler eğitim sisteminde din eğitimi nasıl olanaklı ya da olanaksızdır? Seküler toplumda farklı inançların birlikteliği söz konusu ise bunu gerçekleştirmenin ve sürdürmenin yolları nelerdir?

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close