Yapı Kredi Kültür Sanat Etkinlikleri
Yapı Kredi Kültür Sanat Kasım etkinliklerinde sergi atölye çalışmaları ve söyleşiler yer alıyor.
12 Ekim-31 Aralık
Sergi
"Hattuşa'da 106 Yıl" Hitit Kazılarının Fotoğraflarla 106 Yıllık Öyküsü
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi
Hititlerin başkenti Hattuşa'da yüz yılı aşkın süredir kazı çalışmaları yapılmaktadır. Doğal olarak sergide yıllar süren çalışmalarda elde edilmiş kazı sonuçları, kazılarak ortaya çıkarılmış kalıntılar, anıtlar ve buluntular sergilenecektir. Ancak, özellikle Hattuşa kazısı Anadolu'daki en eski kazılardan biri olduğu için, böyle bir serginin bunların ötesinde de verebileceği başka şeyler olduğu düşüncesinden yola çıkarak, dünyanın dört bir yanındaki arşivlerden toplanan fotoğraflarla Hattuşa kazılarının tarihçesini canlandırmak fikrinden yola çıkıldı. Hattuşa'da her şey nasıl başladı? İlk yılların araştırmacıları, emek verenleri kimlerdi? Proje onlarca yıl boyunca ne tür bir gelişim geçirdi?
Seçilen fotoğrafların birçoğu kazıya katılmış kişileri gösteriyor: Hafirler, ekip üyesi bilim insanlarının yanı sıra Boğazköylü ve çevredeki bazı diğer köylerden gelen işçilerin fotoğraflarının çoğu bu sergide ilk kez ortaya çıkmaktadır.
Boğazkale Kaymakamlığı, Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın işbirliğiyle dünya arşivlerinden toplanan Hattuşa fotoğraflarıyla oluşturulmuş "Hattuşa'da 106 Yıl" Hitit Kazılarının Fotoğraflarla 106 Yıllık Öyküsü adlı sergi 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
2 Kasım Cuma
Söyleşi & Sergi Gezisi
Hattuşa'da 106 Yıl - Hitit Kazılarının Fotoğraflarla 106 Yıllık Öyküsü
Gezi Rehberleri: Jürgen Seeher, Ayşe Seeher
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 17.00
"Hattuşa'da 106 Yıl" - Hitit Kazılarının Fotoğraflarla 106 Yıllık Öyküsü sergisi, 1994-2005 yılları arasında Hattuşa Kazılarını yapan Jürgen Seeher ve Ayşe Seeher tarafından öyküler ve anılarla birlikte gezdirilecek. Sergide olan ve olmayan fotoğraflar ve olaylar üzerine bir sohbet de geziye eşlik edecek.
3 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Dalmaçyalı'nın Dostluğu"
Benekli
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.00-10.45
Bilgin Adalı'nın kalemiyle hayat bulan Benekli, bir çocuk ile bir dalmaçyalının dostluğunu anlatıyor. Kitabın kahramanı Doğay, çok hareketli bir hayvan olan Benekli'yle birlikte yaşamaya alışırken, hayatlarına yeni biri daha katılıyor: Benekli'nin yavrusu Benek…
Atölyede çocuklar hayvanlar ile dost olmanın önemi üzerine düşünürken grup içinde rol almanın ve birlikte başarmanın tadına varacaklar.
Etkinliğimiz 5-6 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
3 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Doğa için"
Defne Ağacı ve Orman Kardeşliği
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.00-12.00
Söz dinlemeyen büyükler her yerde var! Söz dinlemedikleri gibi çevrelerine zarar da veriyorlar… Onlardan korunmak için yüksek karlı dağların ardına sığınan hayvanları ve ağaçları bile rahatsız ediyorlar. Havayı, suyu kirletiyorlar.
Ömer Faruk'un çocuklar için yazdığı Defne Ağacı ve Orman Kardeşliği çevre kirliliğinin yarattığı sonuçları ve onlara itiraz eden hayvanların ve ağaçların heyecanlı maceralarını anlatıyor…
Bu macerayı bir de yaratıcı drama yöntemiyle okumaya var mısınız? Çiğdem Odabaşı yönetimindeki okuma atölyelerimize 7-8 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 7-8 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
3 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Sevilmek İsteyen Kirpi"
Güz Masalları
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 12.30-13.30
Güz Masalları, "Mevsim Masalları" dizisinin dördüncü ve son kitabı. Tarık Demirkan'ın derleyip çevirdiği, Feridun Oral'ın resimlediği bu kitap, dizinin önceki kitaplarındaki gibi dünyanın dört bir yanından özenle seçilmiş masallarla dolu...
Güz Masalları, çocuklara güz mevsiminin özelliklerini ve bu mevsimde doğanın geçirdiği değişimleri anlatırken tatilin sona erdiği, tatlı bir koşturmacanın başladığı bu günlerde, her yaştan çocuğun zevkle okuyacağı bir kitap. Bu kez bildiğimiz yöntemlerin dışına çıkarak bu kitabın bir de sıra dışı okumasını yapmaya var mısınız?
Az kelimeyle çok şey anlatan "masal"lara dikkat çekecek bu atölye çalışmasına 8-9 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 8-9 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
3 Kasım Cumartesi
Çocuk Atölyesi
Hitit Krallığı'nın Keşif Macerası
Yöneten: Nihat Tekdemir
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 15.00-17.00
Yapı Kredi Kültür Merkezi 30 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek "Hattuşa'da 106 Yıl" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi kapsamında düzenlenen Çocuk Atölyesi'nde 7-10 yaş arasındaki çocuklar, arkeolog Nihat Tekdemir gözetiminde gerçekleşen kazı oyunu ile Hitit Krallığı'nı keşfediyor. Kum havuzu içerisinde çocuklara arkeolojik kazı yaptırılarak, gizlenen objeleri bulmaları, yorumlamaları ve restore etmeleri isteniyor. Bu sayede keşfetme, koordinasyon, raporlama, ekip çalışması ve enerjilerini doğru yönde kullanma becerileri kazanan çocukların kültür bilincine sahip bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
Bu etkinlik ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, kültürel mirasın korunması bilincini çocuklar ve ziyaretçiler ile paylaşmaktadır.
Etkinliğimiz 7-10 yaş arası 12 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
5 Kasım Pazartesi
Söyleşi
Sanat Tarihi Konuşmaları
Kuzey Avrupa Rönesansı'nın Başyapıtları
Konuşmacı: Kemal İskender
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kemal İskender, Sanat Tarihi Konuşmaları Dizisi'nin bu etkinliğinde, "Kuzey Avrupa Rönesansı'nın Başyapıtları"nı ele alıyor.
İtalya'da başlayan rönesans sanatı Kuzey Avrupa ülkelerine (Flandre, Hollanda, Almanya, İngiltere) farklı bir boyutta, kuzeye özgü bir karakterde ve olağanüstü başyapıtlarla yansımıştır.
Resim Altı: "Jan van Eyck"
7 Kasım Çarşamba
Söyleşi
Sancaktan Saraya - Manisa'dan İstanbul'a
Yöneten: M. Sabri Koz
Konuşmacılar: Feridun M. Emecen, Ârif Bilgin, Haşim Şahin
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30
M. Çağatay Uluçay, geniş bir tarih yelpazesinde kalem oynatmış, pek çok konuda ilklere imza atmış bir araştırmacıdır. 1930'lu yılların sonlarından itibaren vefatına kadar devam eden çalışmalarında yerel mahkemelerin kayıtlarıyla Osmanlı Arşivlerindeki belgelerden yararlanması onu "özel" ve "öncü" kılan yanlardan ikisidir. Uluçay, biyografiden menakıbnâmeye, kültür tarihinden kurum tarihine, yerel araştırmalardan "Osmanlı Haremi"ne, eşkıyalık hareketlerinden âyanların yönetim ve davranış biçimlerine, halk edebiyatından musiki tarihine, padişahların devlet ve harem hayatlarından sultanların, vâlide ve hanım sultanların, cariyelerin özel hayatlarına varıncaya kadar bugün de değerini koruyan yazı ve kitapların müellifi olarak bilinir.
Sancaktan Saraya, bir şehzâde sancağı olan Manisa araştırmalarıyla başlayan Uluçay tarihçiliğinin İstanbul, Saray ve Harem üzerine bir yelpaze gibi açılan gelişim çizgisini yansıtan, her biri bir yerde yayımlanıp kalmış kırk iki yazı ile iki kitapçığı, ilk kez bir kitap bütünlüğünde bir araya getiriyor.
M. Sabri Koz'un yönetiminde, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun M. Emecen, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ârif Bilgin ve Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Şahin'in katılacağı söyleşide genel olarak Uluçay'ın tarih çalışmaları üzerinde durulacak, Sancaktan Saraya - Manisa'dan İstanbul'a uzanan bu uzun hikâye, günümüzden bakışlarla ve Sancaktan Saraya kitabı çerçevesinde masaya yatırılacaktır.
Resim Altı: 1910-1970
10 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Küçük Olmak Keyiflidir"
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.00-10.45
Yavru ahtapot Nino, ahtapot olmaktan hiç memnun değil. Her sabah sekiz kollu kazağını giymek, sekiz eldiven takmak ve sekiz kolunun sebep olduğu karmaşayla uğraşmak onun canını çok sıkıyor. Annesi, bu durumun geçici olduğunu, büyüdükçe ahtapot olmayı çok seveceğini söylüyor ama söyledikleri Nino'yu rahatlatmaya yetmiyor. Bakalım bir sabah okul yolunda yaşadıkları Nino'nun ahtapot olmayı sevmesini sağlayabilecek mi?
Çiğdem Odabaşı yönetimindeki yaratıcı drama ile okuma atölyesine 6-7 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 6-7 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
10 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Dünya Bir Oyun"
Oyun Okulu
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.00-12.00
Çocuklar için ezber bozan bir atölye çalışması daha!
Bir oyuna dönüştürmüş Fazıl Hüsnü Dağlarca Oyun Okulu adlı kitabında her şeyi. Akla gelebilecek her şey bir oyun, dünyamız ise bir oyun okulu olsa… Var mısınız oynamaya?
Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 8-9 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir!
Etkinliğimiz 8-9 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
10 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Kaptan Cook"
Boyacının Penguenleri
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 12.30-13.30
Günün birinde Güney Kutbu'ndan kocaman bir paket içinde size bir penguen gönderilse ne yapardınız? Belki de geri gönderirdiniz ya da hayvanat bahçesine hediye ederdiniz.
Ama Bay Popper öyle yapmadı. Ünlü kutup kâşiflerinden Kaptan Cook, adını verdiği akıllı ve şirin penguenini öyle sevdi ki o rahat edebilsin diye buzdolabını boşaltıp içine bir yuva bile yaptı. Hatta evinin bodrumunda buz pisti kurdu. Kaptan Cook'tan sonra Greta katıldı aileye, arkasından da tam on minik yavru penguen geldi. Zaten zar zor geçinen Popper ailesi, bu on iki penguenin de katılmasıyla ne yaptı dersiniz? Çözümü buldular, hem de öyle bir çözüm ki penguenler başta olmak üzere Popperler'in adını Amerika'da duymayan kalmadı.
Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 9-11 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 9-11 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
10 Kasım Cumartesi
Çocuk Atölyesi
Hitit Krallığı'nın Keşif Macerası
Yöneten: Nihat Tekdemir
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 15.00-17.00
Yapı Kredi Kültür Merkezi 30 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek "Hattuşa'da 106 Yıl" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi kapsamında düzenlenen Çocuk Atölyesi'nde 7-10 yaş arasındaki çocuklar, arkeolog Nihat Tekdemir gözetiminde gerçekleşen kazı oyunu ile Hitit Krallığı'nı keşfediyor. Kum havuzu içerisinde çocuklara arkeolojik kazı yaptırılarak, gizlenen objeleri bulmaları, yorumlamaları ve restore etmeleri isteniyor. Bu sayede keşfetme, koordinasyon, raporlama, ekip çalışması ve enerjilerini doğru yönde kullanma becerileri kazanan çocukların kültür bilincine sahip bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
Bu etkinlik ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, kültürel mirasın korunması bilincini çocuklar ve ziyaretçiler ile paylaşmaktadır.
Etkinliğimiz 7-10 yaş arası 12 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
12 Kasım Pazartesi
Söyleşi
Yazarın Karanlık Odası
Foto-biyografik Söyleşiler – Murat Gülsoy
Yöneten: Nursel Duruel
Konuşmacı: Murat Gülsoy
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30
Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin düzenlediği edebiyat etkinliğinde önde gelen yazarlarımızla anılara yolculuklar yapıyoruz. Yazarlar, albümlerinden seçtikleri çok özel fotoğraflar eşliğinde yaşamlarının dönüm noktalarından, ailelerinden, arkadaşlarından, iş çevrelerinden, edebiyat dünyasındaki ilişkilerinden ve dostluklarından bahsediyorlar; sanki evlerine konuk olmuşuz da dizimize koydukları albüm fotoğraflarını bize hikâye ediyormuşçasına...
Yazarların özel hayatlarından kesitleri kendi ağızlarından dinlerken bir yandan da önemli yapıtlarına, sevdiğimiz kitaplarına ilişkin anekdotlar, ipuçları çıkmakta.
Foto-biyografik Söyleşiler'in ilkinde Doğan Hızlan'ı konuk etmiştik. Şimdiki konuğumuz günümüz edebiyatının önde gelen yazarlarından öykücü, romancı Murat Gülsoy.
14 Kasım Çarşamba
Söyleşi
Edebiyat Kavgaları
Yöneten: Handan İnci
Konuşmacılar: Bâki Asiltürk, Erkan Irmak, Sevengül Sönmez
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30
"Edebiyat Kavgaları" üst başlığı altında Şinasi'den günümüze kadar, edebiyat ortamına yön veren önemli polemikler üzerinde duracağımız bu toplantıların amacı, bir yandan hafıza tazeleyerek geçmişte yaşanmış tartışmaların edebiyatın gelişmesine katkısı olup olmadığını sorgulamak, bir yandan da günümüzde edebiyata/sanata ait konuların yeterince tartışılıp tartışılamadığını sorgulamaya yönelik bir platform oluşturmaktır.
Toplantının ikinci bölümünde konuşmacılarımız Bâki Asiltürk, Erkan Irmak ve Sevengül Sönmez'le birlikte şu konular üzerinde duracağız:
Modern Türk şiirinin öncü isimlerinden Ahmet Hâşim'in şiirleri neden eleştirildi? Hâşim, ebedi dostu/ezeli düşmanı Yahya Kemal'le hayatı boyunca neden çekişip durdu? Nâzım Hikmet, "Putları Kırıyoruz!" harekâtıyla ne yapmak istiyordu ve bu girişimin sonucu ne oldu? İçimizdeki Şeytan romanı yüzünden karşı karşıya gelen Sabahattin Ali ile Nihal Atsız neden kavga ettiler?
16 Kasım Cuma
Söyleşi & Sergi Gezisi
Hattuşa'da 106 Yıl - Hitit Kazılarının Fotoğraflarla 106 Yıllık Öyküsü
Gezi Rehberi: Andreas Schachner
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 17.00
Hitit Başkenti Boğazköy'ün en son kazı başkanı Andreas Schachner eşliğinde "Hattuşa'da 106 Yıl" - Hitit Kazılarının Fotoğraflarla 106 Yıllık Öyküsü sergisi gezilirken Hattuşa ve Boğazkale'deki Hitit kazılarının geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine bir sohbet de geziye eşlik edecek.
17 Kasım Cumartesi
Çocuk Atölyesi
Hitit Krallığı'nın Keşif Macerası
Yöneten: Nihat Tekdemir
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 15.00-17.00
Yapı Kredi Kültür Merkezi 30 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek "Hattuşa'da 106 Yıl" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi kapsamında düzenlenen Çocuk Atölyesi'nde 7-10 yaş arasındaki çocuklar, arkeolog Nihat Tekdemir gözetiminde gerçekleşen kazı oyunu ile Hitit Krallığı'nı keşfediyor. Kum havuzu içerisinde çocuklara arkeolojik kazı yaptırılarak, gizlenen objeleri bulmaları, yorumlamaları ve restore etmeleri isteniyor. Bu sayede keşfetme, koordinasyon, raporlama, ekip çalışması ve enerjilerini doğru yönde kullanma becerileri kazanan çocukların kültür bilincine sahip bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
Bu etkinlik ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, kültürel mirasın korunması bilincini çocuklar ve ziyaretçiler ile paylaşmaktadır.
Etkinliğimiz 7-10 yaş arası 12 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
19 Kasım Pazartesi
Söyleşi
Peki, Bu İşe Galericiler Ne Diyor ? - 1 -
Yöneten: Evrim Altuğ
Konuşmacılar: Rabia Çapa, Azra Tüzünoğlu
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 19.00
Türkiye'deki modern ve güncel sanat kronolojisine katkısı olan sayılı galerilerden Maçka Sanat Galerisi'ni Varlık Sadıkoğlu ile birlikte 35 yıl önce kuran Rabia Çapa, bugüne kadar Adnan Çoker'den Altan Gürman'a, Füsun Onur'dan Seyhun Topuz ve Sarkis ile Ayşe Erkmen ve Daniel Buren ile François Morellet'ye uzanan önemli bir sanatçı listesini aynı mekândaki kişisel ve karma sergileriyle ağırladı.
Galerinin adını uluslararası ve mekân dışı farklı sergilerle de kayda geçiren Çapa, bu kez, Türkiye'deki son 10 yıllık sanat hareketinde yaşanan ivmeye katkı sağlayarak bir diğer kuşağa katkı ve tanıklık oluşturan galerici ve sanat yazarı Azra Tüzünoğlu ile bir araya geliyor.
Daha önce, 2008 Ekim ayında İstanbul Tophane'de açılan Outlet İstanbul galerisinin idaresini üstlenen Tüzünoğlu, bugüne kadar mekânda açılmış Bashir Borlakov, Burak Delier, Hamra Abbas, Şener Özmen ve İrem Tok gibi pek çok sanatçıya ait sergiye zemin hazırladı. "Dersimiz Güncel Sanat" isimli bir kitaba da imza atan Tüzünoğlu halen, İstanbul Sıraselviler'deki Pilot Galeri'de direktör olarak çalışmaya devam ediyor.
Gazeteci ve sanat eleştirmeni Evrim Altuğ'un moderatörlüğünde gerçekleşecek toplantıda, Çapa ve Tüzünoğlu'nun tecrübeleri üzerinden, İstanbul'da hızla artan galeriler ve bu kurumların faaliyetleri üzerine yorumlarının bir diyalog çerçevesinde masaya yatırılması amaçlanıyor.
Resim Altı: Lütfü Özkök (Rabia Çapa'nın fotoğrafı) Erbil Balta (Azra Tüzünoğlu'nun fotoğrafı)
21 Kasım Çarşamba
Söyleşi
Fotoğraf Okumaları
Fotoğrafın Kraliçeleri: Julia Margaret Cameron
Konuşmacı: Merih Akoğul
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30
Merih Akoğul'un hazırlayıp sunduğu Fotoğraf Kulübü'nün bu ayki programında dünya fotoğraf tarihinde çok önemli bir yeri olan Julia Margaret Cameron ve sanatı ele alınacak.
Yaşadığı dönemde (1815-1879) var olan her türlü teknik yetersizliklere rağmen, kendine has bir estetik anlayışla bazen mitolojiden bazen de dinsel temalardan yola çıkarak oluşturduğu fotoğraflarıyla, özellikle dünya portre fotoğrafçılığının geleceğini belirleyen Cameron, yaşam biçimini sanata dönüştürmenin en iyi örneklerinden biri olarak günümüzde adeta bir efsane gibi anılmaktadır.
Victoria Dönemi'nin bu önemli fotoğrafçısı, yakın çevresinde bulunan ünlü Pre-Raphaelist ressamlardan, Herschel ya da Darwin gibi bilim adamlarına kadar tarihi kişiliklerin portrelerini de çekerek, insanlık tarihine önemli belgeler bırakmıştır.
Fotoğraf Altı: © Julia Margaret Cameron
24 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Bir Dilek de Sen Tut"
Tavşan Çiko'nun Dileği
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.30-11.15
Ailesiyle ormanda küçük bir evde yaşayan ve hiç arkadaşı olmayan yapayalnız bir yavru tavşan ne yapar? Tavşan Çiko bir kış günü, bir kardan tavşan yapar bahçeye ve bir dilekte bulunur. Bütün kalbimizle dilediğimiz şeyler gerçek olur mu?
Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 5-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 5-6 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
24 Kasım Cumartesi
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi
"Yaşar Kemal"
İnce Memed 1
Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.45-13.15
Otuz iki yıllık bir zaman diliminde yazılan İnce Memed dörtlüsü, düzene başkaldıran Memed'in ve insan ilişkileri, doğası ve renkleriyle Çukurova'nın öyküsüdür. Yaşar Kemal'in söyleyişiyle "içinde başkaldırma kurduyla doğmuş" bir insanın, "mecbur adam"ın romanı.
Bu atölyeyle çocuklar Yaşar Kemal ve başyapıtı İnce Memed'i farklı bir yöntemle yeniden okuma; dilini, yaklaşımını, eleştirisini anlama ve irdeleme fırsatı elde edecekler. Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 12-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.
Etkinliğimiz 12-14 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
24 Kasım Cumartesi
Çocuk Atölyesi
Hitit Krallığı'nın Keşif Macerası
Yöneten: Nihat Tekdemir
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 15.00-17.00
Yapı Kredi Kültür Merkezi 30 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek "Hattuşa'da 106 Yıl" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi kapsamında düzenlenen Çocuk Atölyesi'nde 7-10 yaş arasındaki çocuklar, arkeolog Nihat Tekdemir gözetiminde gerçekleşen kazı oyunu ile Hitit Krallığı'nı keşfediyor. Kum havuzu içerisinde çocuklara arkeolojik kazı yaptırılarak, gizlenen objeleri bulmaları, yorumlamaları ve restore etmeleri isteniyor. Bu sayede keşfetme, koordinasyon, raporlama, ekip çalışması ve enerjilerini doğru yönde kullanma becerileri kazanan çocukların kültür bilincine sahip bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
Bu etkinlik ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, kültürel mirasın korunması bilincini çocuklar ve ziyaretçiler ile paylaşmaktadır.
Etkinliğimiz 7-10 yaş arası 12 çocuk ile sınırlıdır.
Lütfen rezervasyon yapınız.
0212 252 47 00/503
26 Kasım Pazartesi
Söyleşi
Peki, Bu İşe Galericiler Ne Diyor ? - 2 -
Yöneten: Evrim Altuğ
Konuşmacılar: Haldun Dostoğlu, Derya Demir
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 19.00
1984 yılında Ali Artun ve Haldun Dostoğlu öncülüğünde Ankara'da çalışmalarına başlayan Galeri Nev, İstanbul'daki ilk sergi mekânını 1987'de hayata geçirdi. Bugüne kadar yerel ve uluslararası ölçekte pek çok karma ve kişisel sergiye zemin hazırlayan kurum, 1990'ların ilk yarısı ile birlikte sanatçı kadrosuna yeni ve genç imzaları da kattı.
Haldun Dostoğlu bu kez, Mübin Orhon, Mike Berg, Hale Tenger, Murat Morova, Canan Tolon, Ali Kazma ve Nermin Er gibi farklı nesil ve ekollerden sanatçıları temsil eden Galeri Nev İstanbul'un profesyonel tecrübesini, Galatasaray'daki galerisinde kendisiyle komşuluk ederek de sürdüren meslektaşı Derya Demir ile paylaşıyor.
Demir'in kurucu ve direktörü olduğu Galeri Non, disiplinsiz sanat pratiklerini benimseyerek yeni diller ve sanatsal ifadeler ortaya koyan sanatçılara adanmış bir kurum olma özelliği ile öne çıkıyor. Non'un temsil ettiği sanatçılar arasında, Erdem Ergaz, Extramücadele, Güneş Terkol, Borga Kantürk ve Aslı Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Meriç Algün Ringborg, Annika Eriksson ve Karen Mirza-Brad Butler gibi yabancı imzalar da yer alıyor.
Gazeteci ve sanat eleştirmeni Evrim Altuğ'un moderatörlüğünde gerçekleşecek toplantıda, Dostoğlu ve Demir'in tecrübeleri üzerinden, İstanbul'da hızla artan galeriler ve bu kurumların faaliyetleri üzerine yorumlarının bir diyalog çerçevesinde masaya yatırılması amaçlanıyor.
28 Kasım Çarşamba
Söyleşi
"Yazarın Gayriresmi Portresi" - Amin Maalouf
Konuşmacı: Sibel Oral, Elif Tanrıyar
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30
Sibel Oral ve Elif Tanrıyar geçen yıl başladıkları edebiyat söyleşilerine yeni bir isimle hız kesmeden devam ediyorlar. "Yazarın Gayriresmi Portresi" bu ay Türkiye'de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip Lübnan asıllı Fransız yazar Amin Maalouf'un portresini çiziyor. Etkinlik, Doğu coğrafyası ve kültürüne romanlarında bolca yer veren; Ortadoğu, Batı ve kimlikler üzerinde kafa yoran denemelerinde çuvaldızı sıkça kendine batıran Maalouf'un son romanı Doğu'dan Uzakta'nın da Kasım ayında YKY'den yayımlanacak olması dolayısıyla, yazarı bir anlamda "gayriresmi" tanıma imkânı sağlıyor.