Yalova'da "Biri Bizi Gözetliyor" Tepkisi Yalova Valiliği'nin İçkili, Umuma Açık İstirahat Ve Eğlence Yerlerine Güvenlik Kamerası Takılması Kararına Esnaftan Tepki Yağıyor. Kamera Sisteminin Kurulması İçin Ekonomik Durumlarının Yetersiz Olduğunu Dile Getiren Esnaf, Müşteri Kaybetme Endişesi De Ta
Yalova Valiliği Umuma Açık İstirahat ve Eğlence İşyerlerinde Hırsızlık, Yankesicilik, Kapkaç Olaylarıyla Birlikte Alkol İçiminden Kaynaklanan Kavga, Kargaşa, Yaralama ve Hatta Ölümle Sonuçlanan Olayların Yaşandığını Gerekçe Göstererek, Bu Mekanlara Güvenlik Kamerası Takılmasına Karar Verdi. Valiliğin Aldığı Karardan Dolayı İse Esnaf Endişeli Olduklarını Belirterek, Kamera Sistemi Kurulabilmesi İçin Paralarının Olmadığını Öne Sürdüler.
Yalova Valiliği umuma açık istirahat ve eğlence işyerlerinde hırsızlık, yankesicilik, kapkaç olaylarıyla birlikte alkol içiminden kaynaklanan kavga, kargaşa, yaralama ve hatta ölümle sonuçlanan olayların yaşandığını gerekçe göstererek, bu mekanlara güvenlik kamerası takılmasına karar verdi. Valiliğin aldığı karardan dolayı ise esnaf endişeli olduklarını belirterek, kamera sistemi kurulabilmesi için paralarının olmadığını öne sürdüler.
Saray Kıraathanesi İşletmecisi Ahmet Esmer, "İzlenmek istemiyoruz. Sigara yasağından dolayı zaten batmış gitmişiz. Böyle bir şey olmaz. Biz bunlara kesinlikle karşıyız. Müşterilerimiz de kamera kurulmasını istemiyor" dedi.
Sizin Kıraathanesi İşletmecisi Rahmi Seziş de, "Zaten müşterimiz yok. Sıkıntıdayız. Memurlar geldi bizden imza istedi. Sokağa kamera konulmasına karşı değiliz. Benim en büyük şikÔyetim, bana bu tebligat geldikten sonra kameracılar geldi. Reklam afişleri koydular. Müşterilerimizin hiç biri gözetlenmek istemiyor. Bir çay bile içmeyiz diyorlar. Böyle bir şey olursa anahtarlarımızı Valiliğe götüreceğiz. Bu işi kapatıp gideceğiz. Sigortalı işçi çalıştıramıyoruz, kendi sigortamı ödeyemiyorum. Bu sistemi kurmak için ekonomik durumumuz iyi değil" dedi.
MÜŞTERİLER DE KARŞI
İşletmelerin müşterileri de kamera sistemine karşı olduklarını söyledi. Güvenlik kamerası kurulduktan sonra rahat bir şekilde arkadaşlarıyla sohbet edemeyeceğini söyleyen Hikmet Aydın, "Biz vatandaş olarak iki dakika oturup gidiyoruz. Arkadaşlarımızla burada sohbet ediyoruz. Bu Türkiye'de uygulanan bir uygulama ise uyulsun. Ülke genelinde uygulanmıyorsa, burada niye uygulanıyor? Zaten kahvelere girilmez oldu" diye konuştu. Emekli Mümin Kayar ise, "Biz kahvelere istediğimiz gibi sohbet etmek için geliyoruz. Kamera baskısı altında kaldığımızda bunun ne önemi kalıyor. Kahvehane kültürü baskı kültürü haline geldi" dedi.