Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Yaklaşık 100 yıldır kayıptı: 'Bayan Lieser'in Portresi' adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 100 yıldır kayıp olduğu düşünülen Gustav Klimt'e ait 'Bayan Lieser'in Portresi' adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu. Tablo, Viyana merkezli im Kinsky Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarıldı ve 32 milyon dolara satıldı.

- Yaklaşık 100 yıldır kayıptı: "Bayan Lieser'in Portresi" adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu

VİYANA - Yaklaşık 100 yıldır kayıp olduğu düşünülen Gustav Klimt'e ait "Bayan Lieser'in Portresi" adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu.

Avuturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 100 yıldır kayıp olduğu düşünülen Avusturyalı modernist sanatçı Gustav Klimt'e ait "Bayan Lieser'in Portresi" adlı tablo, Viyana merkezli im Kinsky Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarıldı. Tablo, 32 ila 53 milyon dolar fiyat biçilmesinin ardından 32 milyon dolara alıcı buldu. Alıcının kimliği kamuoyu ile paylaşılmadı.

Klimt, söz konuyu tabloyu 1917 yılında ölümünden bir yıl önce yapmaya başladığı belirtildi. Tablonun 1918 ile 1925 yılları arasında Lieser ailesine hediye edildiği düşünülüyor. Portrenin, o dönemde Viyana sosyetesinde yüksek statüye sahip olan ailenin kızlarından birine ait olduğu tahmin ediliyor.

İm Kinsky, tablonun 1960'larda göndericinin yasal bir selefi tarafından satın alındığını ve birbirini izleyen üç miras yoluyla şimdiki sahibine geçtiğini aktararak, tablonun 1926 yılında yalnızca bir kez sergilendiğini ve o tarihten bu yana kamuya açık bir yerde sergilenmediğini ifade etti.

Tablo, Almanya'daki Nazi dönemi sırasında ele geçirilen sanat eserleriyle ilgili süregelen kimlik tespiti ve iade sorunlarını ele almak üzere oluşturulan Washington İlkeleri uyarınca mevcut sahipleri adına satışa çıkarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title