Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Ülkemizin gelişen ve dönüşen dünyada daha rekabetçi konuma gelmesi için bilişim teknolojilerini kullanması gerekiyor" dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Ülkemizin gelişen ve dönüşen dünyada daha rekabetçi konuma gelmesi için bilişim teknolojilerini kullanması gerekiyor" dedi.

Timuray, Vodafone Türkiye'nin inovasyon üssü Oksijen Ar-Ge'nin yeni merkezinin İTÜ Ayazağa Kampüsü Teknokent Binası'ndaki açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın ekonomik varlığının giderek batıdan doğuya kaydığını belirterek, Türkiye'nin bu varlığın tam ortasında konumlandığını kaydetti.

Küresel rekabetin arttığı bir ortamda verimlilik ve inovasyonun son derece önemli bir role taşındığını ifade eden Timuray, şunları söyledi:

"Mobil iletişim ve bilişim teknolojileri de gerek ülkelerin ekonomilerine gerekse işletmelerin verimliliğine ilave bir avantaj sağlıyor. Türkiye'de YASED'in çalışmasında, ülkemizde bilişim ve iletişim teknolojilerindeki her bir birimlik büyüme, ülkemizin gayri safi yurt içi hasıla artışına 1,8 birim olarak tekabül ediyor. Bu gelişmekte olan ülkelerin üzerinde bulunuyor. Ülkemizin gelişen ve dönüşen dünyada daha rekabetçi konuma gelmesi için bilişim teknolojilerini kullanması gerekiyor. Dünyada mobil iletişim teknolojileri, kendini yeniden tanımlıyor. Bütün sektörlerin başına mobilin 'm' harfi getirilerek, tarımdan finansa, sağlıktan eğitime pek çok sektör kendini yeniden tanımlıyor. 2020 yılına doğru sadece AB'de bulut bilişimi kullanmak suretiyle gayri safi yurt içi hasılada yüzde 25'lik büyüme olabileceği ve verimlilikte yüzde 40'lık değer artışı sağlanabileceği hesaplanıyor. Makinalar arası iletişim önemli olacak. Yakın gelecekte 50 milyardan fazla makinanın birbiriyle bağlantılı hale geleceği, yani insan nüfusundan fazla cihazın iletişim yapacağı ve data trafiğinde muazzam bir artışa dönüşeceğini göstermektedir."

Timuray, Türkiye'nin katma değerli hizmetleri daha fazla kullanması için sorumluluk taşıdıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oksijen Ar-Ge şirketimizi kendini dünyada inovasyon konusunda tescil ettirmiştir. Şirketimiz becerilerini Grup içerisinde de göstererek küresel inovasyon merkezi seçildi. Bu şirketimiz sadece Türkiye için değil, Vodafone için de inovasyon üretiyor. Yani ülkemizden inovasyon ihraç edebilir bir konumda bulunuyor. Bu konum ile Oksijen Ar-Ge'nin sahip olduğu eko sistemindeki iş ortaklarına inovasyon alanındaki kabiliyetleriyle dünyaya açılma imkanı sağlıyor.

Ayrıca, kurumsal müşterilerimize dünya çapında tescillenmiş bir inovasyon üssü Oksijen Ar-Ge ile katma değerli ürün ve servisler geliştirerek küresel rekabette avantaj sağlıyoruz. Oksijen Ar-Ge büyümeye, inovasyon ihracat etmeye devam edecek bu sayede bir kazan-kazan anlayışıyla beraberindeki eko sistemimizdeki tüm paydaşlarımız, çalışanlarımız ve müşterilerimiz kazanıyor olacak."

Konuşmaların ardından BTK Başkanı Tayfun Acarer ile Timuray Oksijen Ar-Ge'yi gezerek, bilgi aldı.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel
title