Haberler

Veterinerler ve Ziraat Mühendisleri Köylerde

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Modern Tarım ve Hayvancılık ağını genişleten Büyükşehir yetkilileri Karamürsel köylerini dolaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi, Köye Hizmet Şube Müdürü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği kentteki köyleri dolanarak köy halkını ve çiftçileri dinliyor. Köylüler ve çiftçiler yetkililer tarafından modern tarım ve hayvancılık çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

KÖYLER DURUMU İNCELENDİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde tarımsal modernizasyon kapsamında birçok projeye imza atan Büyükşehir yetkilileri, bu seferde Karamürsel ilçesini ele aldı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Köye Hizmet Şube Müdürü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği Personeli Ziraat mühendisi ve Veteriner Hekimler tarafından Karamürsel Oluklu Karaahmetli, Çamdibi, Fulacık ve Akçat köyleri gezildi.

İHTİYAÇLAR BELİRLENDİ

Köy gezilerine çıkarak vatandaşları dinleyen Büyükşehir görevlileri, yapılması gerekenleri belirleyerek, eksikliklerin biran önce giderilmesi için notlar aldı. Köylerde ihtiyaç duyulan ve vatandaşın yararına olacak işler için bir an önce çalışma başlatan Büyükşehir Ekipleri vatandaşın talebi olmaksızın köylere hizmet götürüyor. Bu kapsamda yapılan incelemeler sırasında Oluklu köyünün içerisinde bulunan tarihi Çınar ağacının altında ki çeşmede tadilat, çevre düzenlemesi ve köylü pazarının yapılması planlandı.

SERALAR GEZİLDİ

Gezi sırasında Karamürsel'in Karaahmetli köyünde bulunan seralar incelendi. Seralarda toprak numunesi alınması, ısı-nem ölçümleri, sulama suyu pH'sının ölçülmesi, gübreleme ve seraların fiziki şartlarının değerlendirilmesi konularında görevli Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği Personeli Ziraat mühendisleri, çiftçilere bilgilendirme çalışması yaptı.

ALABALIK TESİSLERİ İNCELENDİ

Çamdibi köyünde Çamdibi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilen Kızderbent DSİ sulama göletinde kafes balıkçılığı tesisini bölge veterinerleri eşliğinde incelendi. Yıllık 300 bin adet kapasiteli tesiste alabalık yetiştirilerek, taze alabalık satışı yapılan tesislerde işletme sahipleri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close