Haberler

Van Yeniden İnşa ediliyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşan Yapı, Van'ı çelikten, yeniden inşa ediyor.

Deprem sonrası zarar gören Van'da yeniden yapılanma süreci tüm hızıyla devam ediyor. Çelik yapıların lider markası Akşan Yapı, Van'da başladığı projelerle şehri çelikten, yeniden inşa ediyor.

Van depreminden hemen sonra, 60 gün içinde Van Yeşilsu Akşan Yapı İlköğretim Okulu'nu yaparak Van'lı öğrencilere hediye eden Akşan Yapı, Van'da 2 yeni çelik okul projesine daha başladı. Van merkezde yer alan ve yapımına Mayıs ayında başlanan Teliasonera Lisesi'nin yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor. Temmuz ayında Alaköy'de inşatı başlayan Fatih Belediyesi İlköğretim Okulu ve Lisesi'nin ise 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

Turkcell'in ortaklarından İsveç menşeli Sonera Holding'in yaptırdığı ve depremde zarar gören 24 derslikli Teliasonera Lisesi, Akşan Yapı tarafından yeniden, çelikten inşa edilerek depreme dayanıklı hale getirilirken Fatih Belediyesi'nin yaptırdığı 24 derslikli okul sıfırdan yapılıyor. Teliasonera Lisesi 3220 m², Fatih Belediyesi İlköğretim Okulu ve Lisesi ise 3350 m² alan üzerinde yer alıyor. Dünyada depreme karşı bilinen en dayanıklı sistem olan çelik yapı sistemi ile inşa edilen okullar aynı zamanda bölgenin iklim koşullarına özel yalıtım yapılarak inşa ediliyor. Okulların tüm iç mekan malzemelerini ise Milli Eğitim Bakanlığı sağlayacak.

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek inşaatı devam eden okullarla ilgili olarak şunları söyledi: "Binalarda çelik kullanım oranının birçok ülkeye göre çok az olduğu ülkemizde artık çeliğin öneminin anlaşılmaya başlanmış olması çok sevindirici. Özellikle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer'in bundan sonra yapılacak okulların çelikten inşa edilmesini temenni ediyor olması bölgenin yapı kalitesinin ve insanların can güvenliklerinin arttırılması, diğer şehirlere örnek olması bakımından büyük bir gelişme. Zira bir felaket anında mutlaka ayakta kalması gereken hastane, okul, itfaiye gibi kamu binalarının çelik yapılar olması gerektiği bilinen bir gerçek. Tüm dünyada depreme karşı bilinen en dayanıklı sistem olan çelik yapı sistemi ile inşa edilmiş, güvenli binalarda barınmak vatandaşlarımızın en doğal hakkı. Bu hizmeti onlara sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Çelik yapıların deprem, kentsel dönüşüm süreci, çevre dostu yapılaşma konularında en etkili çözüm teşkil ettiğini vurgulayan Melih Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "Çelik yapı sistemleri depreme karşı en dayanıklı sistem olmanın yanı sıra kentsel dönüşüm ve çevre dostu yapılaşma sürecinde de birçok avantaj sunuyor. Kentsel dönüşüm sürecinde hız çok önemli bir başarı faktörüdür. İnşaat sırasında iklim koşullarından etkilenmeyen çelik yapılar ile bu süreci hızlandırabiliriz. Diğer taraftan yine inşaat esnasında minimum su tüketimi sağlayan çelik yapı sistemleri, su kaynakları ve yer altı sularının kirlenme riskini azaltıyor. % 90 ve üzeri oranda geri dönüştürülebilir malzeme olduğu için çelik yapı sistemleri çevre dostu yapılaşma sağlarken yapı stoğu kalitesini artırıyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title