Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Bakan Güler: Zap'ta kilit kapatıldı, toplamda 2 bin 564 teröristin etkisiz hale getirildi

"Zap'ta kilit kapatıldı" diyen Güler ses getirecek rakamı ilk kez paylaştı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Van Gölü'nde "Kablolu Su Kayağı" Heyecanı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞENER TOKTAŞ / AHMET OKUR - Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki kablolu su kayağı tesisinde, iki ayda 10 binden fazla kişi su kayağı yaptı.

ŞENER TOKTAŞ / AHMET OKUR - Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki kablolu su kayağı tesisinde, iki ayda 10 binden fazla kişi su kayağı yaptı.

Türkiye'nin en büyük tuzlu ve sodalı gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü'nün en temiz sahillerinden olan Adilcevaz kıyılarına kurulan su kayağı tesisi, Bitlis ile çevre illerdeki vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Tesise gelen vatandaşlar su kayağı yapmanın keyfini ve heyecanını yaşarken ilçe ekonomisine de katkı sağlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süphan Dağı ve Van Gölü'ne kıyısı bulunan Adilcevaz'ın, kentin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

İlçenin ve gölün canlandırılması için Adilcevaz'a kablolu su kayağı tesisi yapıldığını anlatan Gencan, "Su kayağı tesisi bölgemizde sadece Adilcevaz'da var. Turizm anlamında tesisin büyük bir potansiyeli bulunuyor. Su kayağı ve tesis gün geçtikçe önemli hale geliyor. Gelen herkesin memnun kaldığı ve potansiyelinin arttığı bir yer. Adilcevaz ilçesi Diyarbakır, Mardin, Muş, Van, Ağrı ve birçok çevre ilden talep görüyor. " dedi.

"Su kayağı bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi"

Tesisin işletme sorumlusu Kıyasettin Biçer de su kayağının Van Gölü'nü cazibe merkezi haline getirdiğini ifade etti.

Bu sporun halk arasında "zengin kayağı" olarak bilindiğini aktaran Biçer, "Su kayağı bölgede yeni yeni tanınıyor. Buranın turizme büyük katkısı olacak. Eğer sesimizi duyurursak daha çok kişiyi ilçeye çekeceğiz. Ama Van Gölü'nün de sadece Van ile irtibatlandırılmaması gerekir. Burası her ne kadar Van Gölü olarak geçse de Bitlis'e de sınırı var." diye konuştu.

Biçer, su kayağı yapanların sayısının daha da artması için tesisin bulunduğu alana iskele, korunak ve marina yapılması gerektiğini vurguladı.

Göldeki sürat ve gezi teknelerinin sayısını artırabileceklerini anlatan Biçer, "Bunu yapabilmemiz için ilk önce bir iskeleye ihtiyacımız var. Bunlar olmadığı için gerekli araç ve gereçleri getiremiyoruz. Bu konuda yetkililerimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Bunlar yapılırsa turistleri buraya çekmek daha kolay olacak." ifadesini kullandı.

Biçer, Kaymakam Arif Karaman'ın destekleriyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs açarak kayak uzmanı ve antrenörler nezaretinde yaklaşık 70 kişiye su kayağı eğitimi verdiklerini kaydetti.

Tesisi gezenlerin ve su kayağı yapanların ilçeden mutlu ayrıldığını belirten Biçer, 2 ayda 10 binden fazla kişinin tesise gelerek kayak yaptığını ifade etti.

Biçer, 450 metre parkura sahip ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olan tesiste gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını kaydetti.

Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği kablolu su kayağı, vücudun tüm kaslarını çalıştıran bir spor olarak tanımlanıyor. Bu spor, temel prensibinin su kayağıyla aynı olmasına karşın, sporcuları çekmekte kullanılan mekanizmayla bundan ayrılıyor. Su kayağında sürat motorları, bu sporda ise elektrikli bir motorla çalışan telesiyej kullanılıyor.

Van Gölü'nde
Kaynak: AA / Güncel
title