Haberler

Van'daki Okulların Yenilenmesi İçin Protokol İmzalandı

Van'daki Okulların Yenilenmesi İçin Protokol İmzalandı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Toplantı Salonu'nda Van depreminde hasar gören okulların yenilenmesi için hayırseverlerle toplu protokol töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Toplantı Salonu'nda Van depreminde hasar gören okulların yenilenmesi için hayırseverlerle toplu protokol töreni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Bir daha ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanan yıkımlar yaşamamak için bu acı tecrübeden hareketle gerekli dersleri çıkararak eğitime daha fazla önem vererek insanca yaşamanın imkanlarını çoğaltacağız" dedi.

Van'ı imar etmek vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısına çare olmak için herkesin el birliğiyle çalıştığını ifade eden Bakan Dinçer, "Bu süreçte birçok hayırsever, kurum ve kuruluş da Van'ın yaralarını sarmak, yeniden ayağa kalkma sürecinde destek olmak için eğitim alanında neler yapabileceklerini kamuoyuna beyan etmişler ve söz vermişlerdir. Bu sözün peşinden giderek hep birlikte eyleme geçmek için bir protokolle ilk adımımızı atıyoruz. Bir anlamda Van'da yükselecek yeni, konforlu okullar, spor salonları, pansiyon ve yurtlar için ilk harcı burada atıyoruz." dedi

Bakan Dinçer, bu büyük acının yaralarının sarılacağını ve yeniden güçlü bir şekilde yola devam edileceğini de vurgulayarak, "Bir daha ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanan yıkımlar yaşamamak için bu acı tecrübeden hareketle gerekli dersleri çıkararak eğitime daha fazla önem vererek insanca yaşamanın imkanlarını çoğaltacağız" dedi.

"4 BİNE YAKIN EK DERSLİK İHTİYACI"

Van'da 2002 yılı sonunda derslik sayısının 3 bin 542 iken 2003-2011 yılları arasında 3 bin 596 yeni dersliğin yapımının tamamlandığı bilgisini veren Dinçer, depremden önce Van'daki derslik ihtiyacının, her dersliğin 30 öğrenciden oluşması ve tekli eğitime geçilmesi durumunda ilköğretimde bin 530, orta öğretimde ise 382 derslik olduğunu belirtti. Bunun Türkiye'deki derslik ihtiyacının yüzde 2'sine karşılık geldiğini ifade eden Dinçer, "Depremden sonra yapılan incelemelerin sonucuna göre bin 939 dersliğimiz hasar gördü. Böylece aşağı yukarı 4 bine yakın ek derslik ihtiyacı hala Van'da devam ediyor" dedi.

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van Valisi Münir Karaloğlu ve hayırseverler arasında protokol imzalandı.

Protokol imzalanan hayırseverler arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Şişli Belediye Başkanlığı, rock müzik sanatçıları, Kulüpler Birliği, İstanbul Ticaret Odası, Milli Eğitim Vakfı (MEV), Garanti Bankası, Ankara Ticaret Odası, Fatih Belediyesi, Bartın Valiliği, UNICEF gibi çeşitli kurumların yanı sıra, Acun Ilıcalı, Saadettin Saran, Muammer Ketenci gibi isimler de yer aldı.

Acun Ilıcalı, "Hayırseverlerin bir araya gelmesi çok güzel bir tablo. Van depreminden etkilenen insanlara destek olmak görev. Türk olmaktan bir kez daha gurur duyuyorum" dedi.

Dinçer, protokoller imzalandıktan sonra hayırseverlere teşekkür belgesi takdim etti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık Belediye Başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Örgütün 2 numarası İlker Gönen'den pişkin ifade: Aileler galeyana getirildi, kim bize sahip çıkacak?

"Aileler galeyana getirildi, kim bize sahip çıkacak?"

title