Haberler

Uzmandan Bahar Alerjisine Karşı Uyarılar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Turgut Özer, ağaçların yaprak ve çiçek açmaya başladığını belirterek, bitkilerden yayılan toz ve polenlerin alerjiye yol açabileceğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Romatoloji, Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Turgut Özer, ağaçların yaprak ve çiçek açmaya başladığını belirterek, bitkilerden yayılan toz ve polenlerin alerjiye yol açabileceğini söyledi.

Bahar alerjisine karşı dikkatli olunmasını isteyen Prof.Dr. Özer, bu süreçte yayılan bitki tozları ve polenlerin hassas kişilerde alerji oluşabileceğini, alerjisi olanların rahatsızlıklarının artabileceğini söyledi. Prof.Dr. Hüseyin Turguz Özer, "Burun tıkanıklığı, akıntı, gözlerde kaşınma, kızarıklık, boğazda kızarıklık, hapşırma, uyku bozukluğu, halsizlik gibi şikayetler olabilir" dedi. Kişilerde alerjinin nedenlerinin belirlenmesinin tedavi için çok önemli olduğunu aktaran Prof.Dr. Özer, şöyle devam etti:

"Alerjiye karşı yapılacak tıbbi testler, uygun tedavi yöntemi belirlenmesi için önemli. Basit bir cilt testi yapılarak kişinin neye karşı alerjisi olduğu saptanabilir. Tedavi olarak ortamdan uzaklaşmak da bir yöntem ama bu her zaman geçerli olmaz. Çünkü yaşadığınız kenti, çalıştığınız işyerini, okulunuzu, ailenizi hemen bırakıp gidemezsiniz. Tedavi olarak mesela burun tuzlu suyla temizlenebilir. Burun spreyleri kullanabilir. Alerji aşısı da yapılabilir. Fakat aşı uzun süreli bir yöntemdir. Alerjik rahatsızlıkları olanlar, ev ve arabalarında pencereleri kapatabilir. Saç ve cildini yıkayabilir. Toz maskesi takabilir. Aldıkları önlem ve tedaviye rağmen şikayetleri sürenlerin mutlaka uzman hekime görünmesi gerekir."

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close