Usta İşi Beyoğlu Projesi" Tanıtıldı
Beyoğlu'ndaki zanaatkarlarla çağdaş çıraklık programı öğrencilerini, yaratıcı endüstriler alanındaki tasarımcı ve üreticilerle bir araya getirecek "Usta İşi Beyoğlu Projesi" tanıtıldı.
Beyoğlu'ndaki zanaatkarlarla çağdaş çıraklık programı öğrencilerini, yaratıcı endüstriler alanındaki tasarımcı ve üreticilerle bir araya getirecek "Usta İşi Beyoğlu Projesi" tanıtıldı.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Beyoğlu Belediyesi'nin ortaklığında Kültür Kenti Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Usta İşi Beyoğlu Projesi"nin tanıtım toplantısı, Tarık Zafer Tunaya Evlendirme Dairesi'nde yapıldı.
Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kültürün önemine işaret ederek, "Seni sen yapan kültürel değerler sonuçta bir ete kemiğe bürünmüyorsa, bir işe, bir eyleme, somut bir göstergeye dönmüyorsa, o zaman kültür-sanat dediğimiz şey ortaya çıkmıyordur. Usta-çırak ilişkisi hiçbir zaman bitmeyecek. Her soyut düşünce bizi biz yapan, anlamlı kılan değerdir" dedi.
Beyoğlu Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ise güzel örneklerin ortaya çıkmasıyla öğrencilerin usta-çırak ilişkisinin önemini fark edeceğini belirterek, "Bunun için bizler de belediyemizle bu projede yer alacağız. Usta-çırak ilişkisinin ne olduğunu, nasıl olduğunu, ne gibi katkılar sağladığını biz bize değerlendirip, öğrencilerimizi ve müfredatımızı olabildiğince bu şekliyle şekillendirmeye çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
Katılımcılar daha sonra Beyoğlu'nda faaliyet gösteren ağaç oyma atölyesine giderek, ağaç işleme ustası Ahmet Yasak ve proje kapsamında eğitim almaya başlayan Rumeysa Kaya ile sohbet etti.
Belediye Başkanı Demircan, Ahmet Yasak'tan aldığı bilgilerin ardından el sanatı aletlerini alarak, ağaç işlemeye çalıştı.
Proje hakkında
Yürütücülüğünü Kültür Kenti Vakfı'nın üstlendiği proje kapsamında, Beyoğlu'ndaki zanaatkarlarla çağdaş çıraklık programı öğrencileri, yaratıcı endüstriler alanındaki tasarımcı ve üreticilerle bir araya gelecek.
Proje kapsamında, alandaki paydaşların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşabilmeleri için konferans, tasarım atölyeleri ve sergiler düzenlenecek. Ayrıca zanaatkarlarla gençlerin birlikte üretme fırsatı bulacakları çıraklık eğitimleri gerçekleşecek.
Proje 2016 Eylül'e kadar devam edecek.