Üsküdar Üniversitesi'ne Ziyaret
Tahran ve Malaya Kuala Lumpur Üniversitesi öğrencileri, Üsküdar Üniversitesi'ni ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen bir toplantıda "sosyal ayrımcılık" eleştirel bir perspektifte değerlendirildi. Dünyanın birçok ülkesinde dil, din, renk, etnisite ve cinsiyet gibi farklılıklar temelinde oluşan sosyal ayrımcılıklar ile bunlara karşı alınması gereken önlemler tartışıldı.
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü ve Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Singapur Milli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Syed Farid Alatas önderliğinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Tahran Üniversitesi ve Malaya Kuala Lumpur Üniversitesi öğrencileri , Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle biraraya geldi. Yaklaşık 25 kişilik öğrenci grubu ilk olarak Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı ziyaret etti.
Öğrencileri Senato Toplantı Salonu'nda kabul eden Prof.Dr. Tarhan öğrencilerle bir süre görüştü. Üniversite olarak Postkolonyal çalışmaları önemsediklerini vurgulayan Prof.Dr. Tarhan, Ortadoğu coğrafyasında şiddet ve müslümanlığın birarada sunulmasının kendilerine sorumluluk yüklediğini söyledi.
Nörobilimi önemsediklerinin altını çizen Prof.Dr. Tarhan, bu konuda bilimsel çalışmalar yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Rektör Tarhan ile görüşen öğrenciler daha sonra Kuleli Salonu'nda gerçekleştirilen uygulamalı çalışmaya katıldı.
Dünyanın birçok ülkesinde dil, din, renk, etnisite ve cinsiyet gibi farklılıklar temelinde oluşan sosyal ayrımcılık konusunda farkındalığı artırmak ve empati geliştirmek üzere tasarladıkları uygulamalı çalışmayla öğrenciler, sosyal bilimleri de kapsayan verimli bir tartışma gerçekleştirdi.
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Merve Kavakçı İslam, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebulfez Süleymanov'un da yer aldığı çalışmada Üsküdar Üniversitesi öğrencileri ve misafir öğrenciler kendi ülkeleri ve kültürleri bağlamında sosyal ayrımcılık konusunu eleştirel bir perspektifte değerlendirdi.