Uşak'ta Üniversite Sanayici İşbirliği
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, beraberindeki işadamları heyetiyle birlikte Uşak Üniversitesinin bilgilendirme toplantısına katıldı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, beraberindeki işadamları heyetiyle birlikte Uşak Üniversitesinin bilgilendirme toplantısına katıldı.
Uşak Üniversitesi Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Uşak üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, MÜSİAD Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan, MÜSİAD üyesi sanayici ve işadamları, Uşak Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.
Burada konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesine kabul edilen 5 üniversiteden biri olduğuna dikkat çekti.
Rektör Çelik, "Uşak Üniversitesi tekstil, dericilik, seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi'nin pilot yükseköğretim kurumu olmuştur. 'Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' projesindeki 5 pilot üniversiteye Kalkınma Bakanlığımızca da YÖK'e bu beş üniversitenin belirlenen amaç kapsamında kullanımına yönelik bütçe tahsisi yapılacak. YÖK' de kadro desteği verecektir. Şimdiden 10 adet öğretim elemanı desteği vermiştir. Bugün konuyla ilgili olarak MÜSİAD ile bir araya geldik. Kendileri konuya önem veriyorlar. Beraber neler yapabileceğimizi konuşacağız." diye konuştu.
Uşak'ın mevcut potansiyelinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, kentin tekstil ve deri malzemesi üretiminde ön sıralarda olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Uşak seramik üretiminin yüzde 15'ni karşılayan bir şehir. Ama biz biliyoruz ki tasarımları İtalya'dan, İspanya'dan alıyorlar. Neden Uşak bu konuda öne çıkmasın. Geleneksel ve modern değerlerin birleştirilmesiyle hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda öne çıkabiliriz. Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi alanında deneyimli hocalarıyla, seramik, moda tasarım, geleneksel el sanatları ve resim bölümleriyle nitelikli öğrenciler yetiştiriyor. Mühendislik Fakültemizde Tekstil Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve NanoTeknoloji Mühendisliği bölümlerimiz var. Tekno-Parkımızı oluşturduk. Tekstil ve deri malzemeleriyle seramik malzemeleriyle, yeni ürünler geliştirecek potansiyele sahibiz. Halı ve deri ile ilgili araştırma-uygulama merkezlerine sahibiz. Elimizdeki potansiyeli verilen bu teşviklerle doğru kullanarak hep beraber gelişebiliriz."