Haberler

Uşak - Atıl Kalan Yatırım Bekçi Çifte Emanet

Uşak - Atıl Kalan Yatırım Bekçi Çifte Emanet
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta Temeli 13 Yıl Önce Atılan 75 Yatak Kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin İnşaatına Bekçilik Yapan Karı-koca Bakıyor.

Uşak'ta temeli 13 yıl önce atılan 75 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin inşaatına bekçilik yapan karı-koca bakıyor. Eşi Hatice ile derme çatma bir kulubüde yaşam mücadelesi veren İsmail Bozak, "Atıl durumdaki inşaatın kurtarılması için Cumhurbaşkanına kadar mektup yazdımö dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan ise inşaat alanının yatırım programından çıkarıldığını ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne verildiğini söyledi. Arsaya Düşkünler Evi yapmak isteyen belediye talip oldu.

Karaağaç Mahallesi Eski Gediz Yolu üzerinde şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ciğerdede köyü yakınlarında yapımı planlanan Uşak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temeli 11 Ekim 1998'de dönemin Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy ve Uşak Valisi Kadir Uysal ile göstermelik olarak atıldı. Hastane inşaatı 500 bin lira harcanarak düzenlenen gösterişli törenden sonra ödenek gelmemesi üzerine 4 yıl boyunca atıl vaziyette kaldı. 2002 yılında yeniden yatırım programına alınan inşaat ihale yoluyla müteahhit firmaya verildi. Keşif bedeli 3,6 milyon lira olan hastane binası yatırımına devletten para gelmeyince müteahhit firma Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne başvurarak işin fes edilmesini istedi. Bunun üzerine hastanenin yapımı durduruldu ve kaderine terk edildi.

CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZDIM

İnşaata dört yıl önce İsmail Bozak (55) bekçi olarak atandı. Eşi Hatice ile derme çatma bir kulübede yaşamaya başlayan Bozak, yatırımın atıl kalmasına dayanamadı. Vicdanı sızladığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazdığını anlatan İsmail Bozak, "Burası temel inşaatında bırakılmış. Ben buradaki malzemeleri beklemek için 4 yıl önce bekçi olarak işe girdim. Bir yıl önce müteahhit Mehmet Tevfik Köklü, haberim bile olmadan işime son vermiş. Alacaklarım kaldı, mahkemeye başvurdum. Bir yıldır maaş almadan eşimle birlikte temeli atılmış inşaatı beklemeye devam ediyoruz. Yazıktır, günahtır bu devlet malına. Burada devletin malı da çürüyor ben ve eşimle çürüyorum. Ben burayı bırakıp gidemiyorum. Buraya insanlara faydası olan bir bina yapılmasını istiyorum. Yapılan bu kadar yatırım yarım bırakıldı. Cumhurbaşkanına bir yıl önce inşaatın boşaltıldığını ve kendimin mağdur olduğunu konusunda bir mektup yazdım. Bana konuyla ilgilenileceği yönünde cevap verildi ve Uşak Valiliği'ne de bu konuda yazı gitti. Çok bekledim ama gelen giden olmadıö diye konuştu.

BİZ GİDERSEK HURDACILAR TALAN EDER

Vicdanları el vermediği için inşaat alanını terk edemediklerini vurgulayan Hatice Bozak da (51), "Eşim bulduğu günlük işlere gidiyor. çevrede oturanların da yardımı var. Terk edip gitsek, burası hurdacıların talanına uğrar. Temelde ne kadar demir varsa götürürler. Hastane inşaatının temeli, zamanında bizim gibi vatandaşların verdiği vergilerle atılmıştır. Biz burada çok rezillik çektik. Devlet el atıp bir şeyler yaptırsın istiyoruz. Hiçbir şey yapılmayacaksa bizim gibi garibanlar için bir şeyler yapsınlarö dedi.

İŞİ MİLLİ EMLAK ÇÖZECEK

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, Sağlık Bakanlığı'nın yıllar önce hastane inşaatını yatırım programından çıkardığını belirterek, "Bu yatırım Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne iade edeldiö dedi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na mevcut arsa ile ilgili yazı yazıldığını, arsaya Düşkünler Evi yapılması için belediyenin talip olduğunu ve cevabının beklendiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close