Uşak'a Kar Paletli İkinci Ambulans
Sağlık Bakanlığı, Uşak 112 Acil Servis'e ikinci kar paletli ambulansı gönderdi.
Sağlık Bakanlığı, Uşak 112 Acil Servis'e ikinci kar paletli ambulansı gönderdi. Son haftalarda kent içinde bile diz boyu karla mücadele eden Uşak'ta sağlıkçılar yeni araçla rahatladı.
112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Erkan Yılmaz, Uşak merkez ve ilçelerde son bir hafta içinde etkili olan kar yağışında toplam 662 vakaya müdahale edildiğini dile getirdi. Dr. Yılmaz, "Vakalar hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen hastanelere nakledildi. Kar nedeniyle ulaşılamayan vaka olmadı. İlimize 2011 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen kar paletli ambulansımız halen deprem bölgesi Van'da hizmet veriyor. Bakanlık ikinci kar paletli ambulansı da 18 Ocak'ta Uşak 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri'ne tahsis etti. Ambulans hizmetleri 9 acil yardım istasyonu ve 26 ambulansla sürdürülüyor. Son olarak Bakanlığımız tarafından ilimizde karlı yol şartlarında kullanılmak üzere tahsis edilen kar paletli 4X4 ambulanslarla zor şartlarda hizmet sunumunda büyük kolaylık sağladı" dedi.
TAM DONANIMLI KAR PALETLİ AMBULANS
Kar paletli ambulansın aynı zamanda lastik takılarak da kullanılabildiğini ifade eden Dr. Erkan Yılmaz, "Kar paletli ambulans paletleri üzerinde saatte 65 km hız yapabiliyor. Ambulans paletsiz olarak lastik tekerleri ile de kullanılabilen, 3 personel ve bir hasta taşıyabilen zor şartlar için tasarlandı. Tam donanımlı olan ambulansta, defibrilatör (şok) cihazı, oksijen cihazı, yapay solunum cihazı, yanık ve doğum setleri, çeşitli sedye türleri ile ileri yaşam desteği için gerekli olabilecek her türlü alet, ekipman ve ilaç bulunuyor" diye konuştu.
18 BİN 894 VAKAYA ULAŞILDI
2011 yılında 112 Acil çağrı numarasına gelen ihbarlarla toplam 18 bin 894 hasta veya yaralıya ulaşıldığını kaydeden Dr. Yılmaz, "Bakanlığımız tarafından belirli illerde konuşlandırılan hava ambulansları ilimizde de hizmet vermiş toplam 22 hasta helikopter ambulansla, 2 hasta da uçak ambulansla nakledildi. 112 ekipleri, acil vakaların yüzde 96'sına şehir merkezinde 10 dakikada, kırsal bölgede ise 30 dakikada ulaştı" ifadelerini kullandı.
ASILSIZ İHBARLAR ZAMAN KAYBETTİRİYOR
112 Komuta Kontrol Merkezi'ne günde ortalama bin çağrı geldiğine dikkat çeken Dr. Yılmaz, "Bu çağrıların yüzde 90'ı gereksiz çağrı ve asılsız ihbarlardan oluşuyor. Gereksiz çağrıları yapanların 112 Acil çağrı numarasına bir gün kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini hatırlatmak gerekiyor. Özellikle zorlu kış şartlarının yaşandığı şu günlerde vatandaşlarımızın 112 Acil çağrı numarasını gereksiz yere meşgul etmemeleri, gerçek sağlık acillerinde 112'yi aramaları gerekmektedi" dedi. - Uşak