Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Üretici Samanın Değerini Anladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Kutlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren kooperatif kuruluşu İmece Plastik fabrikasını inceledi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, bir süre önce yaşanan krizin ardından üreticinin samanın değerini anladığını, şu an samanda sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Abdullah Kutlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren kooperatif kuruluşu İmece Plastik fabrikasını inceledi. Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Abdullah Kutlu, kooperatif olarak 1 merkez, 16 bölge, 1649 kredi kooperatifi, 194 hizmet bürosu, 14 şirket ve şirket iştirakiyle 1 milyon 100 bin çiftçiye hizmet verdiklerini söyledi.

1600 ziraat mühendisi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan sonra en fazla mühendis istihdam eden kuruluş olduklarını dile getiren Abdullah Kutlu, "Devletine yük olmadan hizmet eden, yatırımlar yapan ve istihdam sağlayan bir kuruluş. Kooperatif olarak son birkaç yılda 350 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Burası çiftçi kuruluşu, devlete yük olmadan bu işleri yapmak da bizleri gururlandırıyor" dedi.

Şirket ve iştirakleriyle birlikte Türkiye'nin tarımsal üretimde sektörün lider kuruluşu olduklarını vurgulayan Abdullah Kutlu, kooperatif kuruluşu olan İmece Plastik ile de seracılık yapan üreticilere yıllardır hizmet verdiklerini aktardı. 1989 yılında Antalya'nın Serik İlçesi'nde kurulan fabrikanın 2009 yılında Antalya OSB'ye taşındığını kaydeden Abdullah Kutlu, sera örtüleri, toprak üstü örtüler, sulama hortumu, sebze meyve hortumları ve ambalaj gibi ürünlerde dünyanın en kaliteli üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

4 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

Türkiye'de yaklaşık 600 bin dekar alanda sera üreticiliği yapıldığını vurgulayan Abdullah Kutlu, bu fabrikayla bu alanlardaki önemli ihtiyacı karşıladıklarını anlattı. En son teknoloji ve kaliteli hammaddenin kullanıldığı fabrikaya 4 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapacaklarını ve bu sayede Türkiye'de üretimi çok nadir yapılan 16 metrelik sera örtüsü üretimi gerçekleştireceklerini dile getiren Kutlu, amaçlarının Türk çiftçisine en iyi hizmeti vermek olduğunu belirtti.

ÇİFTÇİ İSTERSE 7 MİLYAR LİRA KULLANDIRIRIZ

Çiftçiye verilecek kredi desteklemelerinden de bahseden Abdullah Kutlu, bu yıl hedefledikleri 5 milyar lira hedefine yaklaştıklarını, 2014 yılı içinse en az yüzde 10'luk artışla 5.5 milyar liralık hedef koyduklarını aktardı. Bunun üst sınır olmadığına dikkati çeken Abdullah Kutlu, "Bu hedefi koyduk diye geçmeyeceğimiz anlamına gelmez. Çiftçimiz ne kadar isterse o kadar veririz. Çiftçimiz 7 milyar isterse onu da kullandırırız" diye konuştu.

İTHALATLA SAMAN PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ

Geçen yıl samanda yaşanan sıkıntının sorulması üzerine Abdullah Kutlu, hem kuraklık hem de vatandaşın öngörmemesinden dolayı bir sıkıntı yaşandığını, bunu fırsat bilen spekülatörlerin devreye girmesi sonucu samanın kilosunun 50 kuruştan 1,5 liraya kadar çıktığını dile getirdi. Bu aşamadan sonra kooperatif olarak devreye girip ithalat yaptıklarını kaydeden Kutlu, "Vatandaş bir panik havasında nerede saman bulursa almaya çalışıyordu, eldeki hayvanları yok pahasına elden çıkarmak istiyordu. Biz devreye girip, ithalat yapıp Türkiye'nin her yerinde 50 kuruşa satacağımızı söyledik. Bu kez spekülatörlerde panik başladı. Bu kez onlar stokladıkları samanı piyasaya çıkarmaya başladı. Bir baktık ki o kadar söylenen açık yokmuş. Biz 30 bin ton saman ithal edip Türkiye'deki saman problemini çözdük" dedi.

ÜRETİCİ SAMANIN DEĞERİNİ ANLADI

Türkiye'de bu yıl 22 milyon ton ile buğday üretiminde rekor kırılması, kuraklık olmaması, üreticinin samanın değerini anlaması sonucu hem saman hem de kaba yem ihtiyacında herhangi bir sorun yaşanmadığını aktaran Kutlu, 2014'te de bir sorun yaşanmayacağını öngördüklerini, saman ithalatının da söz konusu olmadığını söyledi.

FABRİKAYI GEZDİ BİLGİ ALDI

Basın toplantısının ardından İmece Plastik fabrikasını gezen Abdullah Kutlu, şirket müdürü Atlıhan Bozkurt'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title