Haberler
Putin, açık açık tehdit etti: Sabrımız bir gün mutlaka tükenecek

Putin, ilk kez bu kadar açık tehdit etti! Sözleri yaklaşan savaşın habercisi

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma! Muhalifler adım adım ilerliyor

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma

Kırıkkale'de yere çöp atanlar güvenlik kameralarından tespit ediliyor

Bir ilde daha başladı! Caddede, sokakta kamera ile takip ediliyorlar

İstanbul'da sahte içkiden 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da kabus yeniden hortladı: 2 kişi öldü, sayının artmasından korkuluyor

Ünlü Yazar Uğur Koşar'dan Başbakan'a Teşekkür

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum Gaziantep ve D&R'in konuğu olarak Gaziantep'e gelen ünlü yazar Uğur Koşar, dini kitapların çoğalmasında ve dini programların artmasında katkısı olduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Forum Gaziantep ve D&R'in konuğu olarak Gaziantep'e gelen ünlü yazar Uğur Koşar, dini kitapların çoğalmasında ve dini programların artmasında katkısı olduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Gaziantep'in yeni alışveriş ve yaşam merkezi Forum Gaziantep, D&R ile gerçekleştirdiği bir etkinlikte, son dönemlerde yazdığı kitaplarıyla adından sıkça söz ettiren yazar ve Psikolojik Danışman Uğur Koşar'ı ağırladı. İHA'ya özel röportaj veren Koşar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dini kitapların ve dini programların çoğalmasındaki katkılarından dolayı teşekkürlerini ifade ederek, şunları söyledi: "Eskiden bu kadar dini kitap yoktu. Eskiden Ramazan programları, televizyon programları tek bir kanaldaydı. Zaten tek bir kanal vardı. Din yadırganıyordu. Farklı bakılıyordu. Din bize yanlış anlatıldı zaten. Çok şükür ben şu anlamda Başbakanımıza minnet duyuyorum. Allah ondan razı olsun. Şimdi bu kadar çok dini kitaplar, dini programlar varsa bu anlamda vesile o. Bu çok büyük bir şey. İnsanlar o kanalı açıyor Nihat Hocayı (Hatipoğlu) dinliyor. Diğer tarafı açıyor Ömer Döngeloğlu'nu, Mustafa Karataş'ı, Cübbeli hoca... Bunlar kötü bir şey değil ki bunlar Allah'ı anlatan insanlar. Bakın nasıl sevdik. Bundan asırlar öncesi de vardı ama kaynak yoktu; kitap yoktu. Bugün ben İmam Gazali'nin kitaplarını her yerde bulabiliyorum artık. İmam Rabbani'nin kitaplarını okuyabiliyorum. Eskiden bunlar yoktu. Evet burada hükümetin çok büyük etkisi var. Bu gözardı edilmemeli. Her şeyin hakkını veriyorsak buradan onlara da teşekkür etmek istiyorum."

Kitaplarının çok satılmasından ziyade okur kitlesinin mutlu bir kitle olmasının kendisini mutlu ettiğini açıklayan Koşar, "Kitapların neden birinci olduğunu soruyorlar. Birinciliği boş ver. Önemli olan insanların mutlu olması. Evet okur kitlesi mutlu. Okur kesiminden dua alıyoruz. Çünkü biz kitaplarımızda Allah'ın rahmetini ön plana çıkarttık. Dolayısıyla biz hep soğutulmuştuk. 'Yanacaksın, taş olacaksın' diye. İşin rahmani boyutu geride kalmıştı. Oysa Rabbim rahmandır. Bir annenin yavrusuna olan merhametinden daha merhametli olandır. Bizim sevabın yanında bir de aşk boyutu anlatılmaya başlayınca bir dostluk, bir teveccüh, samimiyet, tevekkül, bağlılık insanlar kitaplarımızda Allah'a yakınlaşmayı öğrendiler. İnsanlar dua etmeyi bilmiyormuş. Esma'ları kullanmayı bilmiyormuş. Halbuki Rabbimiz en güzel isimler Allah'ındır diyor. Dolayısıyla insanlar kitapla dua etmeyi öğrendiklerini söylüyorlar. Depresyondan çıktıklarını söylüyorlar. Kitaplarda güzel bir enerji var. Aslında herkesin kitabı bu. Bizim kitabımız. Yazmak istediklerimizi yazdık. Sadece benim kitabım demiyorum ki. Herkes birbirine tavsiye ediyor. Çok güzel bir enerji var. Bunun sebebi de zaten niyet. Arzu hırs olduğu zaman her şeyin mayası bozuluyor. Yeter ki sevgi ile temiz niyetle gidelim. Bizim de niyetimiz insanlara faydalı olabilmekti. Allah'a çok şükür Rabbim lütfetti. Bu başarı Allah'ın bir lütfudur. Bizler aciz kullarız. Allah'a hamdolsun" ifadelerini kullandı.

Dini kitapları yazmadaki amacının insanların uyanışına vesile olmak olduğunu aktaran Koşar, "Tüm kitaplarımız çok satanlardan. Bunun sebebini de az önce bahsettiğim gibi niyete bağlıyorum. Yani hırsla olan bir şey şeytanidir. Allah işleri yavaş yavaş halleder. Biz bir tohum ekeriz ve sonra geçip dua ederiz. Rabbim hayırlı bir rahmet yağdırır ve o tohum çiçek vermeye başlar. Ben kitabı yazdığımda amacım bir şeylere vesile olabilmekti. İnsanların manevi olarak uyanışına vesile olabilmekti. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Allah'a hamdolsun. Bize hep Amerikan kültürü dayatıldı. Olumlama yap; güzel düşün, güzel bak, pozitif ol… Bizim doğamız var. Ben zenginim demekle zengin olunmaz. Allah dilemedikçe bir şey olmaz. Biz el açarız 'Ya Rezzak hayırlı rızık ver' deriz. O zaman herkes ben zenginim desin zengin olsun. Amerikan ekolünü bıraktık. Biz aşkı ortaya koyduk. İnsanların buna ihtiyacı var. İnsanların bu tür kitaplara hep ihtiyacı vardı. Ancak kaynak bulamıyorlardı" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title