Haberler
Bahçeli'nin çağrısına DEM Parti'den jet yanıt: İmralı'ya gitmek için başvuru yapacağız

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Yoğun bakımlara yapay zeka destekli anlık takip sistemi geliyor

Hastanelerde yeni dönem başlıyor

Üniversite- Sanayi İşbirliği Sonuç Verdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı'nda eğitim gören öğrenciler, yerli otobüs üreticisi Temsa'nın desteğiyle 25 bin liralık 'Otobüs Kliması Eğitim Seti'ne kavuştu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı'nda eğitim gören öğrenciler, yerli otobüs üreticisi Temsa'nın desteğiyle 25 bin liralık 'Otobüs Kliması Eğitim Seti'ne kavuştu.

Mesleki eğitim veren okullarda teorik eğitimin pratiğe dönüştürülememesinin büyük sorun olduğunu belirten Adana Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Erdoğan Şimşek, "Temsa firması ile işbirliği yapıp 123 bin BTU kapasiteli bir otobüs klimasını, öğrencilerin eğitim alabileceği, servis işlemi yapabileceği, elektrik devre takibi yapabileceği ve piyasaya hazır hale gelebileceği eğitim seti haline dönüştürdük" dedi.

'ÖĞRENCİLER SANAYİYE YÖNLENDİRİLMELİ'

Hazırladıkları eğitim setinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Erdoğan Şimşek, şunları kaydetti:

"Taşıt iklimlendirmesiyle ilgili ders kapsamında yaptığımız bu çalışma Türkiye'de bir ilktir. Öğrencilerimiz bu setle eğitimlerini pratik uygulamalarıyla geliştiriyor. Sanayi - üniversite işbirliği gelişirse ülke için önemli bir gelişme olur. Bu kapsamda, mesela bu setten yararlanan öğrenciler, piyasaya hazır hale gelebilir. Meslek yüksekokullarındaki büyük sorun teorinin pratiğe dönüştürülemeyişidir. Bu nedenle üniversite - sanayi işbirliği sağlanmalı, öğrenciler sürekli sanayiye yönlendirilmeli, teorik eğitim ve pratik eğitim birbiriyle paralel gitmeli. Böyle yetişen öğrenciler piyasaya daha hazır hale gelir. Mesleklerinde daha rahat ederek uygulamaları da daha verimli olur. Bu yapılamazsa piyasaya çıkan öğrenci kendini işe yaramaz hissedecektir. Eğitimde mutlaka bu sorunun giderilmesi gerekiyor." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title