Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu'nun Öldürülmesine İlişkin Dava
Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasıyla ilgili 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasıyla ilgili 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S, taraf avukatları ve Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu.
SEGBİS ile kayıt altına alınan duruşmada, basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı. Duruşmayı MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da takip etti.
İddia makamı, EÜ Kampüsü'ndeki Ege Kafe'nin sahibi F.Y'nin şikayetçi olmadığı gerekçesiyle 16 sanık hakkında açılan kamu davasının düşürülmesi ve olayın meydana geldiği aynı kafenin güvenlik kameralarının sökülmesine ilişkin olay yerinden kaçan yüzü kapalı kimliği belirsiz 3 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunması yönünde ek mütalaa verdi.
Sanık avukatları, karar öncesi son savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Nurullah S'nin tahliye talebini reddederek, sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamaları için duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.
Basın açıklaması
Davayı izlemek için gelen ancak içeri alınmayan bir grup, İzmir Adliyesi önünde duruşma boyunca slogan attı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz duruşma sonrası yaptığı açıklamada, Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından gerek soruşturma gerekse kovuşturma aşamasını camia olarak yakından takip ettiklerini belirtti.
Olay
Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede, sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etmişti.
İddia makamı, 8 Haziran'daki duruşmada verdiği mütalaada, tutuklu sanık Nurullah S'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ile örgüt adına suç işlemek" suçlarından 69 yıla kadar hapis ile cezalandırmasını, ayrıca tutuksuz yargılanan İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında, "kasten yaralama ve neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama" suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.