Haberler

Üniversite Öğrencilerine TBMM "Hava"Sı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Sekreteri ve Yasama Derneği Başkanı Neziroğlu: "Bir öğrenci, üniversiteyi bitirmeden en azından bir defa gelsin Meclis'i ziyaret etsin çünkü orası, halkın Meclis'i. Öğrencisinin ...

OKTAY ÖZDEN - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreteri ve Yasama Derneği (YASADER) Başkanı İrfan Neziroğlu, üniversitelerle iş birliği projesi başlattıklarını ve bütün rektörlere yazı gönderdiklerini belirterek, "Bir öğrenci, üniversiteyi bitirmeden en azından bir defa gelsin Meclis'i ziyaret etsin çünkü orası, halkın Meclis'i. Öğrencisinin de, herkesin Meclis'i. Dolayısıyla binayı görsün, oradaki havayı solusun istiyoruz" dedi.

Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YASADER olarak "Üniversitelerde Parlamento Hukuku Çalışmalarının Güçlendirilmesi Projesi"ni Anadolu Üniversitesi'nden başlattıklarını anımsattı.

Yasama Derneği olarak bugüne kadar yaptıkları faaliyetlerde, sivil toplumun yasama sürecine ilgisini de güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Neziroğlu, şunları kaydetti:

"Kanunlar nasıl yapılıyor, nasıl çalışıyor? diye sivil topluma bilgi verdik. İkinci ayak olarak yasama sürecinde görev alanları, işin içerisine katmaya çalıştık. Bu projeyi, üçüncü aşama olarak değerlendirebiliriz. Üniversitelerde anayasa hukuku dersleri var. Anayasa hukuku derslerinin içerisinde parlamento hukuku anlatılıyor fakat çok sınırlı süre içerisinde ve yeterli olmuyor. Meclis'in çalışmalarının, kanunların, denetimin nasıl yapıldığının daha detaylı bir şekilde üniversitelerde anlatılabilmesı için ayrı bir parlamento hukuku dersi olması gerektiğini düşünüyoruz. Onun için proje kapsamında değişik üniversitelerde iki günlük programlarla bunu anlatmaya çalışıyoruz."

Neziroğlu, Eskişehir'den başlattıkları projeyi birçok üniversitede sürdürmeyi planladıklarını aktardı.

"Üniversite öğrencileri, Meclis'i ziyaret edebilir"

Öte yandan, TBMM'de, vatandaşın iletişimini güçlendirmeye çalıştıklarını anlatan Neziroğlu, şöyle devam etti:

"Mesela, 'Halk Günü' uygulaması başlattık. Vatandaşlar, cumartesi günü saat başı rehber eşliğinde Meclis'i ziyaret edebiliyorlar. Yine yakın zamanda başlattığımız 'Bin Önerim Var' uygulamasıyla web sayfası üzerinden vatandaş görüşü almaya başladık. Bir de üniversitelerle iş birliği projesi başlattık. Bu çerçevede bütün rektörlere yazı gönderdik. Neler yapabiliriz? Üniversite öğrencileri gelip, Meclis'i ziyaret edebilirler. Bir üniversite öğrencisi, üniversiteyi bitirmeden en azından bir defa gelsin Meclis'i ziyaret etsin çünkü orası, halkın Meclis'i. Öğrencisinin de Meclis'i, herkesin Meclis'i. Dolayısıyla binayı görsün, oradaki havayı solusun istiyoruz. Bunu halkla ilişkiler faaliyeti olarak da görüyoruz. İkincisi, bizim arkadaşlarımız gitsinler, üniversitelerde sunumlar yapsınlar veya Meclis'in nasıl çalıştığına dair anayasa hukuku derslerinin bir, iki, üç saatini anlatsınlar."

Neziroğlu, üniversitelerle iş birliği projesinin üçüncü ayağının ise "akademik çalışmaları birlikte yapmak" olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de çok fazla yüksek lisans ve doktora çalışması yapılıyor. Bunların bir kısmı, teorik çalışmalar oluyor. Biz, pratik çalışmalarda Meclis daha fazla yer alsın istiyoruz. Yani Meclis'in yasama çalışmaları, halkla ilişkileri, dış ilişkileri üzerine de tezler yapılsın. Biz de bunlardan faydalanalım" değerlendirmesinde bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title