Haberler
Körfez'in petrol zengini ülkesi ilk kez Ankara'da! Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Sağlık Bakanlığı'ndan e-nabız verilerinin çalındığı iddialarına açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Putin'den yeni tehdit: Birden fazla Oreşnik füzesi, nükleer silaha eşdeğer

Putin, elindeki en güçlü silahla tehdit etti: Toz olursunuz

Unesco'nun Grammy Adayı Albümüne Türkiye Damgası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) hazırladığı ve 59. Grammy Ödülleri'ne aday gösterilen "Action Moves People United" albümünde, Türkiye'den iki sanatçı yer aldı.

MUSA ALCAN - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) hazırladığı ve 59. Grammy Ödülleri'ne aday gösterilen "Action Moves People United" albümünde, Türkiye'den iki sanatçı yer aldı.

Çoğu ödüllü, müzisyen, yazar, film yapımcısı, sporcu ve aktivistin şiir ve şarkılarla katkı sunduğu albümde, müzisyen Mürsel Işık ile eşi Menekşe Işık, Türkiye'yi temsil etti.

Laurie Ziel'ın kaleme aldığı "Forever Lonely" isimli şiiri okuyan ikili

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) şehir plancısı olarak da görev yapan

Mürsel Işık AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel müzik yolculuğuna, 1998'de Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'yle tanıştıktan sonra başladığını söyledi.

"Savaşın ortasındaki bir çocuk"

Işık, Hatemi'nin şiirlerini besteleyerek, 2000 yılında çıkardığı "Gün Akşamlıdır" adındaki ilk albümünün ardından, "Non Dolet Dieu Merci" ve "Aşk Neydi ki?" isimli iki albümü daha müzikseverlerle buluşturduğunu kaydetti.

Son albümünde Yahya Kemal, Fuzuli, Yunus Emre, Mevlana, Atilla İlhan ve Nazım Hikmet gibi etkili şairlerin şiirlerini bestelediğini bildiren Işık, eserlerinde pop-rock, progresif rock, blues ve caz türlerini harmanladığını vurguladı.

UNESCO albümünde yer almasının, Grammy ödüllü sanatçı Kevin Mackie aracılığıyla olduğunu anlatan Işık,"Kendisine ben üçüncü albümde, Yunus Emre'nin şiirlerinden bestelediğim şarkıyı, ayrıca Mevlana'nın ilk 18 beytinden yaptığım seçkileri gönderdim ve kendisi müzikleri beğendi.Kendisiyle yazıştık, müzik üzerine sohbet ettik. Bu bir yıl içerisinde bana iki üç tane şiir gönderdi. 'Bir yeni proje olabilir. Bu projede Türkiye'den de senin yer almanı istiyorum' dedi." ifadelerini kullandı.

Işık, Kevin Mackie ile New York'ta görüştüğünü ve Mackie'nin kendisini, progresif rock grubu Renaissance'ın aranjörlerinden Rave Tesar'la tanıştırdığını aktardı.

Sanatçı, New York'ta bir stüdyoda kayıt aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Onların belirlediği, savaşın ortasındaki bir çocuğun ruh halini anlatan bir şiiri İngilizce seslendirdim. Sonra Türkiye'ye döndüğümde bana, 'Senin seslendirdiğin bu şiir, Birleşmiş Milletler UNESCO Action Moves People United albümünde yer aldı ve bu albüm 21 Eylül Dünya Barış gününde New York'ta lansmanı yapılarak yayına verildi' denildi."

Sultangazi'den Manhattan'a

Şiirin Türkçesini, radyo programcısı olan eşi Menekşe Işık'ın seslendirdiği bilgisini veren Mürsel Işık, "Action Moves People United" albümünün ve albümdeki birkaç eserin 59. Grammy Ödülleri'ne aday olduğunu dile getirdi.

UNESCO albümünde yer alan birçok sanatçının, farklı alanlarda ödül kazanan isimler olduğuna dikkati çeken sanatçı, "Şu an onlarla birlikte hareket edip, Türkiye'nin damgası oraya vurduk diyebiliriz. İnşallah bunun neticesi güzel olur ve Grammy'yi alır. Grammy'yi aldığında daha fazla ses getireceğine inanıyorum." dedi.

Işık, albümün ikinci lansmanını Türkiye'de yapmak istediğinin altını çizerek, albümde yer alan "Hayalet Avcıları" ve "Blues Brothers" filmlerinin aktörü Dan Aykroyd, John Lennon'ın oğlu Julian Lennon gibi ünlü isimlerle birlikte, barış mesajını bir de Türkiye'den vermek istediklerini ifade etti.

Müzikal kariyerinde, böyle bir albümde yer almayı hayal bile edemediğini söyleyen Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi'nden New York Manhattan'a uzanan bir müzik yolculuğum oldu. Yani kendimi birdenbire Grammy Ödüllü müzisyenlerin arasında, aracısız ve onlarla direkt konuşabilen bir ortamda buldum. Burada biraz farklı. Popüler isimlerle görüşmek biraz daha sıkıntılı. Bu insanlarla temas halinde olmak, oradaki müzisyenlerle birlikte olup, onlarla beraber bir işi kotarma ve bu mesajı da Türkiye'den bir sanatçı olarak, o sorumluluğu üstlenip verme duygusu hakikaten müthiş bir duygu."

Albüm, 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde müzikseverlerle buluştu.?

Unesco'nun Grammy Adayı Albümüne Türkiye Damgası
Kaynak: AA / Güncel
title