Haberler
İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti: Müdür hakkında suç duyurusu

10 Kasım törenine katılmayan öğrenciye tebligat göndermişti! Müdür hakkında suç duyurusu

Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü (IISS), Grand Cevahir Otel’de “Sosyal Bilimlerin Önemi ve Doğa Bilimleri Karşısındaki Konumu” konusuyla bir çalıştay düzenledi.

Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü (IISS), Grand Cevahir Otel'de "Sosyal Bilimlerin Önemi ve Doğa Bilimleri Karşısındaki Konumu" konusuyla bir çalıştay düzenledi. Enstitü Başkanı Faruk Yaman, yaptığı açılış konuşmasında, IISS'in hedefinin öteden beri bilinen doğa ile insan arasında bozulan ahengin felsefi zemininin yeniden inşasına çalışan uluslararası düzeyde etkin bir kuruluş olmak olduğunu belirtti.

IISS'in eğitim, siyaset, ekonomi ve aile alanlarında bölgesel ve evrensel sorunları ele alan, araştıran, özgür, özgün ve dinamik bir kadrodan oluşan bir düşünce kuruluşu olduğunu anlatan Yaman, şöyle konuştu: "Eğitim, siyaset, ekonomi ve aile alanlarında anlam kaymasına maruz kalmış kavramları tarihsel köken ve kültürel ilintileri ile yeniden okuyarak toplumumuzu bir arada tutan değerlerimizin tazeliğini ortaya koymak, üzerinde ittifak sağlanamamış sorunlar üzerinde çalışarak sorunla ilgili toplumsal farkındalık sağlayarak kamuoyuna ve karar verme mekanizmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır."

IISS Başkan Yardımcısı Murad Karasoy da, orta ve uzun vadede dil, medeniyet, kültür gibi sosyal bilimler üzerinden bugünü okuyarak geleceğin demokratik inşasına pozitif katkılar sağlamayı, akademik düzeyde seminerler düzenleyerek eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Çalıştay'ın birinci oturumunda, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Osman Sezgin, sosyal bilimlerin felsefi temelleri ve Batı ile Doğu'nun sosyal bilimlere yaklaşımı üzerinde durdu. Batıdaki özne-nesne ikircikliğindeki Batının nesne yönelimine karşılık, Doğunun özneyi merkeze alan bir yaklaşım içerisinde olduğunu belirterek, günümüzdeki sosyal problemlerin temelindeki nedenlerin birisinin de nesne yaklaşımlı paradigmalar olduğunu belirtti. Sezgin, osyal bilimlerin azımsandığı, küçümsendiği, yeteri kadar önemsenmediği bir ortamda birçok sosyal sorunla baş başa kalınacağını söyledi.

Çalıştay'ın ikinci oturumuna katılımcı müzakereleri ile devam edildi. Oturum başkanlığını Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Süleyman Avcı yaptı. Çeşitli üniversitelerde akademisyen, bilim insanı ve lisansüstü eğitim yapan katılımcılar da sosyal bilimleri yöntem, istihdam ve planlama, sosyal bilimlerin eğitimi gibi açılardan değerlendirdi. Çalıştay yayınlanan sonuç bildirisiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title