Haberler
Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan-İsrail arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu" - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Gazze'ye 2 gemi gönderdik.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, " Gazze'ye 2 gemi gönderdik. Şu an Gazze için 3'üncü gemi hazırlıklarımız var. Fakat dünyadaki ihtiyaç, yapmış olduğumuz bu çabaların çok çok ötesinde." dedi.

Kınık, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi iş birliğiyle, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu"nda, "Sivil Toplum ve Medeniyet" oturumunda sunum yaptı.

Türk Kızılayının kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kerem Kınık, Kızılayın savaş dönemlerinde cephe gerisinde hizmetler vererek insanların yardımına koştuğunu, bugün de durumun aynı olduğunu ifade etti.

"Yardım ve medeniyet" arasında ilişki bulunduğuna dikkati çeken Kınık, Osmanlı'nın ihtiyacı olan ülkelere yaptığı yardımlardan bahsetti.

Kerem Kınık, Lady Leyla gemisinin Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşma sonrası Gazze'ye gönderilen ilk yardım gemisi olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu gemiden Kurban Bayramı'nda bir tane daha gönderdik. Bu yıl içerisinde Yemen-Aden Limanı'na 7 bin 500 tonluk gıda gemisi gönderdik. Somali'ye 2 sefer 11 bin tonluk gemi gönderdik. Gazze'ye 2 gemi gönderdik. Şu an Gazze için 3'üncü gemi hazırlıklarımız var. Fakat dünyadaki ihtiyaç, yapmış olduğumuz bu çabaların çok çok ötesinde. Çünkü krizlerler derinleşmiş, artık medeniyetlerin düşman da olsalar belirli ahlaki duruşlarla birbirleriyle temas ettikleri o dönemler geride kalmış. Yani Çanakkale Savaşı'nda yaralı bir Anzak askerine bir Osmanlı askerinin yardım etmesi gibi bir hadiseyi yaşayamayacağız. Dolayısıyla krizler ve çatışmalar derinleşti. Bugün itibarıyla herhangi bir ayrım gözetmeksizin bakabilecek ve yeni bir şeyler söyleyebilecek sadece İslam medeniyeti var."

Bugün Batı medeniyetinin sadece teknoloji ve teknolojiye bağlı rant üretici bir takım şeylerle uğraştığını belirten Kınık, felsefe ve sanatın bittiğini, sadece teknolojiye bilgi üretiminin söz konusu olduğunu, dolayısıyla kendi içindeki birliğini büyük oranda atomize etmiş durumda bulunduğunu söyledi.

Çin medeniyetinin de "kapitalizmin fason üretim merkezi"ne dönüştüğünü ifade eden Kerem Kınık, "Mısır, İran, bu bölgelerdeki medeniyetler zaten bitmişti. Dünyaya, insanlığa umut verebilecek olan İslam medeniyeti var. İslam medeniyetinin de kendi içerisindeki paramparçalığı ve sorunları malum. Ama her şeye rağmen biz en azından yardım boyutuyla yeni bir yardım ahlakı, yardım modeli, dayanışma modeli, yeni bir yardım dünyası medeniyetimiz içerisinde oluşturmak durumundayız." diye konuştu.

Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu
Kaynak: AA / Güncel
title