Haberler

Uluslararası Öğrencilerden Renkli Nevruz Kutlaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ dolayısıyla renkli bir kutlama programı düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından '21 Mart Nevruz Bayramı' dolayısıyla renkli bir kutlama programı düzenlendi.

Kutlama Programı OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri önünde gerçekleşti. Programa, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi(UZEM) Müdürü Doç Dr. Sönmez Pamuk, Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü İlknur Tatar Kırılmış, OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Yakup Poyraz, öğretim üyeleri, daire başkanları ve OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Türkçe öğrenen 45 ülkeden çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Nevruz sadece çevremize değil, gönüllerimize de gelsin. Yüreklerimizde kardeşlik ve barış çiçekleri açılsın. Uluslararası öğrencilerin nevruz bayramını kutluyorum" dedi.

Ardından OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Yakup Poyraz Nevruz Bayramıyla ilgili şunları söyledi: "Nevruz yeniliği, yeni bir yıla girmeyi, baharın gelişini, tabiatın yeniden dirilişini, sıkıntılardan kurtulmayı, huzur ve kardeşliği, birlik ve beraberliği temsil eder. Zaten bayramların da gerçek işlevi budur, birleştirici ve kaynaştırıcı olması. Nevruz yalnızca Türklerin değil, Avrasya coğrafyasında yaşayan Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kırgızlar, Karakalpaklar, Kazaklar gibi milletlerin ve boyların Bahailik gibi kimi inanışların bayramı olmuştur. Aslında bu, bir zenginliktir, bu büyük coğrafyadaki milletleri birbirine yaklaştıran ve kaynaştıran önemli ortak bir değerdir. İşte nevruzun stratejik önemi de buradan kaynaklanmaktadır. Renk, dil, ırk ayrımı gözetmeden 45 ülkeden 146 öğrenciye kucak açan OMÜ Türkçe'den ve 1800'ün üzerinde yabancı öğrencisiyle gurur duyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden tüm dünyaya kardeşlik diliyle selam olsun."

Türkmen Jemal Ikramova ile Kazak Marat İmanzhanov ülkelerindeki nevruz kutlamalarından bahsettiler. Sonrasında Kazak öğrenci Gauhar İmanzhanov Kazakça bir nevruz şarkısı söyledi. Şiir ve şarkıların coşkuyla söylendiği program çuval yarışı, yumurta tokuşturma, halat çekme ve elma yeme yarışmalarıyla sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close