Haberler

Uluslararası Göç Konferansı, 26-28 Haziran'da!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26-28 Haziran tarihinde düzenlenen 'Uluslararası Göç Konferansı'na, Türkiye'den ilk defa bir üniversitenin, hem öğretim üyesi hem de öğrencileri bildiri sundu.

ULUSLARARASI GÖÇ KONFERANSI'NA, İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN BAŞVURUDA BULUNAN ÖĞRENCİLERDEN 12'SİNİN BİLDİRİSİ KABUL EDİLDİ

İstanbul Rumeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen; "Uluslararası Göç Kongresi'ne İstanbul Rumeli Üniversitesi'nden başvuruda bulunan öğrencilerimizden 12 sinin bildirisi kabul edildi. Bu ciddi anlamda muazzam bir başarıdır. Üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Bölümü, henüz iki senelik yeni bir bölüm olmasına rağmen bu önemli kongreye iki senedir katkı ve katılım sağlamıştır" dedi. En önemli toplumsal olgulardan biri olan 'göç' ile ilgili konuşan Özmen, "İnsanlar genel olarak; eğitim, sağlık, güvenlik, hızlı nüfus artışı gibi toplumsal nedenlerden ötürü göç ederler. Sıcaklık, aşırı kuraklık, toprak kayması, çölleşme, sel, deprem vb. gibi doğal nedenler de insanların göç etmesine yol açar. Ayrıca sınır değişiklikleri, nüfus değişimi, çatışma ve savaş; göç olgusunun siyasi nedenleri arasında yer alır. İstihdam yetersizliği, kıt kaynakların azalması, gelir dağılımındaki eşitsizlik, geçim sıkıntısı, tarım yapılacak alanların tahrip edilmesi ve bunun gibi ekonomik nedenler de göç etmeyi zorunlu kılar. Tüm bu yaşamsal nedenlerden dolayı göç etmek, günümüzde tercih olmaktan çıkıp, zorunluluk haline gelmiştir'' dedi.

KONFERANSA 800'ÜN ÜZERİNDE GÖÇ ARAŞTIRMACISI KATILIYOR

Özmen: "Söz konusu konferanslara; uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, güvenlik, medya, iletişim, insanbilim, nüfusbilim, ekonomi, hukuk, ruhbilim, toplumbilim, coğrafya, işletme, yönetim, edebiyat, dilbilim, sağlık bilimleri ve plastik sanatlar gibi çok geniş alandan katılımlar oldu. Ayrıca bu konferanslarda 400'ün üzerinde bildiri sunuldu ve 1000'in üzerindegöç araştırmacısı, sivil toplum temsilcisi, siyaset ve basın temsilcisi katılım sağladı" diye konuştu.

BÖYLE BİR KONFERANSA DAHA ÖNCE TÜRKİYE'DEN KATILMIŞ OLAN HERHANGİ BİR LİSANS ÖĞRENCİSİ YOK

Bu düzeyde önemli bir konferansa daha önce Türkiye'den katılmış olan herhangi bir lisans öğrencisinin olmadığını belirten Özmen; ''Konferansa, İstanbul Rumeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden katılmış olan 1. ve 2. sınıf öğrencilerim ile birlikte bildiri sunan bizler için, bu çok özel bir anlam ifade etmektedir. 'Göç' konusunun, üniversitemizin ismi açısından ayrı bir önemi de var. Rumeli deyince aklımıza hep duygu yüklü göç hikayeleri gelmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close