Haberler

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak, teknolojik ve akıllı şehirler oluşturmak amacıyla düzenlenen “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı”nın üçüncüsü Ankara’da başladı.

Şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak, teknolojik ve akıllı şehirler oluşturmak amacıyla düzenlenen "Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı"nın üçüncüsü Ankara'da başladı. Büyükşehir Belediyesi, konferansta, "Akıllı Şehir Ankara" sloganıyla Başkent'te uygulanan akıllı kent uygulamalarını ve yeni projeleri tanıttı.

Kamu Teknoloji Platformu tarafından üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, Rixos Grand Ankara Oteli'nde başladı. Konferansa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile çok sayıda şirketin yöneticileri katıldı.

Konferansta Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Büyükşehir tarafından uygulanan teknolojik uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Güven, durağa gelen otobüslerin ne kadar süre içinde geleceğinden, yolcu sayısına kadar bilgi veren EGO CEPTE uygulaması ile kent içinde trafik yoğunluğunu göstererek, ortalama seyahat sürelerini gösteren ABB Trafik uygulamasını anlattı. Özgür Güven ayrıca kent toplu ulaşım araçlarında kullanılan "Ankarakart" ve elektronik bilet ile tarımsal ilaçlama dönemleri takibi yapabilen, don ve yağış erken uyarısında bulunma özelliğine sahip "Meteorolojik Veri İzleme Sistemlerini" de anlattı.

ANKARA'YA TEKNOLOJİK PROJELER

Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan teknolojik çalışmaların, gelişen teknolojiyle yenilenerek devam edeceğini belirten Özgür Güven, gelecek dönemlerde yapılacak projeler hakkında da ipuçları verdi. Kurulacak otomasyon sistemiyle, açık ve kapalı otoparklarda teknolojik uygulamalarla insan üzerine düşen iş yükünü azaltmayı hedeflediklerini belirten Güven'in verdiği bilgiye göre, hayata geçirilecek teknolojik diğer projelerden bazılarının başlıkları şöyle:

"Don tahmini ve uyarısı, hassas ve konuma özel tahminler; Coğrafi Bilgi Sistemi üzerinde tanımlı tarım ve hayvancılık alanları; hava tahminleri servislerine lokal ölçümlerin entegrasyonu; Büyükşehir Belediyesi'nin global hava tahmin servisleri ile işbirliği yapmasını sağlayan hava durumu yönetimi; yapılan aktivite, hizmet ve desteklerin Coğrafi Bilgi Sistemi üzerinde yürütülmesi ve takibi; hizmet ve desteklerin durumlarının otomatik güncellenmesi; hizmet ve desteklerin durumlarıyla ilgili otomatik alarm ve uyarıların oluşturulması; mobil cihazlarla yerinde takip ve denetleme imkanı sağlayan Kırsal Gelişim Destekleme Hizmetleri Sistemi; aydınlatma yönetimi; hava durumu analitiğinin acil durum ve enerji yönetiminde kullanılması; akıllı park yeri uygulaması." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close