Uluslararası Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği Kongresi
Uluslararası Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği Kongresi'nde, sağlıkta şiddetin önlenmesinde medyanın rolü tartışıldı.
Uluslararası Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği Kongresi'nde, sağlıkta şiddetin önlenmesinde medyanın rolü tartışıldı.
Anadolu Ajansı sağlık muhabiri Selma Bıyıklı Adabaş, kongrede, sağlıkta şiddet haberlerinde kullanılan dile dikkat edilmesinin önemine işaret ederek, bu haberlerin toplumu şiddete özendirici ve saldırıyı mazur gösteren bir uslupta olmaması gerektiğini söyledi.
Adabaş, sağlıkta şiddetin hastaların sağlık hakkını zedelediğini, medyanın bu boyutu da gündeme getirmesi ve topluma bunu anlatması gerektiğini belirterek, "Bir hekimin ya da hemşirenin saldırıya uğraması nedeniyle sırada bekleyen, ilk yardım alması gereken hastaların tedavisinin engellendiğini toplumun bilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Medimagazin Dergisi'nden Dr. İbrahim Ersoy'un yönettiği panelde televizyoncular Fatih Portakal ile Erkan Tan da görüşlerini dile getirdi.
Erkan Tan, acil ambulanslarda görevli acil tıp teknikeri ve teknisyenlerinin yaptıkları görevle ilgili basın kuruluşlarıyla temasa geçerek halkla ilişkiler faaliyeti yürütmelerini önerdi. Gazetecilerin sağlık haberleriyle ilgili bilgilendirilmesinin önemine işaret eden Tan, bu konuda eğitim seminerleri düzenlenebileceğini söyledi.
Fatih Portakal da acil tıp teknikeri ve teknisyenlerinin çok önemli bir sağlık görevini yerine getirdiğini ve hayat kurtardığını belirtti. Portakal, televizyonların izleyicinin ilgisini çeken haberlere daha fazla yer verdiğine dikkati çekerek, sağlık haberleriyle ilgili gerekli duyarlılığın gösterilmesinin önemine işaret etti.