Haberler

Uludağ Üniversitesi Öğrenci Sayısını 20 Bine Çıkaracak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret ederek, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret ederek, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru'nun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'a yeni görevlerinde başarılar dileyerek, BUSİAD'ın Uludağ Üniversitesi ile çok sayıda ortak projeye imza attığını ve iki kurumun sıkı bir işbirliği içinde olduğunu ifade etti.

Baylan, özellikle son dönemde gerçekleştirilen staj programlarında önemli başarılar kaydedildiğini söyleyerek, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlam temeller üzerine oturması ve bu birlikteliğin devamlılığı adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Baylan, "Son olarak 6-7 aydır yeni bir program üzerinde çalışıyoruz. Bursa'da Ar-Ge Merkezi olan firmalara yönelik lisans programı mezunu öğrencilerin bir sertifika programına dahil olarak daha nitelikli bir şekilde mezun olmalarına olanak sağlayacak yeni bir projemiz var" diye konuştu.

Söz konusu projeyle ilgili söz alan BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Erdal Şimşek de, planladıkları sertifika programının üniversite son sınıf öğrencilerini ya da yeni mezunları kapsayacağını dile getirerek, "Üniversitelerde ya da eğitim birimi olan büyük işletmelerde 6-8 aylık bir sertifika programı düzenlenebilir. Söz konusu eğitimin finansmanını Ar-Ge merkezi olan işletmeler ya da BUSİAD karşılayabilir. Programla hedeflenen üniversite mezunu olarak işe alınan birinin, Ar-Ge merkezinde çalışabilecek temel donanıma ve pratik bilgiye sahip olması" dedi.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi arasında süregelen işbirliğinin bundan sonraki süreçte daha da artarak devam edeceğine işaret etti. Prof. Dr. Ulcay, Bursalı sanayiciler arasında gerçekleştirdikleri anket sonuçlarına dayanarak sanayicilerin, 2 yıllık meslek yüksekokulu öğrencilerinin daha nitelikli bir şekilde mezun olmalarını ve master-doktora öğrencilerinin de araştırma laboratuarlarında görev alacak seviyede olmalarını beklediklerini kaydetti. Devletin Ar-Ge projeleri için ayırdığı kaynakların üçte birinin ya da dörtte birinin kullanılabildiğinin altını çizen Prof. Dr. Ulcay, bunun için özellikle sanayici kanadında gerçekleştirilen proje sayısının artması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ulcay, Eylül ayındaki yeni dönemle birlikte kampüs alanının yeni birimlerle genişletilmesinin gündeme geleceğine değinerek, devlet kaynakları ya da hayırseverlerin destekleri ile ihtiyaç duyulan farklı alanlarda çeşitli adımlar atılacağını ifade etti. Prof. Dr. Ulcay, Uludağ Üniversitesi'nin kampüs içindeki alt yapısının iyileştirilmesi ile insanların 24 saat yaşayabileceği bir üniversite haline gelmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun için gerekli planlamayı başlattıklarını ve kent dinamiklerinin de fikirleri çerçevesinde bu gelişim sürecini devreye alacaklarını belirtti.

"ÖĞRENCİ SAYIMIZI 20 BİN SEVİYELERİNE ÇEKMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Prof. Dr. Ulcay, önümüzdeki süreçte gerekli kadroların oluşturulmasının ardından bilgisayar mühendisliği bölümünü de devreye alacaklarını dile getirerek, bunun için fiziki şartların el vermesi gerektiğini ve yeni bir binanın inşa edilmesinin şart olduğunu belirtti. Üniversitenin 20-40 yıllık geleceğini de içine alan yeni hedefler belirlemeleri gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ulcay, "Bu hedeflere uygun olarak çalışarak Uludağ Üniversitesi'ni Türkiye'nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasına, dünya sıralamasında da ilk 1000'in içine sokmak istiyoruz. Halihazırda üniversitemizde 57 bin öğrencimiz mevcut. Yapılacak çeşitli küçültme revizyonları ve açık öğretim sisteminin de desteği ile öğrenci sayımızı 20 bin seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz. Bu rakam, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından açıklanan ideal üniversite öğrenci sayısıdır" diye konuştu.

Bursa için çalışmak ve Bursa'nın ihtiyaçlarına göre yol almak istediklerinin altını çizen Prof. Dr. Ulcay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversite ile şehri bütünleştireceğiz. Bu süreçte öğretim görevlilerimizin tamamı bizim ekibimizdir. İlerleyen günlerde farklı sektörlerde faaliyet gösteren sanayicilerimizin de görüşlerini alacağız. İster devlet ister vakıf üniversitesi olsun, kentte yeni üniversitelerin kurulmasına da destek vermek istiyoruz. Yeni eğitim kurumlarının bize rakip olacakları endişesini taşımıyoruz, aksine rekabetin kaliteyi ve başarıyı arttıracağını düşünüyoruz. Bursa'da en az 10 adet 5 bin öğrenci kapasiteli yeni üniversite kurulmalı. Bundan sonraki süreçte bu konu gündeme gelirse, gereken her türlü desteği vermeye hazırız." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close