Haberler
Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Suriye'deki operasyon sonrası Fransızların 102 yıl önce hazırladığı harita yeniden gündem oldu

102 yıl sonra ortaya çıkan harita Orta Doğu'yu karıştıracak

Yenidoğan soruşturmasında 2. dalga operasyonu: 14 şüpheli daha gözaltına alındı

Türkiye'nin kilitlendiği soruşturmada yeni gözaltılar var

Sıkıyönetim ilanı Güney Kore'yi karıştırdı! Başkan Yoon'un yardımcıları istifa etti, sokaklar yangın yeri

Üst düzey isimlerin hepsi istifa etti, atılan sloganlar sokakları inletti

Uludağ Ekonomi Zirvesi Dijital Dönemde Büyüme Stratejileri - 2

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Dijital Dönemde Büyüme Stratejileri' oturumunda moderatörlüğü General Electric Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy üstlendi.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Dijital Dönemde Büyüme Stratejileri' oturumunda moderatörlüğü General Electric Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy üstlendi. Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Google Ideas CEO'su Jared Cohen, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Migros Genel Müdürü Özgür Tort ve Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz'ün katıldığı oturumda, dijital dönemin büyümeye etkileri tartışıldı.

Yeni dönemde şirketlerin dijitalleşmesinin önemine değinen Canan Özsoy, dijitalleşme ile büyük veri kavramının hayatımıza girdiği yepyeni bir dönemde olduğumuzu söyledi. Dijital verilerin verimlilik alanında çok büyük olanaklar sağladığını anlatan Özsoy, yeni dönemin iş dünyasında dijitalleşme ile kapasite ölçüleceğini belirtti.

'4G ile dijitalleşme hızlanacak'

Turkcell olarak dijitalleşme ve teknolojik alanda öncü konumda olan bir firma olduklarını söyleyen Turkcell Genel Müdürü İlker Kuruöz, 4G teknolojisini Türkiye'de hayata geçirecek olmalarının bunun en büyük kanıtı olduğunu söyledi. 4G ile dijitalleşmenin de hızlanacağını söyleyen Kuruöz, "Biz işimizi teknoloji ile daha üst seviyelere nasıl taşırız diye düşünüyoruz. Türkiye'nin 2015'te 4G'ye kavuşacak olması bizi heyecanlandırıyor. Bir değişim yaşıyoruz ve her şey mobile kayıyor. Turkcell olarak bu sektörün öncülüğünü yapmak ve bu konuda yatırım yapmak konusunda hazırlıklı ve heyecanlı durumdayız. Teknoloji ile fark yaratan bir kurum olmaktan mutluyuz. Turkcell bir GSM değil teknoloji şirketi oldu. Bugüne kadar 25 milyar liralık yatırım yapılmış durumda, bu yıl da teknolojik alt yapıya 2,5 milyar lira yatırım yapmayı öngörüyoruz" diye konuştu.

' Microsoft strateji değiştirdi'

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise dijitalleşme karşısında şirket olarak strateji değiştirmek durumunda kaldıklarını söyledi. Son iki yıldır çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Özmen, "Dünya çok hızlandı ve değişti. Devrim farklı bir şekilde hayatımızı değiştirmeye başladı. Microsoft da bu konuda gerekli adımları attı. İki yıldan beri bu yüzden stratejimizi değiştirdik. Çok ciddi bir yatırım yaptık. Platform şirketi olduk. Bundan sonra teknoloji farklı bir yapıya girecek. Nanobotlar kanser hücreleriyle savaşmaya başlayacak. Bunlara bir şekilde adapte olmazsak bu akımın dışında kalacağız. Bu bir lüks değil olmazsa olmazdır" diye konuştu.

Özmen, Türkiye'nin dijitalleşme konusunda tablosunun negatif olduğunu söyledi. Özmen, "Türkiye'de 1 milyon 66 bin şirket var. Bunlardan 5-6 binini çıkarttığınız zaman geriye 1 milyon 60 bin kalıyor. Baktığımız zaman maalesef yeni teknolojiye adaptasyonda şirketlerimizin karnesi kötü. Türkiye gerçekten ilk 10 ekonomide olacaksa teknoloji mutlaka olmalı. Öbür türlü bunun olacağını düşünmüyorum. Onun dışında nüfusumuz genç ve dinamik. Aslında toplum olarak buna hazırız" dedi.

' Türkiye inovasyonda risk almalı'

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de oturumda teknolojiye uyum ve dijitalleşme konusunda Türkiye'nin risk alması gerektiğini söyledi. Teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte şirketlerin birbirinin ayrılmaz birer parçası haline geldiğini söyleyen Boyner, "Ben tırmanarak erişebileceğimize inanıyorum ama atlayarak ve zıplayarak fark yaratabileceğiz. Risk alabilmeli ve fark getirebilmeliyiz. Tutarsa tarih yazarız. Şu anda Türkiye'nin inovasyonda risk alması lazım. Teknolojiyle artık müşteriyi tanıyarak o inanılmaz verimsizliği ayırmaya başladık" dedi.

550 mağazaları olduğunu belirten Boyner, 2014'te 34 mağaza açtıklarını, 2015 hedeflerinin ise 20 mağaza olduğunu sözlerine ekledi. Boyner ayrıca hayata geçirecekleri yeni teknolojik sistemlerle müşterilerin mağazada aradığı ürünün nerede olduğunu öğrenebileceğini, yeni teknolojik sistemlerle daha rahat, hızlı ve pratik alışveriş yapabileceğini söyledi.

'İşbirliklerine fazla önem vermeyen bir ülkede yaşıyoruz'

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de Türkiye'nin dijitalleşmeyi önceden fark ettiğini belirterek, "Biz dijitalleşmeyi önceden fark eden fakat işbirliklerine fazla önem vermeyen bir ülkede yaşıyoruz. Şimdi herkes önemli geliştirmeler yapıyor. Fakat hepsi birbirine muhtaç... Teknoloji ile bir kere zaman ve mekandan bağımsız para gönderebilmeli ve alışveriş yapabilmeli, maç bileti alabilmeli, e-devlet işlemlerini yapabilmeli, pasaport işlemlerini yaptırabilmeliyiz" dedi.

'Teknolojiyi işimizi basitleştirmek için kullanalım'

Migros Genel Müdürü Özgür Tort dijitalleşme olmadan gelişmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Teknolojinin yalın olarak kullanılması gerektiğini belirten Tort, "Eğer bu sürece giriyorsanız nasıl bir yola girdiğinizi de görmeniz gerekiyor. Baştan aşağı bir kültürel değişim gerektiriyor. Bu veri işine girmemiz 18 sene oldu. Çok şey öğrendik ama inanılmaz da kafamız karıştı. Dijitalleşmeye yüzde 100 varız. Müşteriyi anlamak inanılmaz derece önemli ama ciddi mesafe kat edilmesi gerekiyor. Bu işleri çok karıştırıyorsanız bu sefer yönetemeyeceğiniz bir şeyle karşılaşıyorsunuz. Teknolojiyi işimizi basitleştirmek için kullanalım" diye konuştu.

Moderatör Canan Özsoy, oturumun ardından son bir değerlendirme yaparak, "Dijitalleşmede ve teknolojide ya sıçrayacağız ya da geride kalmaya devam edeceğiz" yorumunu yaptı.

Güçlü sponsor desteği

Başladığı yıldan bu yana ana sponsorluğunu Çelik Motor Filo Kiralama'nın üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin co-sponsorları arasında Avea, Nef, Samsung, Turkcell ve Vodafone bulunuyor. Citibank, Fatih Belediyesi, Global Liman İşletmeleri, Hafele, Integral Forex, Intel, Microsoft, Nutricia, TEB, UnionPay ve Verifone'un oturum sponsoru olduğu Zirve'de Arzum Okka, Doğa Koleji, TAV Havalimanları destek sponsoru olarak yer aldı. Cnbc-e ve Hürriyet'in medya ortakları arasında yer aldığı Zirve'de, etkinlik sponsorları Denizbank, Finansal Kurumlar Birliği, Garanti Bankası Masters, konaklama sponsoru Ağaoğlu, içecek sponsoru ise Uludağ İçecek oldu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title