Haberler

Ücretsiz Müze Günleri ve Sanatçı Atölyeleri

Ücretsiz Müze Günleri ve Sanatçı Atölyeleri
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sizin Perşembeniz" Tepe İnşaat'ın Narkule projesi sponsorluğunda gerçekleşiyor.

İstanbul Modern, "Sizin Perşembeniz Ücretsiz Müze Günleri"ni Tepe İnşaat'ın Narkule projesi sponsorluğunda gerçekleştiriyor. Sanatı her kesimden ziyaretçinin yaşamının bir parçası yapmak amacıyla İstanbul Modern, her Perşembe saat 10.00-20.00 arasında, özel programlarla ve ücretsiz olarak kapılarını tüm ziyaretçilere açıyor.

Yetişkinler için hazırlanan "Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri" ise yine Tepe İnşaat'ın Narkule projesi sponsorluğunda ayda bir kez düzenleniyor. Sanatçılarla katılımcıları bir araya getiren bu etkinlik dizisi, kasım ve mayıs ayları arasında gerçekleşiyor."Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri", farklı sanatçıların uygulayacağı, yetişkinlere yönelik sekiz atölye çalışmasını içeriyor.

"Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri" etkinliklerinde Seyhun Topuz, Hüsamettin Koçan, Merih Akoğul, Taldans, Meriç Hızal, Mürüvvet Türkyılmaz, Mustafa Pancar ve Ramazan Bayrakoğlu atölyeleri yer alıyor. Sanatçıların yaratım süreçlerini ve sanatsal deneyimlerini katılımcılarla paylaştıkları atölye çalışmaları, kısa söyleşi ve sanat uygulamalarından oluşuyor. İstanbul Modern, bu etkinliklerle ziyaretçilerini hem müzeyi, sanat yapıtlarını ve sanatsal üretim süreçlerini keşfetmeye hem de sanatçıları tanıyıp onlarla birlikte üreterek zengin deneyimler kazanmaya davet ediyor.

"Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri" kapsamında;

17 Kasım 2011'de Seyhun Topuz,

24 Kasım 2011'da Hüsamettin Koçan,

15 Aralık 2011'de Merih Akoğul,

19 Ocak 2012'de Taldans,

9 Şubat 2012'de Meriç Hızal,

8 Mart 2012'de Mürüvvet Türkyılmaz,

5 ve 12 Nisan 2012'de Mustafa Pancar,

24 Mayıs 2012 tarihinde Ramazan Bayrakoğlu atölyeleri gerçekleşiyor.

"Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri"nde katılımcılar, Seyhun Topuz ile maketlerle biçimin, rengin, boşluk ve dengenin türlü ifade biçimlerini ve ilişkilerini sorguluyor. Hüsamettin Koçan'ın rehberliğinde akrilik kökenli farklı teknikleri deniyor. Merih Akoğul ile, sanatçının fotoğraflarındaki kentin görünen yüzünü değerlendirerek, edebi metinler hazırlıyor. Taldans atölyesinde, sanatçılarla birlikte mekan algısı, boşluk, doluluk ve bir durumun analizi üzerine doğaçlama yapıyor. Meriç Hızal ile birlikte doğa ve zaman kavramlarından yola çıkarak heykel çalışmaları gerçekleştiriyor. Mürüvvet Türkyılmaz'ın rehberliğinde yazılarla şekillenen desenler ve yerleştirmeler yaratıyor. Mustafa Pancar ile "ütopya" ve "distopya" kavramlarını irdeleyerek, desenler çiziyor ve çeşitli konstrüksiyonlar kuruyor. Ramazan Bayrakoğlu ile kumaşlarla sanat çalışmaları gerçekleştiriyor.

İstanbul Modern Eğitim Odası'nda 16.00-18.00 saatleri arasında düzenlenen atölyelere 20 kişi katılabiliyor. Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 334 73 41.

Seyhun Topuz Atölyesi

Eserlerinde biçim ve biçimin heykel dilindeki ifade olanaklarını araştıran Seyhun Topuz'un, İstanbul Modern koleksiyonunda yer alan eserlerinin yaratım sürecini ele alan atölye programı kısa bir söyleşi ile başlıyor. Söyleşinin ardından katılımcılar, Seyhun Topuz'un rehberliğinde hazırlayacakları maketlerle biçimin, rengin, boşluk ve dengenin türlü ifade biçimlerini ve bu kavramların birbirleriyle olan ilişkilerini sorguluyor.

Tarih: 17 Kasım 2011, Perşembe

Saat: 16.00-18.00

Hüsamettin Koçan Atölyesi

Resimlerinde doku, renk gibi öğeleri alışılmışın dışında kullanan, sanatı algılamada yeni karşılaşma önerileri yaratan Hüsamettin Koçan'ın, farklı yaratım süreçlerini ele alan atölye programında katılımcılar kısa bir söyleşinin ardından sanatçının rehberliğinde akrilik kökenli farklı teknikleri deniyor.

Tarih: 24 Kasım 2011, Perşembe

Saat: 16.00-18.00

Merih Akoğul Atölyesi

Fotoğraf ve edebiyat alanındaki çalışmalarıyla tanınan sanatçı Merih Akoğul, gerçekleştirdiği atölye çalışmasında fotoğraf ve edebiyat arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Kentin, sanatçının fotoğraflarında görünen yüzü hakkında fotoğraf okumalarının yapıldığı atölyede, katılımcılar, inceledikleri fotoğraflardan yola çıkarak edebi metinler hazırlayarak yaratıcı yazın çalışmalarını tamamlıyorlar.

Tarih: 15 Aralık 2011

Saat: 16.00-18.00

Taldans Atölyesi

Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı tarafından 2003 yılında kurulan bir sanatçı oluşumu olan Taldans'ın atölyesinde beden ve hareket kavramlarından yola çıkan katılımcılar, sanatçılarla birlikte mekan algısı, boşluk, doluluk ve bir durumun analizi üzerine araştırma ve doğaçlama çalışmalar yapıyorlar.

Tarih: 19 Ocak 2011

Saat: 16.00-18.00

Meriç Hızal Atölyesi

Doğa ve zaman kavramlarından yola çıkarak heykellerini ışık, gölge, yansıma gibi öğelerle oluşturan Meriç Hızal'ın atölyesi, İstanbul Modern koleksiyonunda "Her Şey Sevgiyle" ve "Değirmendere Onuruna" isimli eserlerin yaratım süreçlerine odaklanıyor. Atölye programı kısa bir söyleşi ile başlıyor. Söyleşinin ardından katılımcılar, Meriç Hızal ile birlikte doğa ve zaman kavramlarından yola çıkarak heykel çalışmaları yapıyor.

Tarih: 9 Şubat 2011

Saat: 16.00-18.00

Mürüvvet Türkyılmaz Atölyesi

Yazı-çizim ve yerleştirmeleriyle tanınan Mürüvvet Türkyılmaz'ın atölye çalışması sözcüklerle oluşturduğu duvar desenlerinin ve yerleştirmelerinin oluşum sürecinden yola çıkarak gerçekleştiriliyor. Katılımcılar sanatçının eserleri hakkında kısa bir söyleşinin ardından Mürüvvet Türkyılmaz'ın rehberliğinde yazılarla şekillenen desenler ve yerleştirmeler yaratıyor.

Tarih: 8 Mart 2011

Saat: 16.00-18.00

Mustafa Pancar Atölyesi

Alışıldık gündelik hayat manzaralarını ve sıradan durumları ironik anlatılar etrafında kurgulayan, resimlerinde rastlantısal olarak toplanmış artık imajlarla ''alıntı''yı da sıkça kullanan Mustafa Pancar, birbirinin devamı niteliğinde iki atölye çalışması düzenliyor. Atölye çalışması sanatçının yaratım sürecine işaret eden bir tasarı ve tasarım sürecini kapsıyor. İlk uygulama günü olan 5 Nisan 2012 tarihinde Mustafa Pancar ve katılımcılar "ütopya" ve "distopya" kavramlarını irdeleyen kısa bir söyleşinin ardından, desenler çiziyor ve çeşitli konstrüksiyonlar kuruyorlar. İkinci uygulama günü olan 12 Nisan 2012 tarihinde ise atölye sürecinde üretimlerinde somutlaştırdıkları fikirleri paylaşıyorlar.

Tarih: 5 ve 12 Nisan 2011

Saat: 16.00-18.00

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close