Haberler

'Üç Yürek El Ele Projesi' Start Aldı

'Üç Yürek El Ele Projesi' Start Aldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Üç Yürek El Ele' projesiyle, tasarım öğrencileri tarafından dikilecek elbiseler engelli bireyler için akülü sandalyeye dönüşecek.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında yürütülen 'Üç Yürek El Ele' projesiyle, tasarım öğrencileri tarafından dikilecek elbiseler engelli bireyler için akülü sandalyeye dönüşecek.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında 'Engelsiz Hayata Yol ver' sloganıyla yürütülen 'Üç Yürek El Ele' projesi, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilen toplantıya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri, iş ve cemiyet hayatının tanınmış simaları katıldı.

Toplantı, Engelliler Meclisi Kalbin Ritmi Grubu'nun mini konseriyle başladı. Şef Cuma Çimen önderliğinde sahneye çıkan engellilerin performansı, izleyenlerden büyük alkış aldı. Toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi'nin yeni bir Bursa markası olarak önemli bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Pala, "Yaklaşık 30 ayda yüz bine yakın gönüllünün katılımıyla 3 bin 250 etkinlik düzenlendi. Bursa Kent Konseyi 33 ayrı çalışma grubu, 4 meclisi ve yüzlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin en güçlü, en aktif kent konseyi olmuştur. Bursa'nın gençleri proje üretmiş. Bu proje sonucunda engelliler için akülü sandalye alınacak. Aslında akülü sandalye almak zor bir şey değil. BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve Valilik de akülü sandalye alabilir. Amaç, her bireyin yardımseverlik duygusunu hareket geçirebilmektir. Toplumun bu tür faaliyetlere katılmasını sağlamaktır. Bizlerde böylesi önemli ve farklı projeye destek oluyoruz" dedi.

Projenin manevi destekçisi olan BTSO Başkanı Celal Sönmez ise, fikir sahipleri Emir Malcıoğlu ve Yusuf Oranlı'nın projeyi kendisine anlatmasının ardından çok beğendiğini belirtti. Toplantı seve seve katıldığını kaydeden Sönmez, tüm Bursa'nın işin içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Sönmez, kendisinin ve BTSO'nun her zaman bu işin içerisinde olacağının sözünü verdi.

Projenin fikir sahiplerinden Emir Malcıoğlu, Ekim ayında hayata geçirilen projenin, bir gönüllü, bir engelli ve bir öğrencinin meydana getirdiği grupların, sponsorlardan tedarik edilen kumaşlarla her grubun gönüllüsü için kıyafet tasarlanmasıyla gerçekleştiğini belirtti. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü öğrencisiyle gönüllünün ilk randevuda bir kıyafet ortaya çıkarmasıyla sürecin başladığını anlatan Malcıoğlu, "15 Mayıs Engelliler Haftasında yapılacak galada, elbiseler sergilendikten sonra gönüllülerimiz tarafından gönüllerinden geçen bir ücret karşılığı satın alınacak. Böylece 'Üç Yürek Ele Ele' projesinden elde edilen gelir, 'Altın Kapak Sandalyeye' projesinde akülü sandalye alımı için kullanılacaktır. Akülü sandalyeye ihtiyaç duyan bireylerin de sosyal hayatın içerisinde olması sağlanacaktır. Bu projede ne kadar çok gelir elde edilirse o kadar çok engelli birey özgürlüğüne kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Yusuf Oranlı ise yaklaşık bir yıldır Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nde gönüllü olarak yer aldığını hatırlatarak, "Varlık durumu iyi olan ailelerin çocuklarının toplum yararına nitelikli projeler geliştirmesi gerektiğini düşündüm. Emir tekstil geleneği olan bir ailenin torunu, bende tekstilciyim. Bunu üzerine engelliler yararına tekstil üzerinden bir proje geliştirmeyi düşündük. Bu yolda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hava muhalefeti dolayısıyla Faruk Saraç'ın katılamadığı gecede konuşan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürvekili Emin Cihan Duyan, önemli bir projenin içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. 'Üç Yürek El Ele Projesi'nin sadece engelli bireylere gelir elde etmeyi amaçlamadığını, toplumda bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Duyan, bunun öğrencilerin, iş ve cemiyet hayatında tanınmış bireylerin ve engellilerle el ele vererek oluşturacakları tasarımlardan geçtiğini dile getirdi. Bursa iş ve cemiyet hayatında projeye destek vermeyi kabul etmiş gönüllüler adına konuşan Neşe Üstenci ise, fikir sahibi gençlerle görüştüğünde tereddüt etmeden projede gönüllü olmayı kabul ettiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close