Haberler

"Üç Boyutlu Oyuncaklar Üretkenliği Artırıyor, Okula Uyumu Kolaylaştırıyor"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, üç boyutlu maketlerin çocukların genel kültürlerini, el becerileri ve üretkenliklerini geliştirdiğini belirterek, parçaları doğru kullanma, sıralama yapma, plana uyma gibi konuların...

Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, üç boyutlu maketlerin çocukların genel kültürlerini, el becerileri ve üretkenliklerini geliştirdiğini belirterek, parçaları doğru kullanma, sıralama yapma, plana uyma gibi konuların okul hayatına ve sosyal hayata uymada önemli bir eğitim modeli olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Osman Metin, oyuncakların çocukların geleceğini etkilediğini, ailelerin, çocuklarına oyuncak alırken iyi düşünmesi gerektiğini kaydetti.

Üç boyutlu maketlerle çocukların kendi planlarını yapma ve uygulama imkanı bulacağını vurgulayan Metin, bu oyuncakların eğitim ve kariyer hayatını da başarılı kıldığına, böylece çocukların edilgen değil, etkin olacağına işaret etti.

Metin, "Üç boyutlu maketler çocukların genel kültürlerini, el becerileri ve üretkenliklerini de geliştiriyor. Çocukların dış dünyayı algılaması ve onu sorgulaması adına bu maketler çok önemli" değerlendirmesini yaptı.

-"Çocukların özgüvenini artırıyor"-

Üç boyutlu oyuncakların çocuğun kendini dinlemesi ve tanıması adına güzel bir fırsat sunduğunu belirten Metin, şunları kaydetti:

"Çocuk, parçaları tamamlarken kendini tanıyor, eksik ve gelişmiş yönlerini keşfediyor. Özellikle zor parçaların yerleştirilmesinde kendini daha da zorlayarak kabiliyetlerinin gelişimini sağlıyor. Bazı durumlarda etrafından yardım almasının yolu açılıyor. Yaptıkları bu şaheserlerin maketlerini evlerinin değişik köşelerine de koyarak, kendilerine olan özgüvenlerini arttırıyor. Ebeveynler bu tür çalışmalarda çocuğun kendi başına yapmalarına izin vermeli ve aşamaları takip ederek ara ara çocuğa yardım etmelidirler."

Çocukları kendilerini duyacağı, plan yapacağı, karar vereceği bir ortamda bırakmak gerektiğini belirten Metin, her maketin bir proje olduğunu ve parçalar birleştirilerek eser yapılana kadar geçen süreçte bir proje çalışması yapıldığını dile getirdi.

Bu süreçte çocuğun öncelikle bir hedefle karşılaştığını, hedefi gerçekleştirmek için planlama yaptığını ifade eden Metin, "Çocuk bu planın aşama aşama yapılması gerektiğini öğreniyor. Parçaları doğru kullanma, sıralama yapma, plana uyma gibi konular kişilik gelişiminde okul hayatına ve sosyal hayata uymada önemli bir eğitim modelidir" bilgisini verdi.

Takım çalışması ruhunu oluşturma adına bir iki çocuğun maket tarzı oyunları birlikte yapmalarına imkan sağlanması gerektiğine dikkati çeken Metin, bu oyunlarda çocukların sabır kavramını zor aşamalarda daha iyi tanıyıp uygulayacağını da ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel
title
Close