Haberler

Tutuklanan 11 Polis, Metris Cezaevi'nde

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polislere yönelik operasyonda haklarında tutuklama kararı verilen 11 emniyet görevlisi, Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 polisten aralarında Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 38'i serbest bırakıldı. Tutuklanan 11 polis, saat 03.00'da geniş güvenlik önlemleri altında Metris T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na giriş yaptı. Çevik kuvvet otobüsü içerisinde zırhlı ve sivil polis araçları eşliğinde cezaevine getirilen 11 kişiden bazılarının kendilerini bekleyen yakınlarına el salladığı görüldü.

"PSİKOLOJİK İŞKENCEYE MARUZ KALDILAR"

Mahkeme kararı hakkında konuşan polislerin avukatı Kemal Şimşek, "49 kişiden, şu anda sadece 11 kişisi hakkında tutuklama kararı verildi. Yalnız ifadesi alınamayanların, ifadeleri alınamadığı için tutuklu olmamalarına karar verilmiş oldu. Onlarla ilgili nasıl bir yol izlenecek bilmiyoruz. Tutuklananların arkasındayız. Tekrarla ifade etmek istiyoruz. Savunmaları doğru düzgün şartlar altında alınmadı. Çok ağır şartlar altına gözaltına tutuldular. Savunma hakları kısıtlandı. Psikolojik işkenceye maruz kaldılar. Ramazan ayında sahur ve oruç yaptırılmadı. Savunmalarını yeterli şekilde verilmelerine izin verilmedi. Delil sunulamadan böyle bir tutuklama kararı çıktı; itirazını yapacağız. Ondan da ümitliyiz. Umuyoruz ki ondan da adalet tecelli eder ve bu arkadaşlarımız da serbest bırakılırlar. İçeride bekletildik. Ciddi bir psikolojik savaş oluştu. Koridorda yüzlerce polisin arasında biz de beklemek zorunda kaldık. Nihayetinde böyle bir karar çıktı. Savunma avukatları olarak, dosyada halen kendilerini suçlamaya yetecek her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil olmadığını düşünüyoruz. Sonuna kadar bu davanın arkasındayız. Bu davanın sonucunda da bütün müvekkillerimizin serbest kalacağından eminiz. Müvekkillerimiz, yıllarca vatan için yıllarca kahramanca çalışmış insanlar. Kime ne söz verildi de, kimden ne talimat alındı da bu operasyonlar yapıldı tabi ki bunu tarih yazacak. Bu insanların masum olduğu ortaya çıktığında da, birilerinin başını eğmesi gerekecek" dedi.


"CASUSLUKTAN SUÇLANIYOR BU İNSANLAR"

Avukat Kamil Ata ise, "Burada casusluktan suçlanıyor bu insanlar. Bu insanlar terörle mücadelede bugüne kadar kahramanca mücadele etmiş insanlar. Ama siyasi bir soruşturma bu soruşturma. Siyasi iktidar kendi partnerini değiştirdi. Bu dönemde siyasi iktidar biliyorsunuz terör örgütleriyle artık kol kola geziyor. Tercihini IŞİD, PKK ve KCK'dan yana kullanıyor. Türkiye'de de vatan evlatları yerine, tercihini Tevhid Kudüs Ordusu'ndan yana kullandı. Bu nedenle de kahraman vatan evlatları, devletin en kılcal noktalarına kadar sızmış bu ajanları takip ettikleri için, bunların yaptıkları işleri takip ve tespit edip mahkemelere intikal ettirdikleri için, devletin gizli belgelerini temin etmekten suçlandılar. Bu insanlar bunları takip edip bu devlete teslim ettiler. Bakın burada bir usulsüzlük var diye. Ama bunlar suçlandılar. Bu suçlamanın haksız olduğunu biliyoruz. " diye konuştu.


"MAHKEMENİN TUTUKLAMA YAPACAĞINA HAZIRDIK"

Ata sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi mahkemenin tutuklama yapmak zorunda olduğunu sürecin başında hissettik ve paylaştık. Çünkü istenen buydu zaten. Bu nedenle de biz tutuklama yapacağını biliyorduk zaten. ve içerideki arkadaşlarımız da buna hazırdı. Arkadaşlar diyorlardı ki, 'Bu mahkeme adil bir mahkeme değil, bizi tutuklayacak' bunu bekliyorlardı; ancak mahkeme kısmi bir karar verdi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close