Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Türklerin Rumeli'yi Fethinin 662. Yıl Dönümü Kutlamaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçişi, Gelibolu’nun fethinin 662’nci yıl dönümü Çardak Beldesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişi, Gelibolu'nun fethinin 662'nci yıl dönümü Çardak Beldesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişi, Gelibolu'nun fethinin 662'inci yıl dönümü Çardak Beldesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Avrupa yakasında bulunan heyetin Anadolu yakasında yer alan Çardak Beldesi'ne geçişiyle başlayan program, Gazi Yakup Bey Türbesi'ne buket sunumuyla devam etti. Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri Gazi Yakup Bey Türbesi'ne buket sunumu yaptı. Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan'ın yaptırdığı dua ile kutlamalar Han Meydanı'nda devam etti.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş 662 yıl öncesine dayanan Türklerin Rumeli'ye geçişi için yaptığı açıklamada, "Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in oğlu Orhan Gazi, o günkü adıyla Rumeli olarak anılan Trakya topraklarını fethetmek için kendi oğlu Gazi Süleyman Paşa'ya talimat verir. Yaya olarak dört günde Bursa'dan Çardak Beldesi'ne ulaşır. Daha sonra Gelibolu'ya geçmek için sal yapılır. Sevindik isimli bir nefer salların altına öküz işkembelerinden bir tulum yaparak iki büyük salla başarılı bir şekilde Gelibolu'ya geçer. Gazi Süleyman Paşa Bizans yönetiminde bulunan Çimpe Kalesi'ne girmek için yanındaki beylerle fikir yürütürken avlanmak için bölgede dolaşan bir grup askerimizde, o bölgede bulunan bir köylüyü yakalayıp Gazi Süleyman Paşa'nın huzuruna getirir. Köylünün perişan halini görerek üzülen Paşa, elbise ve altın verir. Köylünün de askerlerimize yardımıyla gizli bir geçitten Çimpe kalesine girilerek Rumeli'nin fethi gerçekleşmiştir" dedi.

Halk oyunlarının sergilenmesinin ardından mehteran bölüğü eşliğinde Gelibolu'ya hareket edildi.

Programa Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, 18 Mart Mekanize Piyade Komutanı Tuğ General İsmail Gürgen, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, idari amirler ve siyasiler katıldı. Bolayır köyünde devam edecek olan etkinliklerde Gazi Süleyman Paşa Türbesi ziyaret edilecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title