Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dress Best Uniforms'un kurucusu Rana Tülin Yazıcı ve Mene Research'ün kurucusu Şule Mene, "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" seçildi.

Dress Best Uniforms'un kurucusu Rana Tülin Yazıcı ve Mene Research'ün kurucusu Şule Mene, "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" seçildi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre bankanın Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle bu yıl 10. kez gerçekleştirdiği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuçlandı.

Buna göre Dress Best Uniforms'un kurucusu Rana Tülin Yazıcı ve Mene Research'ün kurucusu Şule Mene, yarışmada bu yılın "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" oldu.

Ayten Çöl "Kılçak Çöl Çiftliği" ile Zeynep Arca Şallıel ise "Arcadia Bağları" girişimiyle "Türkiye'nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi" unvanını paylaştı.

Sbs Bilimsel Bio Çözümleri'nin kurucusu Aslı Elif Tanuğur "Türkiye'nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi" seçilirken, Narköy projesini hayata geçiren Nardane Kuşçu'ya "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi" ödülü verildi.

10. yıl nedeniyle ilk kez verilen Jüri Özel Ödülü'ne ise "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu" projesiyle Ümmiye Koçak layık görüldü.

- "Gerçek anlamda 'krizi fırsata çevirmiş' kadınlarla tanıştık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, banka olarak kadın girişimciliğinin, Türkiye ekonomisi için en önemli itici güçlerden biri olduğu inancıyla 2006'da yola çıktıklarını anımsattı.

Konuyu farklı bir segmentte ele alan ilk özel banka olarak, bu sene 10. yıllarını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Karadere, "Bu süre zarfında o kadar çok şey öğrendik, kadın girişimcilerimiz ve ülkemiz için o kadar çok değer ürettik ki heyecanımız da kadın girişimcilerin sayısı gibi her geçen sene arttı." ifadelerini kullandı.

Karadere, kadın bankacılığı adıyla tanımlanan faaliyetlerin öncülüğünü yapmaktan gurur duyduklarını, 10 yıldan bu yana hayata geçirdikleri ve sürdürülebilirlik politikalarının bir parçası haline gelen pek çok değerli projeyle, başka kurumlara hep ilham verdiklerini dile getirdi.

Garanti Bankası olarak, gerçekleştirilen araştırmalarla hayata geçirilen projelerin etkilerini yakından takip ettiklerine değinen Karadere, sözlerine şöyle devam etti:

"Garanti Bankası olarak, kadın girişimciliği alanındaki tüm çalışmalarımızın etkisinin ölçümlenebilir olmasına çok önem veriyoruz. Yaptığımız bu araştırmalar kapsamında kadın girişimcilerimizin gözünden çok değerli sonuçlar elde ediyoruz. Bunlardan bir kaçını bugün sizlerle de paylaşmak istiyorum. Yarışmaya katılan kadınların yüzde 85'i çevresindeki kadınları girişimcilik konusunda etkiledi. Yarışmada dereceye girenlerin yüzde 30'u, elde ettikleri ek finansmanın etkisi ile sağladığını belirtti. Yarışmada birinci olmuş kadın girişimcilerin cirosunda ise ortalama yüzde 40 artış oldu. Her yıl, birbirinden değerli başarı hikayelerini dinlerken gerçek anlamda 'krizi fırsata çevirmiş' kadınlarla tanıştık. Tanışmaya da devam ediyoruz. Değerli proje ortaklarımız Ekonomist dergisi ve KAGİDER'e 10 yıldır süren destekleri, kadın girişimcilere de ilham verici hikayelerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Tüm finalistlerimizi cesaret ve azminden ötürü tebrik ediyorum."

- "Türkiye iş dünyasında bugün iş kadını profili bundan 10 yıl öncesine göre bugün çok daha güçlü"

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar ise Ardahan'dan Edirne'ye, Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından kadın girişimcilere teşekkür etti. 2004 yılında yüzde 4,5 olan kadın girişimci oranının bugün yüzde 8'e çıkarak, 110 bin kadın girişimciye ulaşmış durumda olduğunu aktaran Oktar, araştırmaların kadın girişimcilerin yüzde 82'sinin hizmet sektöründe faaliyet gösterdiğini söylediğini dile getirdi.

Oktar, "Kadın girişimcilerin yüzde 40'ı iş kolu olarak ticaret ve satış alanında yoğunlaşıyor. Yüzde 70'i ise mikro işletme sahibi. Kadınların yüzde 75'i işlerini 2000 yılı ve sonrasında kurmuş durumda. 10 yıl önce 113 kadın girişimcinin katılımı ile başladığımız Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'na bugüne kadar 33 bine yakın cesur kadın başvurdu. Onlar sayesinde Türkiye iş dünyasında bugün iş kadını profili bundan 10 yıl öncesine göre bugün çok daha güçlü…" şeklinde konuştu.

Capital ve Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü M. Rauf Ateş de şunları kaydetti:

"Birkaç on binlik ciroyla ödül alan kadın girişimcilerimizden ilk 1000 şirket arasına girenler çıktı. 10 yılın sonunda daha çok kadın girişimci katılıyor, aralarından büyüyenlerin sayısı artıyor. Bu ödülü sonraki 10 yıla taşırken, daha çok kadının yanı sıra, şirketlerini daha büyük işletmeye dönüştürmüş kadın sayısının da artmasını hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel
title