Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Türkiye'nin Cern'i

Türkiye'nin Cern'i
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın En İleri Teknolojilerinin Kullanıldığı, Evrenin Oluşum Sırlarının Araştırmak İçin Milyarlarca Euroluk Projelerin Yapıldığı, İsviçre'deki Cern Laboratuvarı'na Benzetilen Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Merkezi Avrupa'daki Bilim Kuruluşlarının İlgisini Her Geçen Gün Daha da Çekiyor.

Dünyanın en ileri teknolojilerinin kullanıldığı, evrenin oluşum sırlarının araştırmak için milyarlarca Euroluk projelerin yapıldığı, İsviçre’deki CERN Laboratuvarı’na benzetilen Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Merkezi Avrupa’daki bilim kuruluşlarının ilgisini her geçen gün daha da çekiyor.

AÜ Rektörlüğü Senato Salonunda düzenlenen imza törenine, Almanya Bilim ve Eğitim Bakanı Prof. Dr. Annette Schavan, AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Dresden Ulusal Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Roland Sauerbrey ile davetliler katıldı. Bakan Schavan, törende yaptığı konuşmada, Türk ve Alman bilim insanları arasında geçmişte çok önemli işbirliklerinin gerçekleştirildiğini, gelecekte de bu işbirliğinin sürmesi için projeler yürütüleceğini bildirdi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) ile Dresden Ulusal Araştırma Merkezi arasında, “Türkiye’nin CERN’i” olarak tanımlanan “Türk Hızlandırıcı Merkezi” Projesi kapsamında işbirliği anlaşması imzalandı.

AÜ Rektörlüğü Senato Salonunda düzenlenen imza törenine, Almanya Bilim ve Eğitim Bakanı Prof. Dr. Annette Schavan, AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Dresden Ulusal Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Roland Sauerbrey ile davetliler katıldı.

Bakan Schavan, törende yaptığı konuşmada, Türk ve Alman bilim insanları arasında geçmişte çok önemli işbirliklerinin gerçekleştirildiğini, gelecekte de bu işbirliğinin sürmesi için projeler yürütüleceğini bildirdi.

Almanya’nın bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerle ilgili tutumuna ilişkin bilgi veren Schavan, “Alman Hükümeti adına size şunu söyleyebilirim; Almanya’da hem hükümetin, hem de çok sayıda politikacının artık bilim ve teknolojideki bilimsel bilgilere dayanmadan artık bir siyasi sorumluluğu üstlenmesi mümkün değil. Bilim adamlarının elde ettiği bilgileri göz ardı ederek siyasi bir karar alınması hata olur” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title