Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Türkiye ilaç sektörü 2023 yılında Ar-Ge üssü olacak

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, toplam ihracatını da 500 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Vizyon 2023: Türkiye ilaç sanayisinde bölgenin yıldızı olacak

İlaç sektöründeki gelişimin 2023 vizyonu için kilit rol oynadığını belirten UBM EMEA İstanbul Marka Direktörü Mehmet Dükkancı, ilaç sanayisinin sürdürülebilir politikalar ile desteklenmesi Türkiye'yi 2023 yılında Avrasya coğrafyasının yıldızı konumuna getireceğini belirtiyor.

Türkiye, belirlemiş olduğu Vizyon 2023 hedefleri doğrultusunda, 2023 yılında küresel olarak ilk 10 ekonomi arasına girmeyi ve toplamda 500 milyar dolar ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyor. Bölgesinde ve dünyada her geçen gün daha fazla gelişen Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, ilaç sektörü öncü rol oynuyor.

2023'te Türkiye'nin ilaç sektöründe hak ettiği konuma AR-GE çalışmalarıyla ulaşacağını söyleyen UBM EMEA İstanbul Marka Direktörü Mehmet Dükkancı; "Türkiye'de ilaç sektörünün sahip olduğu potansiyel, sürdürülebilir politikalar ve teşviklerle desteklenirse, yatırımlar ile dikkat çeken, ileri teknolojili ve ihracatta daha etkin bir ilaç sektörünün oluşabileceğinin farkındayız" dedi.

Türkiye İlaç Sanayisinin, 2023 hedeflerine ulaşılmasında ortak irade ortaya koyulması gerektiğini belirten Koçak Farma CEO'su Dr. Hakan Koçak; "İlaç sektörü, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında lokomotif sektörlerin başında geliyor. Bu vizyon doğrultusunda yerli ilaç üreticilerinin Ar-Ge ve ileri teknolojili yatırımlar ile sektörel yapısal transformasyonu gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu nedenle biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 1.100.000.000 TL sabit yatırım teşvikiyle Biyoteknolojik ilaç üretim tesislerini kurduk. Koçak Farma olarak başından beri desteklediğimiz Türkiye'nin 2023 vizyonuna, yeni yatırımlarımızla katkı sağlayacağız" dedi.

"Ar-Ge odaklı teşvikler Türkiye'yi bölgenin üretim üssü haline getirecek"

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AİFD) hazırlamış olduğu Türkiye İlaç Sektörü Vizyon 2023 raporuna göre; Türkiye'nin mevcut makroekonomik göstergeleri, politik istikrarı ve giderek artan bölgesel etkinliği göz önüne alındığında, Ar-Ge yetkinliği odaklı 2023 hedeflerinin gerçekçi olduğu düşünülüyor.

Türkiye'nin yeni ilaç ve tedaviler için yüksek katma değerli üretim yapabileceğinin altını çizen Marka Direktörü Mehmet Dükkancı; "Türkiye olarak ilaç sektöründe küresel rekabet edebilecek potansiyele ve altyapıya sahibiz. Bugün toplamda 300 milyar dolar civarında ilaç ithalatı yapan Avrupa, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkas bölgelerinin tam ortasında yer alıyoruz. 2023 vizyonu çerçevesinde ihracat ve Ar-Ge odaklı teşvikler Türkiye'yi sektörün ve bölgenin yıldızı haline getirecektir" dedi.

CPhI İstanbul 2017'de gelecek odaklı bir platform oluşturduklarını söyleyen Mehmet Dükkancı; "Bu yıl Ekonomi Bakanlığımızın desteği ile ilaç alıcılarının katılacağı bir alım heyeti programı düzenliyoruz. Ekonomi Müşavirlerimiz aracılığı ile fuarımızı, alım heyetimizi tüm ülkelere bildirdik. Başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere, farklı ülekelerden alıcıları fuarımıza davet ettik. İran, Özbekistan, Güney Afrika, Yunanistan ve İtalya'dan özel delegasyonları ağırlamaya hazırlanıyoruz. CPhI İstanbul fuarı olarak gelişen Türk İlaç endüstrisinin bölgenin üretim üssü olmasına destek oluyoruz" dedi.

İlaç etken maddesi, üretim teknolojileri, paketleme teknolojileri ve ilaç sektörüne yönelik çeşitli hizmet dallarında faaliyet gösteren 100'ün üzerinde tedarikçinin fuara katılacağını hatırlatan Mehmet Dükkancı, Türk İlaç Endüstrisinde faaliyet gösteren üretici şirketlerin Ar-GE, üretim, laboratuvar yöneticilerini fuara davet ediyor.
CPhI Istanbul 2017, UBM EMEA (İstanbul) tarafından T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) desteği, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın (İEİS) resmi ortaklığı ve DEVA Holding'in elmas, BD Medical Pharma'nın altın ve Koçak Farma'nın gümüş sponsorluğunda düzenlenecek. Türk İlaç ve Serum Sanayii, American Chemical Society, Shangai Acebright Pharma Group, Analitik Kimya ve MTM de CPhI İstanbul'un sponsorları arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title