Haberler

"Türkiye, Diğer Ülkeler Üzerinde Avantaja Sahip"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CIIM'in 'Diyalog' toplantısı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşti

Dünyadaki İtalyan Girişimciler Derneği (CIIM EurAsiaMed) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen "Diyalog" toplantılarının yenisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşti. İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, CIIM Türkiye Başkanı Aldo Kaslowski ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantıda, Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik, politik ve kültürel konular değerlendirilirken, iki ülkede yaşanan ekonomik gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıda gerçekleştirilen konuşmalar, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin Avrupa'daki krize rağmen çok olumlu bir çizgide ve dikkat çekici bir istikrarla sürdüğünün kanıtı niteliğindeydi.

İtalya ile ilişkisi olan dünyadaki tüm girişimcileri aynı çatı altında buluşturmak, iş dünyasındaki deneyimleri paylaşmak ve ilgili konularda fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamak için kurulan Dünyadaki İtalyan Girişimciler Derneği'nin (CIIM EurAsiaMed) düzenli olarak gerçekleştirdiği "Diyalog" toplantılarının yenisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşti. Bünyesinde bulundurduğu girişimciler arasında ortak iktisadi politikalar üreterek işbirliğinin geliştirilmesine yardımcı olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirilen "Diyalog" toplantısına İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, CIIM Türkiye Başkanı Aldo Kaslowski ve yönetim kurulu üyeleri de yer katıldı.

CIIM Türkiye Başkanı Aldo Kaslowski gerçekleştirdiği açılış konuşmasında dünyada 5 milyondan fazla İtalyan ve 60 milyon İtalyan kökenli vatandaşın yaşadığını, derneğin İtalya ile ilişkisi olan dünyadaki tüm girişimcileri aynı çatı altında buluşturarak, iş dünyasındaki deneyimleri paylaşmak ve ilgili konularda fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti. CIIM'in küresel ölçekte tek etkili lobi olduğunu söyleyen Kaslowski, "Dünya çapındaki CIIM ofisleri, yerel ile entegre olabildikleri dış ülkelerde kariyerlerini sürdüren İtalyan girişimciler için güçlü bir lobi köprüsü sağlıyor. Türkiye son yıllarda çok sayıda yabancı yatırım çekmekte. Bu yüzden de küresel finans ve ekonomi göçmeni olan pek çok işadamını ağırlamakta. Küreselleşmenin köprüsünü temsil edenler için ev sahibi ülke olarak Türkiye, diğer ülkeler üzerinde büyük bir avantaja sahip" açıklamasını yaptı.

"CIIM zeki ve akılcı bir organizasyon"

Diyalog toplantısında ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katılımcılara 2023 Türkiye'sinin ekonomik vizyonunu aktardı. Yurt dışında yaşayan İtalyanların, İtalya için önemli bir kaynak olduğunu, Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkileri tanımlamak ve tek bir sözcük kullanmak gerekecekse bunun "harika" sıfatı olacağını söyleyen Ali Babacan, CIIM'in zeki ve akılcı bir organizasyon olduğunu belirtti. Toplantıda İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin hızla geliştiğini, iki ülkenin iş, yatırım ve ticaret alanında her zaman iyi ortak olduğunu, stratejik ortaklığın iki tarafı da memnun ettiğini belirten Ali Babacan, İtalya'dan gelen turist sayısının her geçen gün arttığını aktardı. İtalya'nın güçlü markalara sahip olduğuna da değinen Ali Babacan, Türk şirketlerinin düşük maliyetli ancak yüksek kaliteli mallar ürettiğini belirterek, "İtalyan ve Türk şirketlerinin bu özelliklerini yan yana getirdiğimizde kazan-kazan ilkesi doğrultusunda çok sayıda iyi sonuç elde edeceğiz" dedi. Türk ve İtalyan şirketlerinin gelecekte birbirlerini daha tamamlayan bir yapı içinde daha geniş hacimli işler ortaya koyacağını vurgulayan Babacan, "İtalya'dan bir çok şirket halihazırda Türkiye'de yatırım yapmış durumda. Bu bizi fazlasıyla mutlu ediyor. İki ülke arasında ortak girişimlerin sayısı da oldukça fazla" dedi.

İtalyan Büyükelçisi Gianpaolo Scarante ise Türk-İtalyan ilişkilerinin çok olumlu olduğunu, hem kurumsal, hem de kültürel ortak pek çok ortak konunun bulunduğunu belirterek, "2012 yılındaki ekonomi ve siyasetteki sorunlara rağmen İtalya, Türk pazarındaki konumunu korudu. Türkiye'de şu an 1.000 İtalyan şirket var. Son 1 yılda ciddi anlamda büyüme yaşandı. Madalyonun diğer yüzünde İtalya'da sayısız girişimci krizi aşmak için yoğun mücadele veriyor ve dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olduğunu düşünüyor. Kamudaki gelir dağılımı ve harcama kesintisi gibi önlemlerin sonuçları alınmaya başlandı. Özel sektörde de önemli düzenlemeler dikkat çekiyor. Avrupa'daki stratejik konumu, yaşanan son gelişmeleri de göz önünde bulundurursak İtalya'da sayısız fırsat mevcut. Şirketlere katma değer yaratan önemli bir sistemimiz var. İtalya hükümeti Türkiye'ye güveniyor. Türk hükümeti ve şirketleri de İtalya'ya güvenmeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close